• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Ακτή του Ελεφαντοστού

chrisbd

Member
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προειδοποίησε χθες ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ακτή του Ελεφαντοστού έπειτα και από την άρνηση του Λορέν Γκμπάγκμπο να παραδώσει την εξουσία στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Αλασάν Ουατάρα. Ο Γκμπάγκμπο αρνείται να αναγνωρίσει τον πολιτικό του αντίπαλο και να παραδώσει την εξουσία στον Αλασάν Ουατάρα, μετά τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου. Παράλληλα, ο Γκμπάγκμπο κατηγορείται ότι επιχειρεί να εκδιώξει τους "κυανόκρανους" του ΟΗΕ από τη χώρα, τους οποίους κατηγορεί για παροχή υποστήριξης στον Ουατάρα.
Ο Γκιγιόμ Σορό, πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Αλασάν Ουατάρα κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επέμβει στρατιωτικά, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν της βίας. "Ζητώ από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αφρικανική Ένωση και την ECOWAS να εξετάσουν την χρήση βίας", είπε.
Δυτικά κράτη, όποως η Γαλλία, η Γερμανία η Σουηδία και η Πορτογαλία κάλεσαν τους πολίτες των χωρών τους να εγκαταλείψουν το ταχύτερο δυνατό την Ακτή του Ελεφαντοστού. ΗΠαγκόσμια Τράπεζα διέκοψε τη ροή κονδυλίων προς την αφρικανική χώρα.

Πλήρες Άρθρο Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Ακτή του Ελεφαντοστού | Διεθνή | Ελευθεροτυπία

Δεν πιστεύω να ετοίμαζε κανείς βαλίτσες για εκεί.

XRISTOS71

Member
Ωχ !!!! πάλι η Κυψέλη θα πληρώσει στο τέλος το μάρμαρο

Καραβιές ολόκληρες θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Ωχ !!!! πάλι η Κυψέλη θα πληρώσει στο τέλος το μάρμαρο

Καραβιές ολόκληρες θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους
Μπα...όχι μόνο η Κυψέλη!Νομίζω θα γεμίσει και η Ερμού και το Μοναστηράκι σεντόνια με απλωμένες τσάντες και πορτοφόλια!Εγώ όμως τους λυπάμαι τους καημένους...μου φαίνονται άκακοι και έντιμοι, περισσότερο από άλλους μετανάστες.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom