8avos
Member
Ανάμεσα στα τουριστικά "θηρία" Φολέγανδρο και Σαντορίνη,στέκει εξόριστη η μικρούλα Σίκινος.Ένας τόπος που λειτουργεί σαν χρονομηχανή,ζεις σήμερα,εικόνες και Ελλάδα του 1960.Ένα νησί που πρέπει να ιεραρχήσεις τις προσδοκίες σχετικά μ αυτό.
Όταν ξεκίνησα τα ταξίδια μου εκτός συνόρων,είχα ως μότο μου,ταξιδεύω όπου μπορώ εκτός ώστε όταν μεγαλώσω να αρχίσω με τον τόπο μου.Χαίρομαι που είναι το μοναδικό πράγμα που πάει όπως είχα πει,εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.Γιατί δεν μπορείς να εκτιμήσεις το νησί στα είκοσι,όπως στα σαράντα.
Αναλογικά με τα ταξίδια μου εκτός χώρας,τα εντός τα θεωρώ ανύπαρκτα.Το 2018 ήταν η πιο απρόβλεπτη χρονιά που μπορώ να θυμηθώ.Έτσι άρχισα να ψάχνω για ένα νησί "ησυχαστήριο".Το ότι βρισκόμουν για ακόμη μια φορά άνεργος,τα κριτήρια ήταν αμείλικτα.
Πεντακάθαρες θάλασσες,απαλαγμένο από κόσμο,ανθρώπινες τιμές,με έμφαση στο ανεπηρέαστο του χρόνου.Διαβάζοντας στο φόρουμ,έπεσα σε μια ανάρτηση της @katkats όπου περιέγραφε Σίκινο και Κίμωλο.Περιείχε ακριβώς ότι ζητούσα,το πρόγραμμα βγήκε,αρχές Σεπτέμβρη τέσσερις μέρες Σίκινο και δύο Κίμωλο.Το να βρώ παρέα είναι ανέκδοτο,όμως συζητώντας το,ο Χ. μου λέει και γω μέσα,δεν ήξερε καν (όχι ότι εγώ ήξερα) ότι υπήρχε αυτό το μέρος.Του ξεκαθάρισα σχετικά με τις δραστηριότητες και τις επιλογές που έδινε το μέρος και τον βρήκε σύμφωνο.
Σε αναζήτηση καταλύματος και θέλοντας να επιβεβαιώσω για την κράτηση,η κυρία στην άλλη γραμμή του τηλ. με παρότρυνε να ακυρώσω την ιντερνετική κράτηση μέσω μπούκιγκ,δίνοντάς μου μια έξτρα έκπτωση λόγω σαιζόν.Μεσάνυχτα 30 προς 31 Αυγούστου,αναχωρήσαμε από Λάρισα για Πειραιά με τον Χ. για να μπούμε στο πρώτο πρωινό καράβι για Σίκινο,ώστε να βγούμε περίπου δώδεκα ώρες αργότερα στο λιμάνι της Αλοπρόνοιας.
Η παραλία που αντικρύσαμε μόλις ελλιμενησθήκαμε.Πολύ υψηλότερο το θέαμα των προσδοκιών μας.
Το λιμάνι της Αλοπρόνοιας από ψηλά,στο δρόμο για την παραλία Διαλισκάρι.
Στο λιμάνι η διαύγεια των Κυκλαδίτικων νησιών.