• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σαμοθράκη και Deutche Bank

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Μέχρι την Ομόνοια πήγα για να βρω - όοοχι το dvd της Τζούλιας - αλλά την εφημερίδα Μακεδονία για το άρθρο που δημοσίευσε σήμερα 7/3:

Ο ισχυρός άνδρας και πρόεδρος της Deutche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν ψάχνει να αγοράσει σπίτι στη Σαμοθράκη, που τον μάγεψε με τα θέλγητρα της. Εντυπωσιασμένος από το νησί και αψηφώντας το πρωτόκολλο, ο Άκερμαν έβγαλε το πουκάμισο του και ετοιμάστηκε για μια βουτιά στη θάλασσα, ενώ απολάμβανε το ουζάκι του σε κάποιο παραθαλάσσιο ταβερνάκι, γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι ο πρόεδρος είναι ερωτευμένος με το νησί και την ώρα που το σύνολο των γερμανών πολιτικών και τραπεζιτών προαναγγέλουν χρεωκοπία της χώρας μας, χρεώνοντας μύρια όσα στο οικονομικό μας σύστημα, είναι αλήθεια ότι ο κ. Άκερμαν εκφράζει ζωηρό ενδιαφέρον μέχρι και να αγοράσει εξοχικό στο νησί της φτερωτής Νίκης.

Αυτά τον περασμένο Σεπτέμβριο φυσικά, πριν το μεγάλο μπαμ. Τώρα θα ζητάει να του το χαρίσουν το σπίτι...( το σχόλιο δικό μου)

Χαρά οι Σαμοθρακίτες που θα έχουν έναν μεγάλο καρχαρία στο νησί τους...:rolleyes:
Δεν τους έφτανε ο μεγάλος λευκός που κόβει βόλτες τα τελευταία χρόνια στην παραλία με τις ανεμογεννήτριες...

eleni70

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
εχει κ το εθνος της κυριακης δισελιδο αφιερωμα στον κυριο ακερμαν, την καλη του, η οποια καταγεται απο τον εβρο κ τα σχεδια του γαι το νησι της σαμοθρακης...

joela

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
.....γαι το νησι της σαμοθρακης...
Ωχ!!!! πάει η απίστευτου κάλλους άγρια ομορφιά της.Ρε παιδιά.....απο τα λίγα νησιά που δεν είχε καταστρέψει ο τρελός τουρισμός.δε τη γλιτώνει....:(

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Σας μεταφέρω τι δημοσίευσε χθες το Εθνος:

Θέλει τη Σαμοθράκη δεύτερο Νταβός.

Ενα χρηματοοικονομικό φόρουμ στα πρότυπα εκείνου που διεξάγεται στο μικρό ελβετικό χωριό φιλοδοξεί να στήσει στο ακριτικό νησί η Eλληνίδα φίλη του ισχυρού άνδρα της Ντόιτσε Μπανκ

Μια δραστήρια Ελληνίδα, η Κατερίνα Καραγιάννη, που κατάγεται από το Θούριο του Εβρου και ως παιδί μεταναστών μεγάλωσε και σπούδασε νομικός στη Γερμανία με εξειδίκευση στο τραπεζικό δίκαιο, ενώ μέχρι πριν από λίγα χρόνια εργαζόταν ως στέλεχος στον τραπεζικό κολοσσό της Ντόιτσε Μπανκ, έχει βάλει σκοπό της να στήσει ένα χρηματοοικονομικό φόρουμ, ανάλογο με αυτό του Νταβός, στην πατρίδα της τον Εβρο και τη Σαμοθράκη.

Ενα φόρουμ που πάνω στον άξονα μεταξύ Ανατολής και Δύσης θα ασχολείται με τα θέματα της νέας οικονομίας και νέας γεωγραφίας. Εχει βάλει μάλιστα ήδη στον χορό τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, με πρώτους τον ισχυρό άνδρα της Ντόιτσε Μπανκ και αντιπρόεδρο του φόρουμ του Νταβός Γιόζεφ Ακερμαν και τον πρόεδρο του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του οποίου υπήρξε συνεργάτης (ο σύζυγός της είναι ο επικεφαλής της Ντόιτσε Μπανκ στο Λουξεμβούργο), ενώ για φέτος ετοιμάζει να φέρει μαζί με τον Γ. Ακερμαν και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Η Κ. Καραγιάννη, μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής», μετέφερε και το πόσο χολωμένος είναι ο κ. Τρισέ για τα παραποιημένα στοιχεία που έστελνε η Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδας στην Κομισιόν, αλλά και για επιπλέον έναν λόγο. «Εγώ πίστευα ότι μπορώ να έχω λίγη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Η παγκόσμια κρίση που είχα πέρυσι δεν μου έκανε κακό στο ευρώ, ενώ τώρα έρχεται μια μικρή χώρα και μου τα χαλάει όλα», είναι τα λόγια του εκνευρισμένου κ. Τρισέ σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη. Ετσι προτίμησε να αφήσει ανοικτό να έρθει για το Φόρουμ τον Σεπτέμβριο, «όταν θα έχουν καταλαγιάσει τα πράγματα», όπως είπε.

Πρόσωπο των ημερών, και όχι μόνο, είναι ο ισχυρός άνδρας της Ντόιτσε Μπανκ, Γ. Ακερμαν, που βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, σε ρόλο διαμεσολαβητή με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, εν όψει και της προχθεσινής συνάντησής της με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Για τον Γερμανό μεγαλοτραπεζίτη, η Κ. Καραγιάννη έχει να πει μόνο καλά λόγια.
«Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος αλλά και εξαιρετικός τραπεζίτης, με πολλές ευαισθησίες. Το βλέπει κανείς, άλλωστε, και από το κλίμα που επικρατεί μέσα στην τράπεζα. Και είναι πολύ φιλέλληνας, γιατί από τα δεκατέσσερά του, που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως πρόσκοπος με το σχολείο του, την ερωτεύτηκε και έρχεται μαζί με τη σύζυγό του κάθε χρόνο».

Η Κ. Καραγιάννη δηλώνει εξοργισμένη από το εξώφυλλο του γερμανικού περιοδικού «Focus». «Αυτό το αισχρότατο άρθρο δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και σε μεγάλο τμήμα του γερμανικού πληθυσμού. Ηταν ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη», λέει και προσθέτει πολύ περισσότερα, που, όμως, δεσμευόμαστε από το off the record και δεν μπορούμε να μεταφέρουμε.

Τέλος, η Κ. Καραγιάννη θα μας πει ότι στο 2ο Φόρουμ τον Σεπτέμβριο ο κ. Ακερμαν και οι άλλες προσωπικότητες που θα συμμετάσχουν, θα ασχοληθούν εμπεριστατωμένα και με την κρίση της Ελλάδας αλλά και των άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης.
Χρηματοοικονομικό συνέδριο Θράκης

Και το Νταβός χάρη σε έναν μεγάλο έρωτα έγινε γνωστό

Η Κ. Καραγιάννη βρίσκεται πίσω από την επίσκεψη, πριν από μερικά χρόνια, του τότε πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Θράκη, όταν ανακηρύχτηκε επίτιμος δημότης της Ορεστιάδας καθώς και επίτιμος διδάκτωρ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. Η ίδια σταμάτησε να εργάζεται πριν από λίγα χρόνια στην Ντόιτσε Μπανκ για τυπικούς λόγους μετά τον γάμο της, γιατί, όπως λέει, «ο κανονισμός της εταιρείας δεν επιτρέπει να εργάζονται ζευγάρια στον ίδιο χώρο, πόσω μάλλον όταν ο σύζυγος είναι το αφεντικό». Συνέχισε, όμως, ως συνεργάτης μιας μεγάλης γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, της «Χαντελσμπλάτ», αλλά και του ίδιου του κ. Γιούνκερ.
Η κ. Καραγιάννη με τη βοήθειά του πρωτοστάτησε επίσης στη δημιουργία ενός συλλόγου γυναικών από το Λουξεμβούργου στο Βερολίνο, ο οποίος διοργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα συνέδριο με κορυφαίες γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο και ανάμεσα σ’ αυτές που έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα ήταν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, κ.ά.
«Ο κ. Γιούνκερ, για να με ευχαριστήσει, μου ζήτησε να κάνει κάτι και για μένα. Η απάντησή μου ήταν να με βοηθήσει να δημιουργήσω ένα οικονομικό φόρουμ στη Θράκη», λέει και συνεχίζει:
«Αυτό είναι αστείο, ήταν η αντίδρασή του. Ναι, είναι αστείο του απάντησα, αλλά και ο Ελβετός καθηγητής Κλάους Σβαμπ το ξεκίνησε στο Νταβός γιατί ερωτεύτηκε μια κύρια εκεί. Δέχτηκε να βοηθήσει, ήρθε και ο ίδιος στη Θράκη. Ετσι ξεκίνησε αυτή η ιδέα και ό,τι χρήματα μπόρεσα και έβγαλα εδώ, επειδή ζω άνετα (και πόσα να έχει, άλλωστε, κανείς στη ζωή του), αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω για να αναδείξω τον τόπο μου, εκεί όπου έζησα τα πρώτα πέντε χρόνια μου, με όλες τις δυσκολίες που είχα τότε και με σημάδεψαν. Θέλω να προσφέρω στον τόπο μου με το Οικονομικό Φόρουμ της Θράκης, που είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση. Ετσι ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο με το 1ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο της Θράκης και τον Γιόζεφ Ακερμαν».

Εκτός από τον κ. Ακερμαν, στο συνέδριο συμμετείχαν και άλλες προσωπικότητες καθώς και στελέχη τραπεζών και ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Αlpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος κ.ά. Το παράπονό της είναι ότιτο συνέδριο δεν είχε την προβολή που του άξιζε από τα ΜΜΕ.

Ερωτευμένος με τη Σαμοθράκη
Σχεδιάζει να αγοράσει και σπίτι ο Ακερμαν...

Ο απολογισμός από την περσινή του επίσκεψη στον Εβρο και στη Σαμοθράκη είναι... ενθουσιώδης. «Ο Ακερμαν είπε "ουάου, τι είναι αυτό το πράγμα, δεν το έχω ξαναδεί, ούτε έχω ξανακούσει ότι υπάρχει αυτό το νησί". Εντυπωσιάστηκε από τα Καβείρια και τα λοιπά, το καταπληκτικό ιερό και όλα τα άλλα. Από τη θετική ενέργεια που δίνει αυτό το νησί, από την απίστευτη φυσική ομορφιά του.
Γύρισε γοητευμένος και μιλούσε σε όλους για το νησί και τον κόσμο του. Ελεγε ότι πηγαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά πρώτη φορά ένιωσε έτσι. Μας πήρε στο τηλέφωνο και μας μιλούσε για τη Σαμοθράκη και τη Σαμοθράκη.

Απευθείας πτήσεις
Και αυτός ο άνθρωπος μέσω αυτού του ταξιδιού κατάφερε να πει στη Μέρκελ, κοίταξε εκεί υπάρχει ένα καταπληκτικό νησί. Και ακόμη μια γερμανική αεροπορική εταιρεία σκέφτεται να προγραμματίσει μια πτήση τσάρτερ απευθείας στην Αλεξανδρούπολη, με μεσολάβηση του Ακερμαν».
Ηδη όπως μας είπε ο νομάρχης Εβρου, Νίκος Ζαμπουνίδης, για τον Γ. Ακερμαν, υπάρχει στα σκαριά και η απόκτηση ενός σπιτιού στη Σαμοθράκη, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες. Παράλληλα στο πρώτο του ταξίδι είχε παρθεί απόφαση να ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης Σαμοθράκης.
Η κ. Καραγιάννη θεωρεί ως ιδιαίτερα σημαντική την τελευταία επίσκεψη του κ. Ακερμαν στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «η Ντόιτσε Μπανκ είναι μια τεραστία τράπεζα και έχει συμφέρον να μην καταρρεύσει το οικονομικό σύστημα στην Ελλάδα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο κ. Ακερμαν, ως σύμβουλος της Καγκελαρίας και ως εξαίρετος διπλωμάτης, πέρα από τραπεζίτης, μπορεί να πείσει την κ. Μέρκελ να δει τα πραγματικά αίτια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, καθώς ο ίδιος είναι γνώστης και της ελληνικής και της γερμανικής νοοτροπίας και μπορεί να δει ψύχραιμα τα γεγονότα».
Μας αποκαλύπτει ακόμη ότι ο κ. Ακερμαν έχει απαγορεύσει στους υπαλλήλους της τράπεζας να χαρακτηρίζουν τις χώρες της Νότιας Ευρώπης ως pigs (γουρούνια από τα αρχικά των χωρών Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ελλάδας και Ισπανίας), έχει δηλώσει ότι δεν κάνει deals εναντίον των ελληνικών ομολόγων που είναι πολύ προσοδοφόρα αυτήν την περίοδο και ότι και μόνο αυτά τα δύο αρκούν για να δει κανείς ποια είναι η στάση του απέναντι στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ - ΑΝ. ΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα