alice~
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iceland
Ναι, καλα ολα αυτα, και αν αργοτερα χωρίσει με την κοπέλα του τι θα κανει; Τόσες χώρες υπαρχουν, γιατι να θέλει να σπουδάσει καποιος στην Τουρκία με την ασταθή πολιτική και κοινωνική κατασταση που επικρατεί εκει; Το πανεπιστήμιο υποτίθεται οτι προάγει την ελεύθερη σκέψη και την ελευθερία του λόγου, και καλλιεργεί το πνεύμα. Με ολα αυτα που γίνονται εκει, και τον διωγμό όσων έχουν δυτικές αντιλήψεις, δεν το βρισκω και πολυ καλη ιδέα να αποφασίσει καποιος να σπουδάσει εκει. Και το σημαντικότερο ειναι το αντικείμενο των σπουδών. Τι θέλεις να σπουδάσεις; Θεωρείς οτι θα εχεις μέλλον στην Τουρκία στον κλάδο που θα διαλέξεις; Ή θες απλα να πας εκει επειδη ειναι η Πόλη και το ειχες όνειρο; Εγω λέω οτι πρεπει να το σκεφτεί πιο ρεαλιστικά. Αν εχεις σκοπό να παντρευτείς την κοπέλα σου και να ζήσετε ευτυχισμένοι εκει στην ξακουστή Πόλη και ολα καλα, ναι, τοτε πήγαινε. Αν θες να εισαι ρεαλιστής, ασε τους έρωτες και βάλε πρώτα το μέλλον σου, ψάξε για πανεπιστήμια οχι μονο στην Τουρκία αλλα και στην Ευρώπη, και δες τι σε συμφέρει να κανεις. Και αυτα τα λέω ως φοιτήτρια σε έναν κλάδο που εχει υποστεί μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα και βλέπει πως ειναι η κατασταση, και οχι ως καποια που αποφοίτησε καμια δεκαρια χρονια πριν και εχει τα λεφτακια της στην άκρη και τωρα προτείνει στους νέους να "κηνυγησουν τα όνειρα τους", χωρις παρεξήγηση πάντα. Και εγω είχα όνειρο να γίνω σχεδιάστρια μοδας στην Ιταλία και θα μπορουσα να πάρω τα λεφτά του μπαμπά και να πω οτι θα σπουδάσω εκει αλλα δεν ειναι ολα τοσο απλα, όποτε διάλεξα κατι διαφορετικό και θα πάρω εφόδια που ισως με οδηγήσουν κάποτε εκει. και ούτε πήγα να σπουδάσω στην πόλη του φιλου μου,και αργοτερα να χωρίσω και να κλαίγομαι οτι δεν έκανα τη σωστή επιλογή. Πρεπει να αποφασίζουμε ποιες ειναι οι προτεραιότητες μας γιατι οι καιροί ειναι δύσκολοι και καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι εδω στο φορουμ δεν έχουν επαφή με το πως ειναι η κατασταση σημερα για τους νέους φοιτητές.Φιλε μου δεν εχω ιδεα για να απαντησω στα ερωτηματα σου αλλα αν θες μια συμβουλη, ακολουθα την πορεια οπου σε οδηγει το μυαλο σου και νιωθεις πως εισαι ευτυχισμενος καθε στιγμη.
Ασε το μελλον να περιμενει να ζησεις το παρον σου κι οταν θα ερθει η ωρα του θα σκεφτεις και γι αυτο.
Σημερα εισαι ερωτευμενος με την κοπελα σου και αισθανεσαι πως πρεπει να πας κοντα της οταν σου δοθει η ευκαιρια. Αυτο κανε.
Περι σπουδων ψαξτε στο ιντερνετ μαζι, επικοινωνηστε και με τα Ιδρυματα και θα βρειτε απαντησεις. Δεν μπορω να διαβαζω για την κατασταση στην Τουρκια, για τα προβληματα που προκαλει ο Ερντογαν, για το πως περνουν οι καθηγητες κλπ. Να τα λεγαμε αυτα αν ημασταν καμια ΗΠΑ, Αγγλια, Ελβετια θα ο καταλαβαινα, αλλα στην Ελλαδα του 2017; Λες και οι σπουδες στην Ελλαδα σου εξασφαλιζουν ισοβια επαγγελματικη αποκατασταση.
Μην αφησεις κανεναν να σε σταματησει απο αυτο που θελεις να κανεις. Αλλωστε εισαι πολυ μικρος και τυχον αποτυχια που θα εχεις δεν θα την δεις ως καταστροφη αλλα ως γνωση ωστε το επομενο βημα σου να ειναι πιο δυνατο και πιο εμπειρο.
Να θυμασαι πως οι ανθρωποι πρεπει να κανουν αυτο που θελουν ωστε να εχουν την αισθηση της ελευθεριας και κατα συνεπεια της ευτυχιας.
Γιατι η πραγματικη ευτυχια δεν ερχεται μετα απο την οικονομικη, επαγγελματικη, κοινωνικη κλπ. επιτυχια αλλα, ερχεται οταν εχουμε τη δυνατοτητα της ελευθερης επιλογης, η οποια εξασφαλιζει την ισορροπια της λειτουργιας του εγκεφαλου. Αυτου του μοναδικου οργανου που ειναι υπευθυνο για ο,τι ειμαστε.
Last edited: