Υποψία απόπειρας κλοπής-γυρίζοντας από Παρίσι, πριν δύο χρόνια, ημέρες Χριστουγέννων, παραλάβαμε τη βαλίτσα του καλού μου με σπασμένο το λουκέτο. Στο σπίτι διαπιστώσαμε ότι τα πράγματά του ήταν ανακατεμένα, και ανοίγοντας τις σακούλες με τα ενθύμια είχε σπάσει ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι-μινιατούρα του Μίκυ-από τη Disneyland, αν και είχε τυλιχτεί πολύ καλά και τοποθετηθεί ανάμεσα στα μάλλινα. Η βαλίτσα ευτυχώς δεν περιείχε τίποτα πολύτιμο, λίγα ρούχα, κι αυτά άπλυτα, και μερικά ενθύμια μικρής αξίας. Τώρα, ήταν όντως, απόπειρα κλοπής, έγινε έλεγχος στη βαλίτσα από την ασφάλεια του αεροδρομίου (γιατί στο αεροδρόμιο του Παρισιού μας ξετινάξανε στους ελέγχους, μόνο στο βρακί μας δεν ψάξανε), τι να πω...
Ευτυχώς, κλοπή δεν μας έχει τύχει στα ταξίδια μας, φτου φτου, αλλά κι εμείς προσέχουμε αρκετά. Μόνο στην Αθήνα μου έτυχε πριν 3 χρόνια, μου την πέσανε δύο τύποι βράδυ Κυριακής έξω από το σπίτι μου... ο ένας με ακινητοποίησε κλείνοντάς μου το στόμα, και ο άλλος μου πήρε τσάντα και σακ-βουαγιάζ (γύριζα από σ/κ με το αίσθημα). Απώλεια: περίπου 200 ευρώ, γυαλιά μυωπίας, γυαλιά ηλίου, ομπρέλα, και το σακ-βουαγιάζ. Τα ρούχα, έγγραφα-κάρτες, τσάντα και πορτοφόλι βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση δύο μήνες μετά σε ένα οικόπεδο από μια γιαγιά, αλλά για τα έγγραφα ήταν αργά, είχα ήδη βγάλει καινούρια.
Ευτυχώς, κλοπή δεν μας έχει τύχει στα ταξίδια μας, φτου φτου, αλλά κι εμείς προσέχουμε αρκετά. Μόνο στην Αθήνα μου έτυχε πριν 3 χρόνια, μου την πέσανε δύο τύποι βράδυ Κυριακής έξω από το σπίτι μου... ο ένας με ακινητοποίησε κλείνοντάς μου το στόμα, και ο άλλος μου πήρε τσάντα και σακ-βουαγιάζ (γύριζα από σ/κ με το αίσθημα). Απώλεια: περίπου 200 ευρώ, γυαλιά μυωπίας, γυαλιά ηλίου, ομπρέλα, και το σακ-βουαγιάζ. Τα ρούχα, έγγραφα-κάρτες, τσάντα και πορτοφόλι βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση δύο μήνες μετά σε ένα οικόπεδο από μια γιαγιά, αλλά για τα έγγραφα ήταν αργά, είχα ήδη βγάλει καινούρια.