• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σενάρια συνομοσίας;

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο που σκοπό έχει να αποσαφηνίσει όλες τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας. Με λυμένο το ζωνάρι, αποκαλούσε αφελής τους όσους πιστεύουν τις «μπούρδες» περί 09/11. Οι believers των συνομωσιών βέβαια δεν αντιμετωπίζουν τους απέναντί τους με διαφορετικό τρόπο. Όλοι, και οι μεν και οι δε εμφανίζονται πολύ σίγουροι. Εμείς που βρισκόμαστε; Τις περισσότερες φορές μας λείπει η πληροφόρηση και η έρευνα. Μόνο επειδή γνωρίζουμε σε πόσο βρώμικο κόσμο ζούμε, έχουμε ορισμένοι την τάση να δεχόμαστε τα πιο «πιπεράτα» αμάχητη ως απόδειξη της βρωμιάς. Σου λένε: «οι Αμερικάνοι το στήσανε. Τα μέταλλα των πύργων δεν μπορούν να λιώσουν, το WTC7, η εξαΰλωση του αεροπλάνου στο Πεντάγωνο, ο κωδικός πτήσεις του αεροπλάνου που σε γραμματοσειρά Wingdings φανέρωνε το τι θα συμβεί». Και όλα αυτά τα δεχόμαστε εντελώς αμάσητα! Για το τελευταίο για παράδειγμα ο κωδικός πτήσης ήταν ψεύτικος. Αν είχα διάθεση θα μπορούσα να ψάξω και για τις θερμοκρασίες τήξης των μετάλλων αλλά και πάλι η πληροφορία που θα πάρω θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους «πειραγμένη» για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα και το μόνο που έχουμε είναι το τι πιστεύουμε.
Εγώ πιστεύω (και με αυτό το ρήμα αποποιούμαι την όποια ευθύνη) ότι έγινε εν τω έσω. Και αυτή η πίστη βασίζεται σε μια διαπίστωση του (για πολλούς σαχλαμάρα) Zeitgeist όπου σημειώνει πως αν τελικά η Αμερική δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτες, τότε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που εμπλέκει σε πόλεμο με υπαιτιότητα της άλλης πλευράς.

panpan

Member
Eνώ οι Άραβες είναι αγγελούδια που δεν είναι ικανοί για σκληρά τρομοκρατικά χτυπήματα και δεν έχουν πραγματοποιήσει πλειάδα τυφλών επιθέσεων (μέχρι και σε σχολικό λεωφορείο με θύματα παιδιά)?
Έλεος...
Σιγουρα δεν ειναι αγγελουδια και εχουν παρα πολλες επιθεσεις.
Εκεινο που με προβληματιζει ειναι η πολυ καλη οργανωση που υπηρχε
σ αυτην την επιθεση.
Νομιζω δεν ειναι το ιδιο να παρει καποιος τρελος μερικα εκρηκτικα και να
κανει μια τυφλη επιθεση, με το να κανεις αεροπειρατιες και να τα ριχνεις
πανω σε κτηρια.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Eνώ οι Άραβες είναι αγγελούδια που δεν είναι ικανοί για σκληρά τρομοκρατικά χτυπήματα και δεν έχουν πραγματοποιήσει πλειάδα τυφλών επιθέσεων (μέχρι και σε σχολικό λεωφορείο με θύματα παιδιά)?
Έλεος...
oXI BEBAIA ...γιατι ειπα εγω οτι ειναι αγγελουδια?

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
τότε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που εμπλέκει σε πόλεμο με υπαιτιότητα της άλλης πλευράς.
Διορθωση: η δευτερη μετα το Περλ Χαρμπορ

Οσο για την οργανωση που αναφερει ο panpan, ειναι οντως ενυπωσιακη αλλα μη ξεχναμε και τον τυπο στη Νορβηγια που οργανωσε (μονος?) και σκοτωσε τοσους σε 2 σημεια!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Συμφωνώ με taver, ότι θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Γι' αυτό άλλωστε είναι "θεωρίες" συνωμοσίας.
Από την άλλη, βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα τα ντοκυμαντέρ του Moore ή τα τύπου Zeitgeist, περισσότερο σαν αντιδραστικές φωνές απέναντι στο υπάρχον οικονομικοπολιτικό σύστημα ή σαν προσπάθειες αφύπνισης του τηλεορασιόπληκτου κοινού.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Για το περλ χάρμπορ το έχω ξανακούσει αλλά δε το πολυπιστεύω. Γιατί να μη σκηνοθετούσαν ένα απλό θερμό επισόδιο στον ειρηνικό και βάλθηκαν να θυσιάσουν το μισό στόλο τους για να δικαιολογήσουν την είσοδό τους στον πόλεμο?

Απο την άλλη πάλι σκέφτομαι αν ήταν συνήθης πρακτική γιατί δεν οργάνωσαν και κάτι αντίστοιχο πριν το βιετνάμ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για το περλ χάρμπορ το έχω ξανακούσει αλλά δε το πολυπιστεύω. Γιατί να μη σκηνοθετούσαν ένα απλό θερμό επισόδιο στον ειρηνικό και βάλθηκαν να θυσιάσουν το μισό στόλο τους για να δικαιολογήσουν την είσοδό τους στον πόλεμο?
Γιατί δεν μιλάμε για μια απλή σύρραξη,αλλά για πλήρη εμπλοκή σε έναν παγκόσμιο πόλεμο με επίκεντρο μια άλλη ήπειρο,άρα η αιτία έπρεπε να ήταν πολύ βαρβάτη και να έχει την πλήρη και άνευ όρων στήριξη της Αμερικανικής κοινής γνώμης.

Να θυμίσω ότι ήταν κι ο μόνος τρόπος να βγουν οι ΗΠΑ τότε από μια παρατεταμένη οικονομική ύφεση και να τελειώνουν με έναν μόνιμο ανταγωνιστή καθώς επίσης και να προσδιορίσουν τι μέρους του λόγου αποτελούσαν πλέον στο παγκόσμιο προσκήνιο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Συμφωνώ με taver, ότι θα πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις. Γι' αυτό άλλωστε είναι "θεωρίες" συνωμοσίας.
Από την άλλη, βρίσκω αρκετά ενδιαφέροντα τα ντοκυμαντέρ του Moore ή τα τύπου Zeitgeist, περισσότερο σαν αντιδραστικές φωνές απέναντι στο υπάρχον οικονομικοπολιτικό σύστημα ή σαν προσπάθειες αφύπνισης του τηλεορασιόπληκτου κοινού.
Εγώ πάλι τα βρίσκω δείγματα του "Infotainment" που είναι και πολύ hip ώστε να "πουλάει" καλά.... ( Infotainment - Wikipedia, the free encyclopedia , σορρυ δε βρήκα κάτι στα Ελληνικά ).

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Έλα ρε συ, δε βρήκες στα ελληνικά... Πες "πρωινάδικα" και είσαι μέσα!
Αυτά πάντως, που συνδυάζουν ειδησούλες με ψυχαγωγία, είναι ακόμη πιο χαμηλά στην κλίμακα. Δεν έχουν καν τον στοιχειώδη ειρμό που απαιτείται για την παραγωγή ενός ντοκυμαντέρ. Άσε που είναι τόσο ευκολοχώνευτα που τα έχεις ξεχάσει στα επόμενα 3 λεπτά.
Ούτε θέμα σε φόρουμ δε γίνονται...

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Προτιμώ το Loose Change (film) - Wikipedia, the free encyclopedia

Ο Moore αν και πολύ ευχάριστος,λαϊκίζει υπερβολικά ορισμένες φορές.Παρόλα αυτά έχω δει τα πάντα του αλλά έχω διαβάσει επίσης και δύο βιβλιαράκια του και μου είναι συμπαθής.
Η Αμερικάνικη κυβέρνηση (για οποιοδήποτε λόγο) αποφασίζει να ρίξει τους δίδυμους πύργους σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους και ο μοναδικός που ανακαλύπτει την αλήθεια είναι ένα κολλεγιόπαιδο με ένα μοντάζ από ζουμαρισμένα videos και δημόσιες κρατικές δηλώσεις!!!

Η Αμερικάνικη κυβέρνηση μπορεί να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να το πάρει κανείς πρέφα αλλά δεν σκοτώνει ένα κολλέγιοπαιδο που έχει ανακαλύψει την αλήθεια και το μεγάλο μυστικό. Μπορεί να ρίξει μυστικά τους δίδυμους πύργους αλλά δε μπορεί να αφαιρέσει ένα video από το internet.

Το γεγονός ότι ο δημιουργός του Loose Change ζεί και βασιλεύει, είναι από μόνο του αρκετό για να αποδείξει ότι είναι πατάτα.

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Οι κυβερνησεις των ΗΠΑ εχουν γεβικως γραμμενους τους αμερικανους. Οι οποιοι με τη σειρα τους αν βγαζουν 5ψηφια νουμερα καθε χρονο , τη κανουν για Νπαχαμες μερια και δεν τους πολυασχολει τι κανει ο GWΒ και ο καθε αλλος μπαγλαμας που ειναι στον Λ. Οικο. Εχω συζητησει πολλες φορες με ελληνοαμερικανους για την αφασεια που βρισκονατι γενικως περι διεθνων θεματων και η απαντηση που πηρα ηταν: "as long as you get 5 figures, who cares...".
Δηλαδή αυτός που δουλεύει στα McDonalds και βγάζει "5ψήφια νούμερα" την κάνει για Μπαχάμες και δεν τον απασχολεί τι κάνει η κυβέρνηση?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom