GTS
Member
Χειμωνα σε ελληνικη παραλια? Ουτε στον εχθρο μου!
Δεν εχω απλα ακουσει για τις Μαλδιβες εχω παει και μεινει 7 μερες και δεν εξεταζε η κοπελα αν βαρεθηκε ή οχι αλλα απαντησε στην ερωτηση τι λενε οι θαλασσες-παραλιες εκει,με το "ε....καλες ηταν αλλα σαν τη Χαλκιδικη δεν εχει"....Οι Μαλδίβες θεωρούνται από πολλούς υπερεκτιμημένος προορισμός. Σε σένα και σε πολλούς ακούγεται εξωτικό αλλά είναι κάτι μικρά νησάκια, πολλά από τα οποία γυρίζεις σε λίγα λεπτά με τα πόδια και βαριέσαι μετά από λίγες μέρες. Δεν είναι όλοι φαν τέτοιων διακοπών. Στη Χαλκιδική συνδυάζει παραλίες με περισσότερα πράγματα να κάνεις.
Α αααααααα...να σαι καλά μ εκανες και γελασα...μου θυμισες ενα συγγενη μου Ποντιο που πηγε στη Ρωμη και γυρισε και μας ειπε "Ρώμη και Ρώμη...τι βρισκετε και πατε....ολο κατι παλια σπιτια ειχε και βρυσες...ελα ασον Κιλκίς να δεις εκει σπιταρώνες και συντριβανια που εχομεν ολα χρυσά γειά...."εδώ άκουσα μια που την πήγε ο άνδρας τς στη Φλωρεντία, και σοβαρότατη δήλωσε: "εμ, και τι με πήγε, η πόλη είναι ίδια Πολύγυρος......................................................................"
τι να πούμε τότε για παραλίες
Μα αυτο ακριβως λεω κι εγω. ΑΠΟ τις ωραιοτερες ναι. Οχι ομως και ΤΙΣ μοναδικες ωραιες και μαλιστα στον κοσμο....Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη αλλά ορισμένες παραλίες της Σιθωνίας είναι απ' τις ωραιότερες της Ελλάδας.
Δεν μας την εξηγεις κι εμας που την καταλαβαινουμε "λαθος"?Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει....
Όλα τα άλλα απλά συμπληρώνουν τους χάρτες....
ΥΓ Είναι βέβαια προφανές ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να καταλάβει την παραπάνω έκφραση...
Συμφωνώ κι εγώ με τα περίπου 45 ελληνικά νησιά που έχω δει, αλλά όπως είπαν και οι προηγούμενοι προφανώς την έκφραση την χρησιμοποιούν για την ποιότητα και την ποσότητα των παραλιών.Σε εξισου υπεροχες παραλιες στα νησιά μας δεν εχω δει τετοια κατασταση ποτέ και εχω γυρισει καμια 30ρια νησιά...
Δεν διαφωνώ μαζί σου καθόλου για το βιασμό που αναφέρεις αλλά όταν συγκρίνουμε παραλίες, συγκρίνουμε τις παραλίες και όχι την εκάστοτε κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας. Άλλος μπορεί να γνώρισε την παραλία την δεκαετία του '80 που ήταν 3 και ο κούκος, άλλος την χαίρεται το πρωί στις 9 ή τον Μάιο που δεν έχει κόσμο ή άλλος πήζει στις 2 που είναι τίγκα κόσμο και αυτοκίνητο. Για αυτό και συγκρίνω πραγματικά την παραλία, την καθαρότητα των νερών, την μέση θερμοκρασία των νερών, το τοπίο που την περιβάλλει κτλ. Αν αφήσω να συνυπολογιστούν οι παράγοντες που αναφέρεις τότε φοβάμαι ότι θα μείνουν ελάχιστες στην Ελλάδα.Διαλεγω οποια στιγμη θελετε την Turtle beach στα perhentian, μια στις Σευχελλες, 6-7 παραλιες στα Virgin Islands και μερικες αλλες στη Καραιβικη απεναντι στην ωραιοτερη ελληνικη, η οποια θα πηζει απο κοσμο και θα χεις αυτοκινητα παρκαρισμενα στην αμμο για φοντο.
Κοινως, χεθτε μας
Υ.Γ. Τις ελληνικες παραλιες τις λατρευω, αλλα παιδια, τις βιασαμε. Ασε που δε βλεπονται 11,5 μηνες το χρονο, μια ειναι χειμωνας, μια δε βλεπεις την αμμο απο πετσετες και ομπρελες.