• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Στήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Borealis

Member
Μια που ανέφερες τη Σπάρτη εκεί να δεις χαρά αν θελήσει κάποιος να στήσει άγαλμα του Αλέξανδρου!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Στο μεταξύ βέβαια το ξύλο το παιξαμε εδώ πάνω το Σάββατο το απόγευμα και μεταξύ μας -όχι με τους σκοπιανούς! Ενταση και στη Θεσσαλονίκη - Πολιτισμός
Θυμάται κανείς τις εορτές που διοργάνωνε ο Ψωμιάδης για τα γενέθλια του Μ. Αλέξανδρου; Τον Ιούνιο δε λάμβανε χώρα αυτό το εξαιρετικό γεγονός Τωρα γιατί οι σκοπιανοί θέλουν να τα εορτάζουν τον Ιούλιο;
Ξέρει κανείς πότε γεννήθηκε ο στρατηλάτης; Έχουμε και εδώ περίπτωση παλαιοημερολογιτών;

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Μια που ανέφερες τη Σπάρτη εκεί να δεις χαρά αν θελήσει κάποιος να στήσει άγαλμα του Αλέξανδρου!

ε , όχι και στη Σπαρτη !!
" Αλεξανδρος Φιλιππου και οι Ελληνες , πλην Λακεδαιμονίων "

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Να την! Κόπιασε κιόλας η πρώτη Λακεδαιμόνισα!

elefinor

Banned
Προφάσεις εν αμαρτίαις. Ολόκληρη Αθήνα και δεν βρέθηκε μια πλατεία για να φιλοξενηθεί το άγαλμα του μεγίστου των Ελλήνων. Η κωλυσιεργία των ιθυνόντων καλά κρατεί επί 18 (!!!!) χρόνια. Βέβαια δεν τοποθετήθηκε επί " εθνικοφρόνων" ( και καλά) δημάρχων, θα τοποθετηθεί τώρα επί γίγαντα Καμίνη; Ο τύπος πιθανότερο είναι να ζητήσει την τοποθέτηση αγαλμάτων του Αλάρριχου, του Μωάμεθ του Πορθητή , του Κεμάλ ( ή έστω του Ιωσήφ Τζουγκασβίλι) παρά του Μ.Αλεξάνδρου.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
πρώτον, ποιά αγάλματα είναι άθλια και ποιά όχι είναι θέμα προσωπικό του καθενός.
δεύτερον, που κολλάει το άγαλμα του μ. αλεξάνδρου στη πλατεία Κοτζιά??!
τρίτον, δε θυμάμαι ποτέ εθνικόφρονες δημάρχους στο δ. αθηναίων τουλάχιστον όσο ζω.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Όσον αφορά τα έργα τέχνης υπάρχει και η άποψη των ειδημόνων: δεν επιλέγονται βάσει του προσωπικού μου αισθητικού γούστου, όσο υψηλό και αν είναι αυτό, το τι θα μπει στα μουσεία, ούτε του δικού σου φυσικά ούτε κανενός από εμάς. Και κανονικά το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τα γλυπτά που μπαίνουν σε δημόσιους χώρους.
Υπάρχει αυτό που λέγεται επιμελητές, οι οποίοι το έχουν σπουδάσει το θέμα και φέρουν την ευθύνη για τις επιλογές τους.
Εσύ φυσικά μπορείς άνετα να πεις "τι μπαρούφα είναι αυτή" και αυτό κάτι σημαίνει φυσικά (το τι σημαίνει διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση) αλλά και πάλι όταν πάρα πολύς κόσμος επί πάρα πολύ καιρό συμφωνεί οτι κάτι δεν είναι ωραίο πάλι κάτι σημαίνει για το τεχνούργημα.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
δε νομίζω. το ''κάτι δεν είναι ωραίο'' είναι πάρα μα πάρα πολύ γενικό και άδικο για να χαρακτηρήσει ένα έργο τέχνης και ειδικά ένα γλυπτό το οποίο απεικονίζει ένα ιστορικό πρόσωπο. τι δεν είναι ωραίο? το δεξί του χέρι, το αυτί του αλόγου, η τεχνοτροπία του, το υλικό του? ποιός είναι ειδήμων στο να μου πεί τί είναι ωραίο και τι όχι? συγγνώμη αλλά αν εμένα μου αρέσει στο μάτι ενώ σε πολλούς άλλους δεν αρέσει σημαίνει ότι πρέπει να ταυτιστώ με τη γνώμη τους? το μόνο που σημαίνει αυτό για το τεχνούργημα είναι ότι δεν αρέσει σε κάποιους

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για το άγαλμα στη Θεσσαλονίκη πανθομολογουμένως άσχημα είναι τα πισινά του αλόγου.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
να σου πω την αλήθεια δε θα παραδεχόμουν δημόσια ποτέ ότι μου αρέσουν τα πισινά οποιουδήποτε αλόγου...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Γιατί; Φοβάσαι μη σε παρεξηγήσουν; Άκου που σου λέω, εντελώς χοντροκώλικος είναι ο καημένος ο Βουκεφάλας!

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
και η αφροδίτη της μήλου είναι πολύ γεματούλα για τα γούστα μου

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com