Smaragda53
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- αχ, μακάρι νάξερα!
- Ταξίδι-Όνειρο
- Πολυνησία
Και μετά; και μετα;;;
Έλειπα σε πολυήμερο ταξίδι. Γύρισα όμως και σύντομα θα ανεβάσω το επόμενο κεφάλαιο. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.Και μετά; και μετα;;;
@Smaragda53 «Αναγκαίο κακό» είναι ο χαρακτηρισμός που θα προσέδιδα σε αυτήν την εκδρομή. Φτάσαμε μέχρις εδώ, ε…δε γινόταν να αφήσουμε εκτός τη Blue Lagoon παρόλα τα στραβά και τα ανάποδά της. Εξάλλου ήμασταν προετοιμασμένοι ψυχολογικά γι’ αυτό που θα αντιμετωπίζαμε, κι έτσι περπατήσαμε το μισό νησί για να φύγουμε μακριά από τον κόσμο, να ευχαριστηθούμε το τοπίο, και να κάνουνε μια βουτιά με την ησυχία μας. Εκ των υστέρων, που έχουν ωριμάσει τα συναισθήματα, δε μετανιώνω που έγινα μέρος αυτής της τόσο τουριστικής ατραξιόν.α π ε λ π Ι σ Ι α πως σε καταλαβαίνω!
Αυτό που λέμε μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Πρώτη φορά βλέπω τέτρις με ομπρελοξαπλώστρες! Πραγματικά αστείο θέαμα.
Καλέ μου φίλε @Señor_Nada μόλις διάβασα το σχόλιό σου για αυτήν τη φωτογραφία, αμέσως θυμήθηκα την κουβέντα που είχαμε κάνει για τον Σίμο στην Ελαφόνησο. Μάλιστα είχες κάνει το παρακάτω σχόλιο:Αυτό που λέμε μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Πρώτη φορά βλέπω τέτρις με ομπρελοξαπλώστρες! Πραγματικά αστείο θέαμα.
Ο Σίμος ήταν το μέρος που είχα περιέργεια για το τι θα γράψεις.
Η πρώτη φορά που πήγα ήταν το 2004 ή το 2005. Ελάχιστες ομπρέλες και μπορούσες να μην πάρεις ξαπλώστρα.
Πήγα πολλές φορές από τότε και είδα σταδιακά την παρακμή. Πρώτα θυμάμαι έβαλαν αυτήν την αλυσίδα στις ξαπλώστρες που δεν μπορείς να τις μετακινήσεις για να πάρεις σκέτη την ομπρέλα. Μετά άρχισε η επέκταση της ομπρελοξαπλώστρας. Τελευταία φορά πήγα πριν 3 χρόνια και δεν το βλέπω να ξαναπηγαίνω. Το κεράσακι στην τούρτα για μένα ήταν οι ξαπλώστρες-καναπέδες με τα στρώματα που ζουμοπίνουν. Η κακογουστιά έφτασε στρατόσφαιρα.
Στις φωτογραφίες που έβαλες τώρα βλέπω έχουν προσθέσει ακόμα περίσσοτερες ομπρέλες!
Το σημερινό χάλι του Σίμου δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα απ'τη φώτο που έβαλες μετά τη σπηλιά. Νομίζω ότι πρέπει να την χρησιμοποιήσουν την επόμενη φορά που θα διαφημίσουν την παραλία ή όταν την βάζουν σε κάποιο τοπ-10 με ελληνικές παραλίες.
Εγώ σε ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου και για το κουράγιο σου να διαβάζεις όλες τις τόσο αναλυτικές μου ιστορίες. Πάντως, πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.Κλασσικά άλλη μια πολύ ωραία ιστορία με πολλές πληροφορίες, στην οποία θα ανατρέξω όταν με το καλό πάω. Merci!
@Sassenach77 Βρήκαμε αξιοπρεπέστατο κατάλυμα με καθημερινή καθαριότητα και αλλαγή πετσετών, και με πολύ πλούσιο πρωινό μπουφέ, σε πολύ καλή τιμή για τα δικά μας πορτοφόλια. Νοικιάσαμε αυτοκίνητο οπότε η περιοχή διαμονής ήταν το λιγότερο που μας προβλημάτισε σε αυτό το ταξίδι.Μου έκανε τρομερή εντύπωση που διαλέξατε να μείνετε στο Σεντ Τζούλιαν!
Η ιστορία βρίσκεται στο τέλος της. Μάλιστα, αύριο, νωρίς το πρωί, ταξιδεύω για Αστυπάλαια και σκεφτόμουν, για να περάσω ευχάριστα και εποικοδομητικά τις 9 και πλέον ώρες πλεύσης, να ανεβάσω τα 2 τελευταία κεφάλαια με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αφήγηση. Ελπίζω να την απολαύσεις διαβάζοντάς την ολοκληρωμένη.Δεν ξέρω σε ποιο σημείο έχεις φτάσει την ιστορία (τη κρατώ για να τη διαβάσω χωρίς διακοπές), αλλά είμαι σίγουρη οτι διαβάζοντας την θα δω τη Μάλτα όπως την έχω εγώ στη μνήμη μου! Είμαι περίεργη, επίσης, να δω που πήγες και τι αλλαγές έχουν γίνει μετά απο τόσα χρόνια.
Όχι δεν εννοώ κάτι άλλο και κατανοώ το λόγο που μείνατε. Και εγώ θα το έκανα αυτό αν με βόλευε το κατάλυμα. Απλώς είναι μια περιοχή με πολύ βαβούρα και ένας φίλος μας, που μένει στη Μάλτα, μας είχε πει τότε που είχαμε πάει, οτι το Σεντ Τζούλιαν είναι κάτι σαν τα Μάλια της Κρήτης και το Κάβο της Κέρκυρας. Πολλούς άγγλους και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσεως με όλα τα συναφή επακόλουθα. Πήγαμε εκεί μόνο μία μέρα, απόγευμα σχετικά, για ένα δίωρο και δεν μου άρεσε αυτό που είδα. Πολλά εμπορικά και μεγάλη οικοδομική ανάπτυξη, μέσα στην οποία χάνονταν κάθε γραφικότητα. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν ισχύουν, γιατί δεν πήγα βράδυ να δω.Τώρα αν εννοείς κάτι άλλο με τη φράση «Μου έκανε τρομερή εντύπωση που διαλέξατε να μείνετε στο Σεντ Τζούλιαν!» και δεν το κατάλαβα ευχαρίστως να το συζητήσουμε ξανά.
Για να δούμε! Και εγώ Ιούνιο είχα πάει το 2012Εύχομαι να δεις, ξανά, τη Μάλτα όπως την έχεις στη μνήμη σου μέσα από τη δική μου ιστορία και μακάρι οι αλλαγές που τυχόν θα εντοπίσεις να έχουν θετικό πρόσημο για την εξέλιξη και το μέλλον αυτής της τόσο όμορφης χώρας.