• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στα πιο ψηλά τα παραθύρια- επιλογή πλευράς στο αεροπλάνο

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ξέρεις, με την εξαίρεση κάποιων "low cost" εταιριών, οι θέσεις στα αεροπλάνα είναι αριθμημένες, δεν κάθεσαι όπου σ' αρέσει....
ναι αλλα εκει που ταξιδευω δεν έχει low cost..:bleh:
τώρα αν παω εδω "κοντά" δεν με νοιάζει για δυο ωριτσες ταξίδι..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπάρχει περίπτωση διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν διαφορετικούς αεροδιαδρόμους για το ίδιο δρομολόγιο; Γιατί όταν είχα πάει την πρώτη φορά Παρίσι (ATH-CDG) η Air France πέρασε πάνω από την πόλη ενώ τη δεύτερη φορά, που πετάξαμε με Α3, δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Δεν εξαρτάται από την αεροπορική αλλά από το αεροδρόμιο και τις συνθήκες (καιρός, εναέρια κυκλοφορία κλπ) που επικρατούν σ' αυτό.

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Το πρωτο μου μελημα με το που θα απογειωθουμε ειναι να ρωτησω τους συνοδους αν υπαρχουν καπου 2 διπλανες ελευθερες θεσεις για να ειμαι πιο ανετα. Αν οχι τοτε, διαδρομο και παλι διαδρομο για τους παρακατω λογους, ειδικα για μακρυνες πτησεις:
- Περισσοτερος χωρος για να απλωσεις τα χερια σου
- Περισσοτερος χωρος για τουλαχιστον το ενα ποδι
- Ειδικα αν κατσει η θεση στη μεση του α/φ που ειναι οι μεσαιες πορτες εχεις πολυυυυ χωρο για τα ποδια
- Συνηθως το WC ειναι ακριβως διπλα σου και δεν περιμενεις ορθιος μεχρι να αδειασει καποιο
- Δεν περιμενεις πολυ ωρα για να βγεις μετα τη προσγειωση, ειτε ειναι διπλα σου η εξοδος, ειτε μπροστα, ειτε πισω
- Δεν χρειαζεται να ξυπνησεις τους αλλους για να πας στο WC ή για να ξεπιαστεις
- Δεν χρειαζεται να ρωτησεις ή να ενοχλησεις τους συνοδους για λιγο νερο ή κανενα ποτο
- Δεν σου ερχεται ο ηλιος στα ματια
- Οταν πετας σε μακρθ=υνες πτησεις εισαι ετσι κι αλλιως ψηλα για να δεις κατι, ενω αν περνας και ωκεανο μονο θαλασσα υπαρχει.
- Οταν πας για προσγειωση στο ρολλ του αςεροπλανου σιγουρα θα δεις οτι βλεπουν και οι αλλοι στα παραθυρα
- Βλεπεις που ειναι οι αεροσυνοδοι αν χρειαστεις κατι

XRISTOS71

Member
joss said:
Το πρωτο μου μελημα με το που θα απογειωθουμε ειναι να ρωτησω τους συνοδους αν υπαρχουν καπου 2 διπλανες ελευθερες θεσεις για να ειμαι πιο ανετα. Αν οχι τοτε, διαδρομο και παλι διαδρομο για τους παρακατω λογους, ειδικα για μακρυνες πτησεις:
- Περισσοτερος χωρος για να απλωσεις τα χερια σου
- Περισσοτερος χωρος για τουλαχιστον το ενα ποδι
- Ειδικα αν κατσει η θεση στη μεση του α/φ που ειναι οι μεσαιες πορτες εχεις πολυυυυ χωρο για τα ποδια
- Συνηθως το WC ειναι ακριβως διπλα σου και δεν περιμενεις ορθιος μεχρι να αδειασει καποιο
- Δεν περιμενεις πολυ ωρα για να βγεις μετα τη προσγειωση, ειτε ειναι διπλα σου η εξοδος, ειτε μπροστα, ειτε πισω
- Δεν χρειαζεται να ξυπνησεις τους αλλους για να πας στο WC ή για να ξεπιαστεις
- Δεν χρειαζεται να ρωτησεις ή να ενοχλησεις τους συνοδους για λιγο νερο ή κανενα ποτο
- Δεν σου ερχεται ο ηλιος στα ματια
- Οταν πετας σε μακρθ=υνες πτησεις εισαι ετσι κι αλλιως ψηλα για να δεις κατι, ενω αν περνας και ωκεανο μονο θαλασσα υπαρχει.
- Οταν πας για προσγειωση στο ρολλ του αςεροπλανου σιγουρα θα δεις οτι βλεπουν και οι αλλοι στα παραθυρα
- Βλεπεις που ειναι οι αεροσυνοδοι αν χρειαστεις κατι
Η χαρα του διαδρόμου δηλαδη !!!

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
ολο τυχαια εχω κατσει παντα στην εξοδο κινδυνου, οπου υπαρχει σαφως περισσοτερος χωρος.....παραθυρο μου φαινεται τρομακτικο στην απογειωση, μετα κρεμομαι απο πανω στο διπλανο μου για να δω.....για αυτο προτιμω μεσαια θεση, ουτε κοντα στο παραθυρο ουτε μακρια....

αυτο που ζηταω πλεον ειναι να με βαλουν μαζι με το συνταξιδιωτη μου γιατι παντα με βαζουν δεκα σειρες πισω ,ενω κανουμε μαζι τσεκ ιν....

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ολο τυχαια εχω κατσει παντα στην εξοδο κινδυνου, ....
αυτές οι θέσεις στα μακρινά και μη, σε πολλές εταιρειες (πχ αμερικανικές, low cost, Air france, Alitalia, British κ.ά.) εχουν εξτρα χρεωση...

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
αυτές οι θέσεις στα μακρινά και μη, σε πολλές εταιρειες (πχ αμερικανικές, low cost, Air france, Alitalia, British κ.ά.) εχουν εξτρα χρεωση...
δε το ζήτησα ποτε , και δεν ήξερα για την έξτρα χρέωση ( οποτε δεν πρόκειται να το ζητήσω ποτέ :bleh: )

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ούτε εμένα μου έχει τύχει έξτρα χρέωση όποτε έχω τη συγκεκριμένη θέση.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Υπάρχουν sites που σου δίνουν την πορεία του αεροπλάνου, οπότε στο περίπου μπορείς να πάνω από που περνάει. Κατά την διαδικασία της προσγείωσης μπορεί να κάνουν στροφή πάνω από την πόλη, οπότε μπορείς να δεις και να διαλέξεις την πλευρά που θέλεις.
Aircraft Tracking | Flight Radar | Hellenic Airspace -> πτήσεις σε Ελληνικό εναέριο χώρο
Flightradar24.com - Live flight tracker! -> πτήσεις σε όλο τον κόσμο (δεν τις έχει όλες στην Ελλάδα)

Βλέπεις από που πετάει το δρομολόγιο που θες και διαλέγεις :D

Επίσης, όσες φορές έχω πάει σε αεροδρόμιο που το ένα άκρο του διαδρόμου είναι δίπλα στη θάλασσα και το αεροπλάνο έρχεται από την θάλασσα, περνά το αεροδρόμιο, κάνει αναστροφή και προσγειώνεται κοιτάζοντας την θάλασσα. Δεν ξέρω αν είναι γενική πρακτική, αλλά εμένα όλες τις φορές έτσι έχει γίνει...

Αν είχες πετάξει όμως για Νέα Υόρκη θα υπήρχε. Δεν υπάρχει χρέωση στα κοντινά, είναι μόνο για τα μακρινά δρομολόγια...
Και έχεις και το ντουβάρι μπροστά :(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh