• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε πόσες χώρες έχετε πάει?

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Σαφώς και δεν υποτιμάται σε καμία περίπτωση η Ελλάδα, προφανώς όμως το νήμα έχει να κάνει με τις χώρες που έχουμε πάει εκτός της Ελλάδας, είναι απόλυτα λογικό νομίζω.
Με αυτή τη λογική όσοι ζούμε εκτός πρέπει να βγάλουμε και τη χώρα που ζούμε εκτός λίστας; Δεν με συμφέρει!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Με αυτή τη λογική όσοι ζούμε εκτός πρέπει να βγάλουμε και τη χώρα που ζούμε εκτός λίστας; Δεν με συμφέρει!
Σε συμφέρει, γιατί βάζεις στη λίστα την Ελλάδα! ;)

Τέλος πάντων, παίζουμε με τις λέξεις θεωρώ αλλά όπως τη βρίσκει καθένας.
Όταν σε ρωτάει κάποιος «Σε πόσες χώρες έχεις πάει;» είναι παραπάνω από προφανές ότι ρωτάει εννοώντας πως έχεις φύγει από κει που ζεις για να πας κάπου αλλού, τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Σε συμφέρει, γιατί βάζεις στη λίστα την Ελλάδα! ;)

Τέλος πάντων, παίζουμε με τις λέξεις θεωρώ αλλά όπως τη βρίσκει καθένας.
Όταν σε ρωτάει κάποιος «Σε πόσες χώρες έχεις πάει;» είναι παραπάνω από προφανές ότι ρωτάει εννοώντας πως έχεις φύγει από κει που ζεις για να πας κάπου αλλού, τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω.
Ψηλέ μαζι σου. Ποτέ μου δεν σκεφθηκα οτι εχω πάει στην χωρα που γεννήθηκα.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Μα ναι, είναι σα να μένεις στην Αθήνα πχ και να λες ''έχω πάει στην Αθήνα''. Μα κάπου είμαστε έτσι κι αλλιώς, δεν αιωρούμαστε στο σύμπαν, οπότε λέγοντας ότι έχουμε πάει κάπου εννοούμε κάπου εκτός του μέρους/χώρας που βρισκόμαστε.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Μα ναι, είναι σα να μένεις στην Αθήνα πχ και να λες ''έχω πάει στην Αθήνα''. Μα κάπου είμαστε έτσι κι αλλιώς, δεν αιωρούμαστε στο σύμπαν, οπότε λέγοντας ότι έχουμε πάει κάπου εννοούμε κάπου εκτός του μέρους/χώρας που βρισκόμαστε.
Δλδ εσύ ζεις σε όλη την Ελλάδα; Άρα για σένα ένας τουρίστας που έχει πάει στη Σαντορίνη, έχει δει όλη την Ελλάδα. Δεκτό απο μένα, αλλά δεν συμφωνώ. Ούτως ή άλλως όλα αυτά είναι πολύ σχετικά και όπως έχω πει είναι τελείως ανούσια.

Ο καθένας μπορεί να μετράει ότι γουστάρει. Η συζήτηση αυτή πάντα ξεκινάει απο κάτι σαν "αν δεν έχεις πάει εκεί δεν έχεις δει τίποτα και αδικείς το μέρος/χώρα" ή απο "πρέπει να έχεις μείνει και 100 μέρες κάπου για να πεις οτι πήγες" ή απο "αν δεν έχεις δει βασικά σημεία της χώρας πως μπορείς να πεις οτι την είδες;" Το τελευταίο είμαι εγώ! :innocent:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Δλδ εσύ ζεις σε όλη την Ελλάδα; Άρα για σένα ένας τουρίστας που έχει πάει στη Σαντορίνη, έχει δει όλη την Ελλάδα. Δεκτό απο μένα, αλλά δεν συμφωνώ. Ούτως ή άλλως όλα αυτά είναι πολύ σχετικά και όπως έχω πει είναι τελείως ανούσια.

Ο καθένας μπορεί να μετράει ότι γουστάρει. Η συζήτηση αυτή πάντα ξεκινάει απο κάτι σαν "αν δεν έχεις πάει εκεί δεν έχεις δει τίποτα και αδικείς το μέρος/χώρα" ή απο "πρέπει να έχεις μείνει και 100 μέρες κάπου για να πεις οτι πήγες" ή απο "αν δεν έχεις δει βασικά σημεία της χώρας πως μπορείς να πεις οτι την είδες;" Το τελευταίο είμαι εγώ! :innocent:
Φυσικά και δεν έχω δει όλη την Ελλάδα παρά ένα πολύ μικρό μέρος της μάλιστα. Άλλο βλέπω και ζω όμως και άλλο πηγαίνω, δεν έχω πάει στην Ελλάδα αφού είμαι ήδη εδώ. Αν, για παράδειγμα, με ρωτήσει κάποιος αν έχω πάει Ισπανία θα του πω ναι, αν με ρωτήσει αν την έχω δει όλη με 2 ταξίδια εκεί θα του πω σε καμία περίπτωση.

Κουβέντα να γίνεται βέβαια και φυσικά ο καθείς μετρά όπως του αρέσει, προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου ούτε να μετράω ούτε πινέζες να βάζω αν και καταλαβαίνω πως κι αυτό μπορεί να έχει την πλάκα του έτσι για την χαρά του παιχνιδιού.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Φυσικά και δεν έχω δει όλη την Ελλάδα παρά ένα πολύ μικρό μέρος της μάλιστα. Άλλο βλέπω και ζω όμως και άλλο πηγαίνω, δεν έχω πάει στην Ελλάδα αφού είμαι ήδη εδώ. Αν, για παράδειγμα, με ρωτήσει κάποιος αν έχω πάει Ισπανία θα του πω ναι, αν με ρωτήσει αν την έχω δει με 2 ταξίδια εκεί θα του πω σε καμία περίπτωση.
Ναι, έχει σημασία τι σημαίνει ταξίδι για τον καθένα μας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.360
Νεότερο μέλος
vasilis400

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom