XristinaK
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Είμαι στον Αχιλλέα και σαλπάρω για Σκύρο!! Για αστακομακαρονάδα που δεν έφαγα πέρυσι (ντροπή μου) Στέλιο να πάω,ε;
Επέστρεψα την Δευτέρα από Σκύρο και μπορώ να σου πω πως έφαγα καταπληκτική αστακομακαροναδα στον Στέλιο....Μην ξεχάσεις να πάρεις τηλ να κλείσεις τραπέζι γιατί παίζει και να μην βρείς. Καλά να περάσεις!!!!!!!!Είμαι στον Αχιλλέα και σαλπάρω για Σκύρο!! Για αστακομακαρονάδα που δεν έφαγα πέρυσι (ντροπή μου) Στέλιο να πάω,ε;
Καλημέρα είχα επισκεφτεί την Σκύρο πέρσι το καλοκαίρι.....Μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με το νησί (πανέμορφο)...Είχα επισκεφτεί την παραλία του Αγ. Πέτρου που αναφέρεις παραπάνω (άσχετα πως δεν είμαι φαν του ελεύθερου κάμπινγκ) αλλά δυστυχώς στην παραλία δεν έχει ντουζιέρες ...έχει όμως στην αρχή του δρόμου (πριν πας στην παραλία) μια οικογενειακή ταβέρνα που μπορούν ίσως να σας εξυπηρετήσουν εκεί. Επίσης εκέι κοντά υπάρχει ενα μονοπάτι μέσα στο δάσος που σε πηγαίνει σε δυο απίστευτες παραλίες....η μία έχει ένα μικρό ναυάγιο που δεν θα σου έλεγα να κολυμπήσετε γιατί έχει αχινούς, αλλά και μόνο για να βγάλεις φωτογραφία αξίζει...Η άλλη παραλία ειναι κατάλληλη για μπάνιο....Καλημερα σας! Ειμαι νεο μελος στο forum και βρηκα τη συζητηση σας περι Σκυρου πολυ κατατοπιστικη! Θα ηθελα να μου λυσετε λιγες αποριες:
1. Σκοπευουμε να μεινουμε σε ελευθερο καμπινκγ σεβομενοι τη φυση και βρηκαμε τοποθεσια για σκηνη βορειοδυτικα του νησιου (αγιος πετρος) αλλα εχουν ντουζιερες ή εστω μερικες εκατονταδες μετρα μακρια;
2. Θα θελαμε να επισκεφθουμε μερικες απομονωμενες παραλιες που τσεκαρα στο google maps νοτια της κολυμπαδας - ταφου ρουπερτ μπρουκ (πλησιον νησιου Σαρακηνο) αλλα επειδη εχουμε συμβατικο αμαξι, ειναι καταλληλοι οι χωματοδρομοι και αν ειναι, εχει ελευθερη προσβαση διοτι απ'οτι καταλαβα η νοτια εκταση ανηκει σε ναυτικη βαση;
Υ.Γ. Διαθετουμε συμβατικο αμαξι και διαμονη περιπου στις 8-10 μερες.
Ευχαριστω προκαταβολικα
Κοίτα είχα δει και εγώ τις συγκεκριμένες παραλίες....αλλά νομίζω, χωρίς να είμαι 100% σίγουρη πως ο δρόμος είναι αρκετά άσχημος....σε μια σελίδα πάντως που είχα διαβάσει πέρσι δεν θυμάμαι να αναφερόταν πως απαγορεύετε να κολυμπήσεις εκεί....με επιφύλαξη στο λέω όμως...εμείς θέλαμε να πάμε αλλά μας φόβισε ο δρόμος...Εχω διαβασει πολλες πληροφοριες για ολες τις παραλιες του νησιου που βρισκονται στα ΒΔ και ΒΑ απο διαφορες ιστοσελιδες και θελω να ευχαριστησω το koutsavaki για την διευκρινηση (χρησιμη) αλλα παραμενει αλυτη η προσβαση στα νοτια του νησιου που δεν μπορω να την βρω πουθενα. Ελπιζω να βρω την απαντηση μεσω του forum
Να ξερεις οτι απο καποιο σημειο και μετα στη νοτια πλευρα διαφοροι δρομοι δεν συνεχιζονται αλλο ,γιατι εχουν κλειστες πυλες και απαγορευτικα .Ανηκουν στην αεροπορια και το ναυτικο.Βλεπαμε ωραιες παραλιες απο ψηλα και δεν μπορουσαμε να παμε γιαυτο το λογο.Εχω διαβασει πολλες πληροφοριες για ολες τις παραλιες του νησιου που βρισκονται στα ΒΔ και ΒΑ απο διαφορες ιστοσελιδες και θελω να ευχαριστησω το koutsavaki για την διευκρινηση (χρησιμη) αλλα παραμενει αλυτη η προσβαση στα νοτια του νησιου που δεν μπορω να την βρω πουθενα. Ελπιζω να βρω την απαντηση μεσω του forum
Έχω γράψει την εμπειρία μου για την παραλία με τη δύσκολη πρόσβαση στα νότια, τις Ρένες, και η οποία δε με αποζημίωσε αφού δε βούτηξα τελικά με τόσες προβιές και τόσο σκούρα νερά που αντίκρυσα.. Αεροπορία και ναυτικό όντως έχουν πιάσει τα δύο άκρα του νησιού!Καλημερα σας! Ειμαι νεο μελος στο forum και βρηκα τη συζητηση σας περι Σκυρου πολυ κατατοπιστικη! Θα ηθελα να μου λυσετε λιγες αποριες:
1. Σκοπευουμε να μεινουμε σε ελευθερο καμπινκγ σεβομενοι τη φυση και βρηκαμε τοποθεσια για σκηνη βορειοδυτικα του νησιου (αγιος πετρος) αλλα εχουν ντουζιερες ή εστω μερικες εκατονταδες μετρα μακρια;
2. Θα θελαμε να επισκεφθουμε μερικες απομονωμενες παραλιες που τσεκαρα στο google maps νοτια της κολυμπαδας - ταφου ρουπερτ μπρουκ (πλησιον νησιου Σαρακηνο) αλλα επειδη εχουμε συμβατικο αμαξι, ειναι καταλληλοι οι χωματοδρομοι και αν ειναι, εχει ελευθερη προσβαση διοτι απ'οτι καταλαβα η νοτια εκταση ανηκει σε ναυτικη βαση;
Υ.Γ. Διαθετουμε συμβατικο αμαξι και διαμονη περιπου στις 8-10 μερες.
Ευχαριστω προκαταβολικα
Παραπάνω μπορείς να διαβάσεις μια μικρή αφήγησαη που έκανα για το νησί και αναφέρω μαγαζιά αλλά και παραλίεςΓεια σας θα ηθελα να μαθω και εγω καποιες χρησιμες πληροφοριες περι σκυρου γιατι σκοπευω να επισκεφτω το νησι μεσα στον Ιουλιο... Λοιπον μπορειτε να μου προτεινεται καποια μαγαζια η ταβερνες για φαι καποιες ιδιαιτερες παραλιες η γενικα οτι αξιζει να επισκεφτω;