Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Viaggi

Member
1)σε ποια περιοχη να μεινουμε ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο κοντα σε αξιοθεατα αλλα χωρις να δωσουμε ενα νεφρο σε ξενοδοχειο
Μια φορά μείναμε εδώ και τα είχαμε όλα στα πόδια μας και σε λογική τιμή.

2)διαβασα πολλα ποστ και θελω να μαθω που μπαινω για να κλεισω εισητηρια On line για βατικανο και γενικα για ολα τα τουριστικα ωστε να γλιτωσουμε ουρες(ο Μητσος τις σιχαινεται!!!o_OΕπισης οι ξεναγισεις αξιζουν?γινονται στα ελληνικα?
Για Βατικανό εδώ. Υπάρχει Έλληνας ξεναγός στη Ρώμη, δε γνωρίζω τα στοιχεία του.
3)θα παμε πρωτα ο θεος 15-18/2/22 σκεφτομαι.φτανουν οι μερες η"να σφιξω κι αλλο το ζωναρι να εξοικονομισω ακομα μια μερα?
Μια μέρα ακόμα στη Ρώμη πάντα είναι ευπρόσδεκτη.
4)κι εδω ερχεται η μεγαλη ερωτηση,τι buget να υπολογισω για 2 ατομα?(εκτος αεροπορικων&ξενοδοχειου εννοειται)
Προσωπικά υπολογίζω 100€ την ημέρα.
5)η ερωτηση αυτη ειναι καθαρα δικη μου μιας και γενικα οπου παω θελω να δοκιμαζω τα δικα τους πιατα.που να φαμε νοστιμο-ποιοτικο αλλα οικονομικο φαγητο?
Στη Τραστέβερε, ιδανικά Τεστάτσιο
6)γενικα αν δεν ξερεις ιταλικα,μπορεις να συννενοηθεις?να καταλαβεις που να πας&να μην βρεθεις στη σικελια επειδη εστριψες καπου λαθος?Η' πρεπει να κατεβασω κανενα χαρτη?
Συνεννοήσε εύκολα, είναι πολύ ευγενικοί και εκτιμούν τους Έλληνες.

Όλα όσα σου ανέφερα ανταποκρίνονται στα δικά μου γούστα και δεδομένα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
να καταλαβεις που να πας&να μην βρεθεις στη σικελια επειδη εστριψες καπου λαθος?
αν βρεθεις στη Σικελια δεν θα ειναι απο λαθος αλλα απο εξαιρετικη τυχη κ προφανως θα εχεις στριψει σωστα. Μακαρι να ειστε τυχεροι.

valia*

Member
Μια φορά μείναμε εδώ και τα είχαμε όλα στα πόδια μας και σε λογική τιμή.

Για Βατικανό εδώ. Υπάρχει Έλληνας ξεναγός στη Ρώμη, δε γνωρίζω τα στοιχεία του.

Μια μέρα ακόμα στη Ρώμη πάντα είναι ευπρόσδεκτη.

Προσωπικά υπολογίζω 100€ την ημέρα.

Στη Τραστέβερε, ιδανικά Τεστάτσιο

Συνεννοήσε εύκολα, είναι πολύ ευγενικοί και εκτιμούν τους Έλληνες.

Όλα όσα σου ανέφερα ανταποκρίνονται στα δικά μου γούστα και δεδομένα.
ευχαριστω πολυ!!!θα τα κοιταξω ολα.τα 100$ την ημερα εχεις υπολογισμενα γευμα-καφε-παγωτο και ποτο?μηπως να βγαλω κατι?

valia*

Member
αν βρεθεις στη Σικελια δεν θα ειναι απο λαθος αλλα απο εξαιρετικη τυχη κ προφανως θα εχεις στριψει σωστα. Μακαρι να ειστε τυχεροι.

πολυ θσ το ηθελα αλλα το βλεπω σε πολυυυυ μελοντικο ταξιδι.

alvadi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Μεξικό
Τελευταια φορά που είχα πάει είχα μεινει εδώ - το είχα βρει σε καλη προσφορά στο booking στην εφαρμογή όμως του τηλεφώνου.
Γενικώς η περιοχή βολεύει, είναι η περιοχή που ανάφερε και ο Viaggi.

Ξεναγός υπάρχει Ελληνόφωνη για το Βατικανό που μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία εκτός της σελίδας του μουσείου. Μπορείς να ρωτήσεις αν θα είναι καποιος τις ιδιες μέρες με σενα για να μοιραστείτε το κόστος γιατί πραγματικά αξίζει. Τώρα αν δεν βρείτε κάποιον μπορείς να πάρεις το audio guide στα αγγλικά.

Μην έχεις κανένα άγχος για τη συνεννόηση. Θα δεις πόσο οικεία θα νιώσεις...

kougis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αν αγοράσω ένα εισιτήριο για το Βατικανό από εδώ πρέπει να αγοράσω και άλλο εισιτήριο για να αποφύγω την ουρά (skip the line)?
Με τα 23€ θα έχω πληρώσει την είσοδο στο Βατικανό και το skip the lines? ή θα περιμένω τις ατελείωτες ουρές?

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Αν αγοράσω ένα εισιτήριο για το Βατικανό από εδώ πρέπει να αγοράσω και άλλο εισιτήριο για να αποφύγω την ουρά (skip the line)?
Με τα 23€ θα έχω πληρώσει την είσοδο στο Βατικανό και το skip the lines? ή θα περιμένω τις ατελείωτες ουρές?
Αγοράζεις από το επίσημο site εδώ MuseiVA που το έχει πιο φθηνά.

kougis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αγοράζεις από το επίσημο site εδώ MuseiVA που το έχει πιο φθηνά.
Αγοράζω το Vatican Museums - Admission tickets ? Με αυτό αποφεύγω τις ουρές?
Επίσης βλέπω οτι αν επιλέξω οτι είμαστε group μου βγάζει διαθεσιμότητα ενώ αν επιλέξω οτι είμαστε οικογένεια δεν βγάζει διαθεσιμότητα. Εμείς είμαστε ζευγάρι με 11χρονο παιδί, αν επιλέξω group, να ανησυχώ?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αγοράζω το Vatican Museums - Admission tickets ? Με αυτό αποφεύγω τις ουρές?
Επίσης βλέπω οτι αν επιλέξω οτι είμαστε group μου βγάζει διαθεσιμότητα ενώ αν επιλέξω οτι είμαστε οικογένεια δεν βγάζει διαθεσιμότητα. Εμείς είμαστε ζευγάρι με 11χρονο παιδί, αν επιλέξω group, να ανησυχώ?
εισαι σιγουρος για τη διαθεσιμοτητα? αυτη δεν αλλαζει ειτε δηλωσεις γκρουπ ειτε οικογενεια. ειναι ακριβως το ιδιο. μηπως κοιτας την εισοδο με ξεναγηση? μονο αυτη εχει διαφορετξκη διαθεσιμοτητα. τεσπα πες την ημερομηνια να βλεπουμε τα ιδια. κ ναι με κρατηση αποφευγεις τις ουρες, εχει αλλη εισοδο.

kougis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
εισαι σιγουρος για τη διαθεσιμοτητα? αυτη δεν αλλαζει ειτε δηλωσεις γκρουπ ειτε οικογενεια. ειναι ακριβως το ιδιο. μηπως κοιτας την εισοδο με ξεναγηση? μονο αυτη εχει διαφορετξκη διαθεσιμοτητα. τεσπα πες την ημερομηνια να βλεπουμε τα ιδια. κ ναι με κρατηση αποφευγεις τις ουρες, εχει αλλη εισοδο.
Κατ' αρχήν ευχαριστώ.
Θα είμαι εκεί 26/10 μεσημέρι έως 30/10, οπότε 27 ή 28 ή 29

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.988
Μέλη
39.692
Νεότερο μέλος