thgr
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Χαβάη
Έχει πανέμορφες παραλίες με γαλαζοπρασινα νερά στην αρχή του πρώτου ποδιού. Και δεν αναφέρομαι στην υπερεκτιμημένη Σάνη.
Πάντως αυτά που γράφεις είναι φουλ υποκειμενικά, αν εξαιρέσεις το καθαρό νερό .Το να είναι το νερό ζεστό καθαρό και να μην βαθαίνει απότομα νομίζω ότι είναι από τα κριτήρια που θεωρούν οι περισσότεροι σαν ιδανικά για να χαρούν ένα καλό μπάνιο και επίσης όταν βγαίνεις έξω από την θάλασσα να έχει ψιλή άμμο και όχι πέτρες που σου πληγώνουν τα πόδια και να μην έχει υπερβολικό αέρα που σου φέρνει όλη την ώρα την άμμο στο πρόσωπο.
ε για αυτό έγραψα οι περισσότεροι και όχι όλοιΠάντως αυτά που γράφεις είναι φουλ υποκειμενικά, αν εξαιρέσεις το καθαρό νερό .
Ξέρω πολλούς (κι εγώ ένας από αυτούς) που δεν μπορούν τις πολύ ζεστές θάλασσες (τύπου Καλαμάτας), προτιμούν το βοτσαλάκι και μέσα θέλουν να βαθαίνει και να έχει βράχια για να χαζεύουν βυθό ας πούμε..
Κι απο παραλίες Γίωργο μου τι προτιμας;Για μένα ωραία παραλία είναι να έχει:
α) διαυγή βυθό
β) να βαθαίνει, όσο πιο απότομα γίνεται
γ) να μην είναι θερμοσίφωνας
δ) μπόνους ο φυσικός ίσκιος
ε) αν έχει και καμιά θέα, πάλι μπόνους το θέωρώ, να είμαι δηλαδή στο νερό κι αυτό που βλέπω στην ξηρά να με εμπνέει
στ) αν είναι το σπάνιο είδος άμμου (ψιλό κοχύλι) που δεν κολλάει πουθενά, μ' αρέσει. Αλλιώς προτιμώ το βότσαλο από την άμμο
Και...γενικά προτιμώ ποτάμια και λίμνες για μπάνιο. Σπάνια έχουν τη σιχαμερή άμμο, είναι πιο δροσερά, συνήθως βαθιά και είναι μέσα στο πράσινο, χωρίς να σε καίει ο ήλιος. (ειλικρινά απορώ γιατί πάει ο κόσμος μέσα στη ζέστη στις παραλίες, να ψηθεί από τον ήλιο...)
Μάτσου ΠίκτσουΚι απο παραλίες Γίωργο μου τι προτιμας;
οφ τοπικ
ΥΓ Εχω μια απορία, διάβαζα το βιβλίο του Τσε ,Λατινοαμερικάνα και το Μάτσου Πίτσου το αναφέρει ως Μαχού Πιχού η μετάφραση. Ποιο είναι το σωστό ;;;