Φοβερό!...Αμάν ρε παιδιά με κάνατε να κλάψω πρωί-πρωί.
Πρωτοείδα τη Σαμοθράκη μέσα απο ένα ντοκυμαντέρ της ετ1 όταν είνουν 16 ετών.τότε είχα πρωτογνωρίσει τον άντρα μου και του είπα οτι θέλω να με πάει κάποτε εκεί.ηταν(είναι)το νησί των ονείρων μου.Δεν καταφέραμε να πάμε.Μετά απο λίγο καιρό χωρίσαμε.
7 χρόνια μετά.....Μαίος του 2002.συναντήθηκα τυχαία με τον άντρα μου και ο έρωτας ξαναφούντωσε.Σε μια συζήτηση που είχαμε για τις καλοκαιρινές διακοπές μου είπε οτι φέτος έλεγε με την πρώην του να πάει....Σαμοθράκη.
Μένω παγωτό.Του λεω οτι απο τότε που είπαμε για Σαμοθράκη δεν κατάφερα να πάω.
Ηταν λοιπόν γραφτό να πάμε μαζί.
Εκεί είδα το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα,είδα την ανατολή ξυπνόντας στην αγκαλία του στην παραλία.Χορέψαμε κάτω απο την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.Περπατήσαμε χερι-χερι στη σκιά του κάστρου ήπιαμε το πιο καθαρό νερό απο μαγικές πηγές,κολύμπήσαμε κάτω απο καταρράκτες,ακούσαμε τις αρχαίες φωνές των προσκυνητών ανάμεσα στα μάρμαρα του ιερού των μεγάλων θεών, φάγαμε το πιο νόστιμο κατσικάκι σε όλες τις εκδοχές του.Γυρίσαμε το νησί μην αφήνοντας γωνία του που να μην δούμε....
Μετά απο τόσα χρόνια σκεφτόμουν μήπως όλα μου φαινόντουσαν μαγικά γιατί απλά είμουν τόσο ευτύχισμένη και ερωτευμένη και ήρθατε εσείς να μου τα θυμήσετε όλα αυτά και να επιβεβαιώσετε οτι πράγματι,η Σαμοθράκη για μένα είναι κάτι παραπάνω απο ένα πανέμορφο νησί.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
Ήρθε επί τέλους και η σειρά της Σαμοθράκης. Σχεδιάζω για 5 μέρες μετά το 15αυγουστο και κοιτώ για διαμονή στην περιοχή Θέρμα και συγκεκριμένα στο Mariva Bungalows. Έχει πάει κανείς να μου πει εντυπώσεις ; Είναι βολικό το μέρος για περιηγήσεις σε όλο το νησί ; Θα υπάρχει αυτοκίνητο.
Ναι καλή μου, αυτή είναι η Σαμοθράκη...πλανεύτρα μάγισσα....
Εκεί είδα το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα,είδα την ανατολή ξυπνόντας στην αγκαλία του στην παραλία.Χορέψαμε κάτω απο την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.Περπατήσαμε χερι-χερι στη σκιά του κάστρου ήπιαμε το πιο καθαρό νερό απο μαγικές πηγές,κολύμπήσαμε κάτω απο καταρράκτες,ακούσαμε τις αρχαίες φωνές των προσκυνητών ανάμεσα στα μάρμαρα του ιερού των μεγάλων θεών, φάγαμε το πιο νόστιμο κατσικάκι σε όλες τις εκδοχές του.Γυρίσαμε το νησί μην αφήνοντας γωνία του που να μην δούμε....
η Σαμοθράκη για μένα είναι κάτι παραπάνω απο ένα πανέμορφο νησί.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ