psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη, υπό, πολύ υπό το μηδέν!
Το αυτοκίνητο δυσκολευόταν να βγει από την αυλή σπινιάροντας πάνω στο παγωμένο χιόνι. Ένα χιόνι το οποίο κρατούσε κοντά δύο εβδομάδες, χωρίς να λιώσει μάλιστα ούτε εκατοστό. Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιανουαρίου 2017 και το θερμόμετρο κοντά στους -8 εκείνο το απόγευμα στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης κακοκαιρίας που είχε ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, με αρκετό χιόνι ακόμα και εντός πόλης.
Κόβοντας το τιμόνι αριστερά – δεξιά κατάφερα επιτέλους να απεμπλακώ από το παγωμένο έδαφος και να ξεκινήσω με προσμονή για το αεροδρόμιο. Δεν υπήρχε περίπτωση άλλωστε να αφήσω τη κακοκαιρία να μου χαλάσει τη διάθεση και να μου στερήσει στιγμές από το ταξίδι. Το δεύτερο μου ταξίδι στο εξωτερικό, με προορισμό μια πανέμορφη πόλη, όντας μάλιστα ιδιαιτέρως οικονομικό σε επίπεδα ξεφτίλας, καθώς με 64€/άτομο, πήγαμε, ήρθαμε, κοιμηθήκαμε τρία βράδια. Κι όμως γίνεται!
Χρειάστηκε να περιμένω κάτι περισσότερο από έξι μήνες για να πραγματοποιήσω το δεύτερο ταξίδι μου εκτός Ελλάδας, σε μία πόλη για την οποία είχα ακούσει τα καλύτερα απ’ όλους όσους την είχαν επισκεφτεί, ένας απ’ αυτούς και ο Νίκος που συνταξιδεύαμε και χωρίς δισταγμό μου έδωσε το οκ για να τη ξαναδεί.
Είναι κάποιες πόλεις άλλωστε που σε στιγματίζουν.
Είναι κάποιες πόλεις που φέρουν επάξια το χαρακτηρισμό του κλασσικού, του παραδοσιακού, του στιλάτου, που προκαλούν και θέλγουν με τον τρόπο τους τον επίδοξο επισκέπτη.
Μια τέτοια πόλη είναι και η Βουδαπέστη που θα μας φιλοξενούσε τις επόμενες τρεις σχεδόν ημέρες.
(Με την ιστορία που ακολουθεί συνεχίζω το κύκλο ιστοριών που αφορούν λίγο παλαιότερα ταξίδια, οι οποίες σίγουρα υστερούν από τις πιο πρόσφατες σε πληροφορίες και σωστές φωτογραφίες. Πέραν τούτου ξέρω πολύ καλά ότι ο χρόνος επίσκεψης μας ήταν μικρός και πως δεδομένων συνθηκών -κακοκαιρίας και νύχτας- δε μπορέσαμε να κάνουμε όλα όσα είχαμε κατά νου. Σημασία έχει όμως ότι ήταν ένα απολαυστικό, προσιτό σύντομο και κοντινό τριήμερο κι ελπίζω να δώσω μια ιδέα σε όσους επιθυμούν να εντάξουν το προορισμό αυτόν στα άμεσα σχέδια τους).
Last edited: