η Φλωρεντία είναι πανέμορφη φυσικά, δεν χωρά αμφιβολία..αλλά είναι τόσο πολύ τουριστική, ειδικά το καλοκαίρι,που λίγο με χαλάει προσωπικά (το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για τη Βενετία, στην οποία δεν έχω πάει αλλά με τρώει τώρα τελευταία)
το σκέφτεσαι να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να μείνεις κάπου εκτός πόλης, σε κανένα αγροτουριστικό κατάλυμα, και να κάνεις ένα πέρασμα από Φλωρεντία, Σίενα κτλ??
ολα παίζουνε.. χμμ.. δεν είναι κακή η ιδέα σου μαιρη... θα αρχισω να τα σκεφτομαι ολα αυτα, αν κλεισω τελικα φλωρεντια.. θα ανοιξω αλλο thread με απορίες για τον προορισμο...
Εγώ θα πρότεινα εφόσον δεν έχεις ξαναπάει Ιταλία, να ξεκινήσεις με τη Ρώμη.
Η Φλωρεντία είναι όντως πολύ όμορφη, αλλά μικρή και ο πολύς κόσμος φαίνεται. Και πολλές φορές είναι ενοχλητικό αυτό. Ασε που προσωπικά τη βρήκα πολύ πιο ακριβή στο φαγήτό, καφέ, κλπ.
Στη Ρώμη ο κόσμος μοιράζεται και οι επιλογές σου είναι περισσότερες.
Θα μπορούσες σε κάποια άλλη χρονική στιγμή να κάνεις ένα ταξίδι περισσότερων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης και να συνδυάσεις τη Φλωρεντία με τη Σιένα και όλα τα υπέροχα χωριά. Αυτό βέβαια θέλει οπωσδήποτε και αυτοκίνητο.
παντως και απο οικονομικης αποψης να το δεις,
η τιμη για Φλωρεντια 100 ευρω πηγαινε-ελα ειναι απιστευτη, δεν υπαρχει!!
Η αλιταλια μεχρι τωρα δεν εδινε Φλωρεντια κατω απο 330 Ε, ενω Ρωμη ειχε και με 200!
οποτε πιστευω αξιζει να το εκμεταλλευτεις
...τελικά συμφωνήσαμε με την παρέα μου και έγινε τελικά η κρατηση για φλωρεντία, και μάλιστα για 4 (!) μέρες (έκανα την υπέρβαση!)...οποτε ισως να καταφερω να παω και σιένα.. θα δείξει...
αν θέλει ο def ας κλειδώσει το thread αυτο και θα ανοιξω αλλο για να ζητησω πληροφορίες για το ταξίδι!
φανταστικη μεσαιωνικη πολη με πολλες επιλογες, παντως απο ολες τις πολεις ψηφιζω senza altro (που λενε και οι ιταλοι οταν ειναι απολυτοι) τη βενετια
επισης η περιοχη της τοσκανης ειναι πανεμορφη και δεν ειναι τυχαιο το σλογκαν Τοskani la tera che natto l" uomo ( τοσκανι η γη που γεννησε τον ανδρα)
η επιλογη της ιταλιας ηταν οτι καλλιτερο......καλο ταξιδι απο καρδιας περιμενουμε τις εντυπωσεις σου
προσοχη μεγαλη στις βαλιτσες....η alitalia εχει οσκαρ στο να χανονται οι βαλιτσες και να γυρνανε πισω μετα απο μερες αν εισαι τυχερη οι 2 μερες απωλεια ειναι δεδομενη, καλου- κακου ομως παρε και ενα σακ βουγιαζ με τα απαραιτητα σε χειραποσκευη...για τη συνεπεια της εταιρειας αυτης.....δεν σου ορκιζομαι......
Κι εγώ θα σου πρότεινα Φλωρεντία...αφού την βρήκες σε αυτό το κόστος. Την Ρώμη μπορείς να την πετύχεις σε αντίστοιχο κόστος και στο μέλλον...και σίγουρα θα σου πρότεινα να το κυνηγήσεις στο μέλλον να την επισκεφτείς!
Ρώμη για 3-4 μέρες? Ούτε να το συζητάς......η αιώνια πόλη θέλει οπωσδήποτε 6-7 μέρες....Ρώμη είναι, όχι Πράγα και Βουδαπέστη....άστην για άλλη φορά και δε θα το μετανιώσεις!