• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στα πιο ψηλά τα παραθύρια- επιλογή πλευράς στο αεροπλάνο

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Σε αυτό το θέμα θα σας βοηθώ στην επιλογή παραθύρου στο αεροπλάνο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο όσοι έχετε εκτελέσει συγκεκριμένη πτήση αρκετές φορές (υπάρχει προορισμός που προσωπικά το έχω προσεγγίσει καμιά τριανταριά φορές)
Υπάρχουν μέλη σε αυτό το forum που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμένα πως λειτουργούν οι αεροδιάδρομοι και με ποια κριτήρια επιλέγεται ο εκάστοτε. Εγώ θα μιλήσω για την ως τώρα εμπειρία μου η οποία παραμένει ενδεικτική.

ATH-LHR δαγκωτό F χωρίς συζήτηση. Παρά τις λογής-λογής πιρουέτες πάνω από την πόλη κατά τη διάρκεια προσέγγισης, τα F είναι τα δυνατά χαρτιά που προσφέρουν πλήρη θέαση του Λονδίνου - το ανάποδο για LHR-ATH

ATH-LCA: και οι δυο πλευρές έχουν το ενδιαφέρον τους αν και τα A τα προτιμώ καθώς μπορείς να παρατηρήσεις τον Ακαμα το Τρόοδος αλλά κυρίως την πρωτεύουσα Λευκωσία. Η άλλη επιλογή προσφέρει συνήθως ψήγματα Λεμεσού και Πάφου. Όπως κι αν έχει το ψωμί αυτής της πτήσης αφορά κυρίως τα Δωδεκάνησα και δη την πεταλούδα Αστυπάλαια, συνήθως ορατή απ τα F. - το ανάποδο για LCA-ATH

ATH-OTP: συνήθως προσεγγίζεται το αεροδρόμιο από τα αριστερά. Άρα το Βουκουρέστι φαίνεται σπαθί από τα F. Αν επιλέξετε όμως A πιθανότατα να δείτε το Άγιο Όρος που είναι σουπερ από ψηλά. - το ανάποδο για OTP-ATH

ATH-TΙΑ F για Τίρανα ενώ το Α συνήθως δίνει Αμβρακικό που αξίζει. - το ανάποδο για TΙΑ-ATH

ATH-HER A για τη Μήλο, Αργοσαρωνικό, Αθήνα. F για Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη και Σούνιο- το ανάποδο για HER-ATH

ATH-CAI αν και το δρομολόγιο το έχω κάνει μόνο 3 φορές, τα καλύτερα αποτελέσματα μου τα έδιναν πάντα οι Α. Έχουν ένα περίεργο συνήθειο οι Αιγύπτιοι να σε πετάνε γύρω απ την πόλη πριν σε προσγειώσουν. Παίξτε Α λοιπόν και βλέπουμε... - εδώ δεν ισχύει το ανάποδο. Το αεροπλάνο όταν αφήνει το Κάιρο δεν πετάει από πάνω του μόνο φεύγει κατευθείαν

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Πάμε απλώς από την πλευρά που δεν έχουμε στα μάτια μας τον ήλιο (γιατί αλλιώς απλώς μας τυφλώνει και δε θα δούμε τίποτα)...

XRISTOS71

Member
taver said:
Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Πάμε απλώς από την πλευρά που δεν έχουμε στα μάτια μας τον ήλιο (γιατί αλλιώς απλώς μας τυφλώνει και δε θα δούμε τίποτα)...
Σωστά ...,,,,αλλα δεν πετάμε πάντα με ήλιο

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ
Στη θέση στο παράθυρο ρίχνεις κάτι ύπνους..άλλο πράγμα!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σωστά ...,,,,αλλα δεν πετάμε πάντα με ήλιο
τις νυχτες που να καθομαι??:D
γενικως δεν ζητάω θέση.καθομαι οπου μ αρέσει! και προτιμω την γαλαρία-το κολπο ειναι να μπαίνεις τελευταίος--δεν μου χαλασε ποτε κανεις χατήρι.:p

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
τη γαλαρία την έχω κόψει
Α) αργει στην αποβίβαση από φυσούνα
Β) το αναψυκτικό φτάνει δέκα λεπτά μετά το φαγητό

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
τη γαλαρία την έχω κόψει
Α) αργει στην αποβίβαση από φυσούνα
Β) το αναψυκτικό φτάνει δέκα λεπτά μετά το φαγητό
ναι αλλα
πιάνεις στάνταρ τριάδα γιατι γενικως δεν ειναι φουλ-οποτε σαπίζεις στον υπνο.
σερβίρουν και μπροστά και πισω οποτε εξυπηρετεισαι παραυτα
οταν θέλω να πιω κατι αυτοσερβίρομαι μιας και υπάρχουν πλαστικα ποτηρακια με νερο και αναψυκτικα στο πισω μέρος-και οι συνοδοι το εκτιμουν που δεν τους ενοχλεις συνέχεια (εγω ντρέπομαι κιολας να τους ξαναστειλω να φέρουν κατι)
τώρα για την φυσουνα που αργεις λιγο δεν με νοιάζει γιατι έτσι και αλλιως περιμένω τις βαλίτσες οποτε δώρον άδωρο να βγω πρώτη.
καλες και πολλες πτήσεις να έχομε και ας καθομαι οπου ναναι..
αυτα αντε καλες πτήσεις!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
τις νυχτες που να καθομαι??:D
γενικως δεν ζητάω θέση.καθομαι οπου μ αρέσει! και προτιμω την γαλαρία-το κολπο ειναι να μπαίνεις τελευταίος--δεν μου χαλασε ποτε κανεις χατήρι.:p
Ξέρεις, με την εξαίρεση κάποιων "low cost" εταιριών, οι θέσεις στα αεροπλάνα είναι αριθμημένες, δεν κάθεσαι όπου σ' αρέσει....

piccolo_mondo

Member
Πολυ ωραιο θεμα! Πολλες φορες προσπαθω να "υπολογισω/μαντεψω" την πορεια του αεροσκαφους κ να διαλεξω παραθυρο στην σωστη πλευρα. Θα σας πω για την τελευταια μου πτηση που διαλεξα τυχαια το παραθυρο μου. Πτηση KEF-CPH με παραθυρο στις θεσεις Α κ ολη η Reykjanes χερσονησος της Ισλανδιας με ατελειωτες εκτασεις lava fields με εκαναν να χαζεψω.. Εντυπωσιακο θεαμα. Ειχα την ελπιδα οτι θα εβλεπα κ την Jokulsarlon (glacier lake) με τον παγετωνα, καθοτι το υψος μας ηταν αρκετα χαμηλο, αλλα τα συννεφα δεν βοηθησαν. Παντως εκεινοι που καθονταν στις θεσεις F ειμαι σιγουρη πως ηθελαν να σηκωθουν κατα την διαρκεια της απογειωσης!

Fanie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Ταξίδι-Όνειρο
Lena's Stone Forest
Υπάρχει περίπτωση διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν διαφορετικούς αεροδιαδρόμους για το ίδιο δρομολόγιο; Γιατί όταν είχα πάει την πρώτη φορά Παρίσι (ATH-CDG) η Air France πέρασε πάνω από την πόλη ενώ τη δεύτερη φορά, που πετάξαμε με Α3, δεν έγινε κάτι τέτοιο.

sophie_3601

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Επίσης στις θέσεις που μπροστά τους είνα η έξοδος κινδύνου ρίχνεις κάτι ύπνους... είναι άνετες απλώνεις και τα ποδαράκια σου...
Το αρνητικό είναι ότι συνήθως δεν έχουν παράθυρο και εγώ χωρίς παράθυρο αισθάνομαι λίγο αποπνικτικά!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom