• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σαντορίνη Σαντορίνη: luxury and budget tips!

alma

Member
Κι εμένα μου είχε κάνει εντύπωση που ήταν τόσο φτηνά, αλλά ήταν Ιούνιος, που συνήθως είναι χαμηλότερες οι τιμές. Μας είπαν ότι τα ρίχνουν λόγω κρίσης γιατί είχε μεγάλη μείωση εσωτερικού τουρισμού. Ωστόσο από το εξωτερικό είχε πολύ κόσμο κυρίως Ασιάτες. Τα κλαμπ ήταν γεμάτα, όπως και οι καφετέριες.

Πάντως να πάτε και καμιά φορά καλοκαίρι, τώρα πια μπορείτε να βρείτε καλές τιμές.:)

Θα σου έλεγα εκτός από Οία και Ημεροβίγλι, να πάτε αν προλάβετε και σε άλλα χωριά, όπως ο Πύργος, αλλά δεν ξέρω αν βγαίνει ο χρόνος και αν είναι συχνές οι συγκοινωνίες. Δεν το σκέφτεστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο?

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Κι εμένα μου είχε κάνει εντύπωση που ήταν τόσο φτηνά, αλλά ήταν Ιούνιος, που συνήθως είναι χαμηλότερες οι τιμές. Μας είπαν ότι τα ρίχνουν λόγω κρίσης γιατί είχε μεγάλη μείωση εσωτερικού τουρισμού. Ωστόσο από το εξωτερικό είχε πολύ κόσμο κυρίως Ασιάτες. Τα κλαμπ ήταν γεμάτα, όπως και οι καφετέριες.

Πάντως να πάτε και καμιά φορά καλοκαίρι, τώρα πια μπορείτε να βρείτε καλές τιμές.:)

Θα σου έλεγα εκτός από Οία και Ημεροβίγλι, να πάτε αν προλάβετε και σε άλλα χωριά, όπως ο Πύργος, αλλά δεν ξέρω αν βγαίνει ο χρόνος και αν είναι συχνές οι συγκοινωνίες. Δεν το σκέφτεστε να νοικιάσετε αυτοκίνητο?
μπορει να νοικιασουμε ενα αυτοκινητο ή μια γουρουνα για μια μερα, αλλά έχω ακούσει ότι είναι πολύ περιεργοι οι δρομοι στη Σαντορινη ....τα κτελ , πάντως, είναι μια χαρα, συχνα δρομολογια ειδα να εχει!

nvitos

Member
λεωφορειο εχει καθε φορα που φτανει το καραβι οποτε μην αγχωνεσε.
Οι δρομοι ειναι μια χαρα.Οσο για την γουρουνα ξεχασε το για αυτην την περιοδο εχει ακομα λιγη ψυχρα.Οτι αλλο θελεις ρωτα με καθοτι εδω και 2 χρονια ειμαι μονιμος κατοικος Σαντορινης :D

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
τα κτελ , πάντως, είναι μια χαρα, συχνα δρομολογια ειδα να εχει!
Όντως, αλλά το λεωφορείο στο δρομολόγιο Φηρά - Οία, ήταν πάντα πίτα και ήταν και Οκτώβριος όταν πήγαμε.

Traveller

Member
Η Σαντορίνη είναι νησί για όλα τα budgets... εκτός σεζόν μπορεί κάποιος να βρει πολύ καλές ευκαιρίες, όπως καλή ώρα η φίλη μας... ειδικά τώρα, αν είσαι μέχρι 25 και μόνο που θα δεις το νησί θα ξετρελαθείς... άρα το ξενοδοχείο που βρήκε η φίλη μας είναι σούπερ περίπτωση και σίγουρα θα περάσει υπέροχα...

Όσοι όμως έχετε καβατζάρει τα 30, μην παραμυθιάζεστε ότι μπορείτε να πάτε στην Σαντορίνη και να περάσετε καλά αν δεν τα σκάσετε... ξενοδοχείο καλούτσικο με θέα καλντέρα κάτω από 120€ είναι απίθανο να βρείτε... το καλό φαγητό επίσης είναι τσιμπημένο και βέβαια το αυτοκίνητο απαραίτητο...

Για να βάζουμε λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους, αν είσαι πάνω από 25 άντε 30 και θες να περάσεις καλά τις διακοπές σου, ούτε Φηρά ή Καμάρι μένεις, ούτε τραβιέσαι με λεωφορεία και φυσικά δεν τρως σουβλάκια στο χέρι...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γιατί ρε σύντροφε;
Τι έχει το λαϊκό σουβλάκι και το σνομπάρεις έτσι;

frenchman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Ούτε εγώ συμφωνώ με αυτά που λέει ο traveller.

Εγώ που είμαι 31, μια χαρά την βγάζω με κρέπες και σουβλάκια. Και δεν έχω καμία απαίτηση για δωμάτιο με θέα στην καλντέρα, ένα όμορφο (καθαρό) δωματιάκι σε απόσταση 10-15 λεπτά με τα πόδια από το "κέντρο" μου είναι υπερ-αρκετό. Ούτως η άλλως δεν καθόμαστε και πολύ μέσα, όλη μέρα στην γύρα είμαστε να πάρουμε σαντορινιό αέρα :cool:

Το μόνο που θα συμφωνήσω εν μέρη είναι το αυτοκίνητο.. Δεν την πολυπαλεύω στα νησιά με τις συγκοινωνίες, περισσότερο γιατί δεν θέλω να έχω τον περιορισμό και το άγχος των δρομολογίων, θέλω να έχω πλήρη ανεξαρτησία.
(Και η γουρούνα μια χαρά εξυπηρετεί πάντως το καλοκαίρι)

Traveller

Member
Ούτε εγώ συμφωνώ με αυτά που λέει ο traveller.

Εγώ που είμαι 31, μια χαρά την βγάζω με κρέπες και σουβλάκια. Και δεν έχω καμία απαίτηση για δωμάτιο με θέα στην καλντέρα, ένα όμορφο (καθαρό) δωματιάκι σε απόσταση 10-15 λεπτά με τα πόδια από το "κέντρο" μου είναι υπερ-αρκετό. Ούτως η άλλως δεν καθόμαστε και πολύ μέσα, όλη μέρα στην γύρα είμαστε να πάρουμε σαντορινιό αέρα :cool:
Υποθέτω ότι δεν πιάνεις το χιούμορ του συντρόφου maltakias...

Επί της ουσίας...

Πρώτη φορά στην Σαντορίνη πήγα στα 19 μου μπακουροπαρέα... έμενα σε πάτο στα Φηρά έπινα μπόμπα κονιάκ και έτρωγα σουβλάκια... από τις καλύτερες διακοπές στην ζωή μου...

Ξαναπήγα στα 25 με γυναίκα... μέναμε Καμάρι, δουλεύαμε το λεωφορείο και ψιλοπήγαμε και σε 2-3 ταβερνάκια... όταν γύρισα αποφάσισα ότι αυτές ήταν οι καλύτερες διακοπές στην ζωή μου...

Έκανα τουλάχιστον 10 χρόνια να ξαναπάω... ξαναπήγα με γυναίκα και έμεινα πάνω στην Καλντέρα στην Οία... έφαγα στη Σελήνη πήγα στον Κουκούμαβλο κάθισα στο Francos, είχα αυτοκίνητο... κάπου εκεί κατάλαβα με τι παπαριές παραμύθιαζα τον εαυτό μου... από τότε πάω σχεδόν κάθε 2-3 χρόνια όταν μαζεύω λεφτά... μένω πάντα στην Καλντέρα, τρώω σε καλά εστιατόρια και φυσικά έχω αυτοκίνητο... όταν δεν υπάρχουν μπικικίνια απλά κάθομαι στα αυγά μου...

Συγκεντρώσου λοιπόν, μάζεψε κανένα φράγκο και άσε τις κρέπες, τα σουβλάκια και τα καθαρά δωματιάκια για νεώτερους... απόλαυσε τις διακοπές σου σαν μεγάλο παιδάκι, γιατί η Σαντορίνη είναι μοναδική... και μοναδική την κάνει η prive θέα της καλντέρας όποια ώρα γουστάρεις χωρίς τις φωνές των τουριστών, ένα καλό φαγητό με αριστουργηματική θέα, η άνεση που σου δίνει το δικό σου αυτοκίνητο, ένα υπέροχο δωμάτιο για άραγμα, ένα ποτό στην ιδιωτική σου βεράντα και πολλά άλλα τα οποία λόγω του μικρού της ηλικίας σου αρνείσαι να δεις... δεν πειράζει θα μεγαλώσεις και θα καταλάβεις...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν κάνω χιούμορ σύντροφε.
Κι εγώ τρώω σουβλάκια.Τα θεωρώ μοναδική συμβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια κουζίνα.

Traveller

Member
Όλοι μας τρώμε σουβλάκια σύντροφε... όταν βαριόμαστε να μαγειρέψουμε, όταν θέλουμε να γουρουνιάσουμε, όταν έχουμε ξεμείνει από ντουλά και θέμε να χλαπακιάσουμε κάτι φτηνό... αγαπάμε σουβλάκι και φυσικά δεν είναι κακό να το τρώμε...

Κακό είναι σύντροφε να πηγαίνουμε μεγάλοι άνθρωποι διακοπές στη Σαντορίνη και να σαβουριάζουμε όλο κρέπες και σουβλάκια, αντί να πάμε σαν άνθρωποι να φάμε σε ένα εστιατόριο της προκοπής... άσε λοιπόν τις ρεβιζιονιστικές σοφιστείες, κάνε την αυτοκριτική σου και κατέβα στην Σαντορίνη να απολαύσεις ένα βαρελίσιο Αθήρι όπως πραγματικά σου πρέπει... εκτός αν θέλεις να το συνδυάσεις με ένα απόλα με τζατζίκι και μπόλικη σως μαγιονέζα να ρουπώσεις...

frenchman

Member
Επόμενο Ταξίδι
Venice
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Προτιμώ τα λεφτά που λες να μαζέψω για να περάσω χλιδάτες διακοπές στην Σαντορίνη να τα χαλάσω για να πάω διακοπές Χ 3..
Για τα δικά μου γούστα τα πράγματα στα οποία αναφέρεσαι είναι πολυτέλειες (ωραίες μεν.. υπερκοστολογημένες δε...). Ίσως να τα έδινα για μία πολύ ιδιαιτερη στιγμή με κάποια πολύ extreme καψουρα.

Και μην νομίζεις ότι γυρνάω και τρώω στα παγκάκια και κοιμάμαι σε τρώγλες..
Απλά:
1. Δεν θα πληρώσω την διανυκτέρευση Χ5 για να πάρω το πρωινό μου με θέα το ηφαίστειο
2. Δεν θα κάτσω να φάω σε ακριβό εστιατόριο
3. Αλλά... μια χαρά θα νοικιάσω το αμαξάκι μου
4. Μια χαρά θα πάω και στο francos's

Θέλω να σου πω υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είμαι κι εγώ υπέρ των ενδιάμεσων λύσεων αλλά με διαφορετική οπτική.
Π.χ. θα φάω σε ένα καλό εστιατόριο αλλά όχι κάθε μέρα.Και θα φάω και σουβλάκια στάνταρ.Διακοπές σε ελληνικό νησί χωρίς σουβλάκι δε "λέει".

Επίσης δεν θα πάω Franco's που το θεωρώ καρακίτς.

Αλλά γενικώς δεν πατάω Σαντορίνες,Μυκόνους και λοιπά μέρη που σηκώνουν ψιλά τον αμανέ και προσφέρουν αναλογικά πολύ λιγότερα από αυτά που ζητάνε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom