• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. δηλαδή όσα ακούω ότι αν πάω για μεσημεριανό ή βραδινό μπορεί να τα βρω κλειστά δεν ισχύουν;
3. τόσο λίγο;
4. και η κάρτα 3ημερα η τουριστική, σωστά;
5. Αν έχεις καθόλου υπόψη σου την περιοχή έχεις κάτι να μου προτείνεις για την πρώτη μέρα που θα τη βγάλουμε εκτός ώσπου να μπούμε στο δωμάτιο (κοντά εννοώ)
1. όχι
3.ναι
4. ναι
5. http://roma.paginegialle.it/lazio/roma/bar.html

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
να πάρω το θάρρος μιας και φαίνεται πως τη ρώμη την παίζεις στα δάχτυλα να σε ρωτήσω κι εγώ 2-3 πράγματα που πάω για τριήμερο με μητέρα 2-4 ιούνη;
Μάλλον άργησα να μπω στο φόρουμ αλλά βλέπω πως οι ερωτήσεις σου καλύφθηκαν και μάλιστα από τον μετρ του είδους!! Εγω το μονο που εχω να σου πω μιας και μου απευθύνθηκες προσωπικά είναι να διωξεις λιγο ολο αυτο το αγχος που σε διακατεχει.. Περα απο τα διαδικαστικα με τις μεταφορες και τα αξιοθεατα που σαφώς πρεπει να γνωριζεις απο πριν δεν μπορω να εξηγησω ολο αυτο τον πανικο που σε εχει πιασει.. Οπως το πας θα αρρωστησεις και εσυ μεχρι να γινει αυτο το ταξιδι!! Εδω εγω που σε διαβαζω αγχωνομαι, τοση ενταση (κακη) μου βγαζουν τα μηνυματα σου... Καταλαβαινω οτι με την περιπτωση της μαμας σου θα ειναι ενα δυσκολο ταξιδι αναψυχης αλλα απο τη στιγμη που αποφασισατε να το κανετε, καταλαβαινω επισης οτι ειναι και σε κατασταση να ταξιδεψει.. Οποτε ασε το αγχος στην ακρη και προσπαθησε να απολαυσεις την προετοιμασια του ταξιδιου και το ιδιο το ταξιδι οταν φτασει η ωρα!! :)

pepi kir

Member
Μάλλον άργησα να μπω στο φόρουμ αλλά βλέπω πως οι ερωτήσεις σου καλύφθηκαν και μάλιστα από τον μετρ του είδους!! Εγω το μονο που εχω να σου πω μιας και μου απευθύνθηκες προσωπικά είναι να διωξεις λιγο ολο αυτο το αγχος που σε διακατεχει.. Περα απο τα διαδικαστικα με τις μεταφορες και τα αξιοθεατα που σαφώς πρεπει να γνωριζεις απο πριν δεν μπορω να εξηγησω ολο αυτο τον πανικο που σε εχει πιασει.. Οπως το πας θα αρρωστησεις και εσυ μεχρι να γινει αυτο το ταξιδι!! Εδω εγω που σε διαβαζω αγχωνομαι, τοση ενταση (κακη) μου βγαζουν τα μηνυματα σου... Καταλαβαινω οτι με την περιπτωση της μαμας σου θα ειναι ενα δυσκολο ταξιδι αναψυχης αλλα απο τη στιγμη που αποφασισατε να το κανετε, καταλαβαινω επισης οτι ειναι και σε κατασταση να ταξιδεψει.. Οποτε ασε το αγχος στην ακρη και προσπαθησε να απολαυσεις την προετοιμασια του ταξιδιου και το ιδιο το ταξιδι οταν φτασει η ωρα!! :)
ναι το πήρα άσχημα από την αρχή η αλήθεια είναι λόγω ξενοδοχείου και ημέρας παρέλασης κλπ, λυπάμαι για την κακή ενέργεια απλά ναι, αγχώνομαι πολύ γιατί νιώθω υπεύθυνη για τη μητέρα μου, είναι περίεργο το όλο θέμα, έχει καταγωγή από πατέρα που δε γνώρισε ποτέ από Ρώμη και για αυτό κάνουμε αυτό το ταξίδι για να έχει πάει στην άλλη μισή "πατρίδα" απλά γενικά πλέον είμαι υπέρ του δέον υπερπροστατευτική μαζί της γεγονός χαχα Ναι όντως με βοήθησαν πολύ όλοι και όσα ευχαριστώ και να λέω λίγα είναι :) Δεν υπάρχετε παιδιά είστε αστέρια ειλικρινά!!

ααααα ευχαριστώ!

σούπερ! πολλά ευχαριστώ και πάλι! :)

Last edited by a moderator:

yanna

New Member
Καλησπέρα.
Είναι περισσότερο από μια ώρα τώρα που διαβάζω για τη Ρώμη και ομολογώ ότι έχω εκπλαγεί από το πόσο χρήσιμες είναι όλες οι πληροφορίες που έχετε καταθέσει...
Οι γονείς μου θέλουν να επισκεφθούμε τη Ρώμη δυο χρόνια τώρα (θα είμαστε συνολικά τέσσερα άτομα) αλλά δυσκολεύομαι να αποφασίσω με τα πακέτα εκδρομών λόγω του ότι είναι ηλικιωμένοι και ενώ έχουν διάθεση να δουν τα αξιοθέατα δεν είμαι απόλυτα σίγουρη για το αν θα καταφέρουν να ακολουθήσουν ένα σφιχτό τριήμερο πρόγραμμα.
Θα σας απευθύνω λοιπόν την αρχική μου γενική ερώτηση μήπως και κάποιος από εσάς έχει κάποιες συμβουλές να μου δώσει.
Μπορώ να προγραμματίσω μια εκδρομή στη Ρώμη έτσι ώστε να επιλέξω εγώ το ξενοδοχείο (κυριολεκτικά ΔΙΠΛΑ στα αξιοθέατα) και μετά να μπορώ να διαμορφώσω ελαστικά (δηλαδή όχι 2-3 ξεναγήσεις την ημέρα) την επίσκεψή μας στα αξιοθέατα της Ρώμης;
Στα σημαντικότερα αξιοθέατα θα χρειαστούμε ξενάγηση. Μπορώ να βρω ξεναγό εγώ ή να ενταχθώ σε κάποιο ελληνικό group; Μπορείτε να πείτε τα τρία σημαντικότερα;
Επειδή, το θεωρώ ήδη πολύ δύσκολο μόνο διατυπώνοντάς το.... υπάρχει κάποιο πρακτορείο που θα μπορούσε να με βοηθήσει σε κάτι τέτοιο αλλά σε λογικές τιμές;
Υπολογίζω 500-600ευρώ /άτομο για όλο το ταξίδι (4 διανυκτερεύσεις) ότι θα μπορέσουμε να διαθέσουμε. Ημερομηνίες: τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου

Triplover

Member
Αν θέλετε τόσο ελαστικό πρόγραμμα νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να προγραμματίσετε εσείς η ίδια την εκδρομή χωρίς την συνδρομή ταξιδιωτικού. Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι μαζεμένα στην πόλη. Σε 3 μέρες θα δείτε βασικά πράγματα. Τώρα αν θεωρείτε τόσο σημαντικές τις ξεναγήσεις και κρίνεται ότι δεν σας αρκεί μια καλή προετοιμασία και ένας πλήρης οδηγός, τότε τα πρακτορεία είναι μάλλον μονόδρομος.

galoz

Member
Το Κολοσσαίο έχει σκαλωσιές, στην Piazza di Spagna κάνουν επίσης κάτι έργα συντήρησης, τώρα κλείσανε και την Fontana di Trevi?? Τί θα πάμε να δούμε εμείς τέλη Ιουνίου???

pepi kir

Member
Γεια σας παιδιά!!!!
Επιστρέψαμε και σας γράφω με μια μικρή καθυστέρηση να σας ευχαριστήσω και πάλι όλους πάρα πολύ για τις πραγματικά χρήσιμες και σωτήριες οδηγίες και συμβουλές σας! Δεν είχαμε κανένα δυσάρεστο από άποψη απάτης, κλεψίματος κλπ γιατί είχα εφοδιαστεί καταλλήλως με τα τσαντάκια και πρόσεχα πολύ, νεράκια από τα nasoni όπως μου είπατε και η Ρώμη, απλά μια κούκλα!!!
Δυστυχώς πήγαμε σε ελάχιστα μέρη κι αυτά απ' εξω γιατί τελικά η μητέρα μου ήταν χειρότερα από τις προηγούμενες μέρες... Κοινώς, ούτε καν Κολοσαίο μπήκαμε, προς Βατικανό ούτε καν αλλά ξετρελάθηκα με την πόλη οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα ξαναπάω χωρίς τη μητέρα μου για να τη γυρίσω και να τα δω όλα κανονικά.
Τελικά η παρέλαση στη μέρα άφιξης μας ζόρισε, γιατί δε μπορούσαμε με τίποτα να προσελκύσουμε ούτε πεζοί το ξενοδοχείο, περί τις 3 ώρες κάναμε γύρους και σε κάθε τέλος του γύρου, τσουπ ένας αστυνομικός να μη μας αφήνει να πάμε παραπέρα. Με τα πολλά τελικά μας άφησαν, αλλά πλέον είμαστε πτώμα με τις βαλίτσες εγώ στο χέρι (κι έχοντας προηγηθεί μετρό που δεν είχε κυλιόμενες ή ασανσέρ, καλά μετρό δεν ξαναμπήκαμε καν). Και έπρεπε και απλά να αφήσουμε τις βαλίτσες και να φύγουμε πάλι γιατί το check in ήταν 2 η ώρα και ήταν ακόμη 11. Στο γυρισμό επειδή πάλι ήταν κλειστός ο δρόμος λόγω πορείας αυτή τη φορά, προχωρήσαμε αρκετά και τελικά πήραμε ταξί να ησυχάσουμε αλλά η πτήση γυρισμού κόλαση!!! 6 ώρες καθυστέρηση, πήγαινε έλα μεταξύ αεροπλάνων και εξόδου, αλλαγή αεροπλάνων λόγω βλάβης, υπάλληλοι ολίγον τι αναίσθητοι και μας έδιναν συνεχώς λάθος πληροφορίες για το πού να πάμε και τί να κάνουμε, κι όλα αυτά με τη μητέρα μου στο καροτσάκι, και χωρίς εξοπλισμό σωστό (βλέπε λιφτ και ασανσέρ) και γενικά ένα χάλι μαύρο. Αλησμόνητο! χαχαχα Τουλάχιστον στο πήγαινε τα της πτήσης ήταν όλα καλά, η αλιτάλια χειρίζεται από την γκολντέαρ στην ελλάδα και εκεί όλα ήταν γρήγορα και αποτελεσματικά.
Άργησα να σας γράψω επειδή περάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στους γιατρούς με τη μητέρα μου, οπότε και πραγματικά δεν είχα χρόνο. Αλλά το ξενοδοχείο μα τελικά, άλλαξε στο διπλανό από τον υπεύθυνο και ήταν πολύ καλύτερο, η τοποθεσία πολύ καλή αν εξαιρέσεις τα προβλήματα με τη μη κυκλοφορία, αλλά 2 λεπτά από το Κολοσσαίο και 10 λεπτά από piazza venezia.
Δεν έχω να σας γράψω πάρα πολλά γιατί λόγω τις κατάστασης της μητέρας μου δεν είδαμε και πολλά και μείναμε πολλές ώρες στο ξενοδοχείο, αλλά από τα ελάχιστα που είδα, η piazza navona μου άρεσε πολύ και η περιοχή trastevere επίσης όπου και φάγαμε κιόλας σε ένα πολύ απλό αλλά όμορφο μαγαζάκι. Fontana di Trevi φυσικά πήγαμε και μαγευτήκαμε από το μέγεθος, αλλά piazza den popolo και piazza espana δεν ξετρελαθήκαμε, κυρίως λόγω των άπειρων σκαλοσιών, που δεν άφηναν να χαζέψεις τις εκκλησίες και το τοπίο. Μέχρι και το Κολοσσαίο το ίδιο, ήταν φουλ στη σκαλωσιά, ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι του φαινόταν.
Μου έκανε εντύπωση η μεγάλη παρουσία αστυνομικών, με την καλή έννοια, και ο υπέροχος καιρός που βρήκαμε (ούτε κρύο, ούτε ζέστη). Δυστυχώς νύχτα δεν την είδα τη Ρώμη, γιατί επιστρέφαμε νωρίς, αλλά δεν ένιωσα ότι θα υπήρχε φόβος, μιας και όσες φορές έφυγα από το ξενοδοχείο βράδυ για να πάρω κάτι από φαρμακείο ή alimentari, ναι μεν δεν είχε κίνηση, αλλά με τόσα εστιατόρια και καφέ επί της cavour που πρακτικά ήταν το ξενοδοχείο μας, μόνο ανασφάλεια δεν ένιωσα. Επίσης ένιωσα σαν στο σπίτι μου! Πακιστανοί κλπ τίγκα χαχα και καταλάβαιναν όπως μιλούσαμε ότι είμαστε έλληνίδες και μας μιλούσαν στα ελληνικά :)
Την επόμενη φορά που θα πάω, γιατί θα πάω, δεν υπάρχει περίπτωση, θα έχω πιο πολλά να σας πω, μιας και ευελπιστώ τότε να τα δώ. Από αυτή τη φορά, μου έμεινε μια όμορφη εικόνα της Ρώμης, όσο την είδα, και μια απαίσια της Alitalia! χαχα

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η Alitalia εχει παραχωρησει μερικες υπηρεσιες handling στη Goldair (πληρωμα, lounge, αποσκευες κ.α. που δεν "βλεπεις"), το προσωπικο που ειδες, τσεκ ιν, πυλη κλπ ειναι της Alitalia, δεν " χειριζεται"απο τη Goldair..Οπως και στη Ρωμη δεν διαχειριζεται το αεροδρομιο και δεν εχει ευθυνη για ασανσερ κλπ. Οπως και για τυχον βλαβη φυσικα. Αυτα τυχαινουν, μαλιστα εχει αυξημενη ευαισθησια και υψηλη ασφαλεια. Να κοιτας μονο το πως χειριζεται καθε εταιρεια τους επιβατες της μετα το ατυχες γεγονος. Γι αυτο φυσικα εχεις καθε δικιο για τυχον παραπονα αν ειδικα εχεις συγκρινει και αντιμετωπιση απο αλλες εταιρειες.

pepi kir

Member
Σαμιον, για την Αλιτάλια στην Ελλάδα ξέρω από πρώτο χέρι γιατί κολλητός μου φίλος δουλεύει στη goldair και συνάδελφός του επίσης της goldair μας έκανε το check in που το σάιτ της alitalia δε με άφηνε να κάνω, επίσης γνωστό μου παιδί από τη goldair ήταν αυτός που μας συνόδευε με την καρέκλα και μέσα στο αεροπλάνο και ακόμα και στην πύλη, η πρώην του φίλου μου ήταν επίσης εκεί που δουλεύει και πάλι για την ίδια εταιρία, μέχρι και όταν γυρίσαμε Αθήνα επίσης που ήρθε και μας πήρε πάλι μια κοπέλα της goldair μέσα ακόμη κι από το αεροπλάνο. για τη Ρώμη δε μπορώ σαφώς να ξέρω, αλλά ειλικρινά η διαφορά ήταν τεράστια στην αντιμετώπιση, στην κατάρτιση και στη συμπεριφορά, τεράστια πραγματικά! Και για την Αθήνα τουλάχιστον ξέρω ότι όλα όσα λειτούργησαν ήταν 100% goldair. Μόνο η πτήση αυτή καθαυτή δεν ήταν, αλλά είμαστε τυχερές και δεν είχαμε καθόλου καθυστέρηση ή πρόβλημα εντός του αεροπλάνου στο πήγαινε.

Για τις υποδομές δε μιλώ, που επίσης δε συγκρίνονταν, αλλά για το προσωπικό, ειλικρινά, ξέρω από ποιους ήταν γιατί τους ξέρω τους ανθρώπους.

Όσον αφορά στη βλάβη, για να σου δώσω να καταλάβεις, μας πήρε περί τα 40 λεπτά να μπούμε στο αεροσκάφος γυρνώντας γύρω γύρω με ένα βανάκι γιατί δε μπορούσαν να συνεννοηθούν στα κινητά πού πάμε, κι ενώ μπήκε τελικά μέσα η μητέρα μου ο Θεός ξέρει πώς γιατί το λιφτ ήταν open air δηλαδή ήπτατω στο κενό και κάτσαμε, με το που κάτσαμε όμως στην κυριολεξία, ούτε μπουφάν δεν είχαμε βάλει, έρχεται ένας της αλιτάλια και μας λέει μην γδυθείτε, θα ξαναφύγετε, αλλάζουμε σκάφος. Ε, σε 1 δευτερόλεπτο το μάθαμε; Δεν το ξέραν 1 λεπτό 2 πριν να γλιτώσει και η μητέρα μου το αλλού φαν παρκ; και μετά άντε ξανά πίσω στην πύλη και με το που μπαίνουμε πύλη μας λένε όχι φεύγετε πίσω και μας ξαναπήραν και άντε πάλι βόλτες στο αεροδρόμιο. Άστα, πού να τα λέω, τραγελαφικές καταστάσεις, δεν το πίστευα αυτά που έβλεπα. Ένας μόνο αφού τελικά μπήκαμε στο τελικό σκάφος ήρθε να ζητήσει συγνώμη και να πει πως δεν δικαιολογείται αλλά επειδή μας είχε δει και στο άλλο σκάφος, αεροδυνοδός, ήρθε να πει ένα συγνώμη και πόσο λυπάται για όλο το μπέρδεμα και την ταλαιπωρία. Αυτά, δε λέω άλλα γιατί θα αρχίσω να λέω πολλά και δεν κάνει, έχω πολλα νεύρα μαζί τους ακόμη, πίστεψέ με χαχα

Last edited by a moderator:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το θεμα αφορα τη Ρωμη, εστω κ την εμπειρια στο αεροδρομιο. Οπωσδηποτε σεβαστη αλλα ουτε καν ενδεικτικη για το μεσο ταξιδιωτη κ κακως τη συσχετισες αποκλειστικα με την εταιρεια. Δεν ελεγχει ουτε καν τα οχηματα. Μενω εδω σεβομενος το θεμα.
(τελευταιο ΟΤ: το τσεκ ιν κ το Gate δεν "ελεγχονται"απο τη goldair).
Το δε τσεκ ιν αναγραφεται σαφως στο σαιτ οτι δεν μπορουσες να το κανεις ηλεκτρονικα για ευνοητους λογους ελεγχου κλπ.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα