Το συζητάμε ακόμη αν αξίζει?Καλώς ήρθες!!! Αξίζει, αξίζει!!!
mary μου σε ευχαριστώ για την πληροφορία. διάβασα λίγο πριν ότι είχες πάει περυσι το πάσχα εκεί και σου έκανε και χάλια καιρό. Ελπίζω να είμαι λίγο πιο τυχερός. όσο για τα μουσεία μην φανταστείς πως είμαι άνθρωπος της τέχνης. απλά κάποια πασίγνωστα μέρη/μουσεία θα ήθελα να τα δω.Positiva to Βατικανό είναι κλειστό τις Κυριακές. Το αν αξίζει εξαρτάται από το πόσο σου αρέσουν τα μουσεία. Είναι ένα κλασσικό μουσείο τέχνης με λίγο απ'όλα μέσα (πίνακες, γλυπτά, τοιχογραφίες, ταπισερί, χάρτες κλπ). Αν θέλεις να πας κλείσε μέσω ιντερνετ γιατί δεν αξίζει να περιμένεις κανένα τρίωρο στην ουρά. Ειδικά αν είναι Σάββατο ή αργία κλείσε οπωσδήποτε. Κατά τη γνώμη μου έχει και άλλα μουσεία η Ρώμη πολύ πιο αξιόλογα.
Tip ειδικά για την επίσκεψη αστραπή. Εσπρεσάκι στο St Eustachio πίσω από το Πάνθεον.
ένώ τρελλαίνομαι για προγραμματισμό ταξιδιών στην παρούσα φάση είμαι κρυωμένος έχω πολλά τραβήγματα με δουλειές και ενώ περιμένω πως και πως την πρωτομαγιά δεν έχω όρεξη για προγραμματισμό. Για αυτό άλλωστε απευθύνομαι σε εσάς μήπως και μαζέψω 2-3 πραγματάκια (μουσεία,αξιοθέατα, φαγητό, ποτό κλπ κλπ). Αυτή τη φορά λέω να ακολουθήσω προσωπικές σας προτάσεις και όχι ταξιδιωτικούς οδηγούς όπως πχ έκανα στο Παρίσι (άσχετα αν τελικά ο συγκεκριμένος οδηγός ήταν καλός) ή σε άλλους προορισμούς...Για μένα αξίζει με χίλια να πας στο Βατικανό.
Αφού θα πας όμως μόνο τρεις μέρες, προγραμμάτισε από τώρα τι σε ενδιαφέρει περισσότερο να δεις.
Εννοείται ότι την καπέλα σιξτινα δεν πρέπει να τη χάσεις με τίποτα, ενώ πολύ αξιόλογη είναι και η πτέρυγα με τις αιγυπτιακές αρχαιότητες.
Να περάσεις τέλεια.
ΟΚ Να πας και στη villa Borgese, έστω και αν δεν επισκεφθείς την πινακοθήκηένώ τρελλαίνομαι για προγραμματισμό ταξιδιών στην παρούσα φάση είμαι κρυωμένος έχω πολλά τραβήγματα με δουλειές και ενώ περιμένω πως και πως την πρωτομαγιά δεν έχω όρεξη για προγραμματισμό. Για αυτό άλλωστε απευθύνομαι σε εσάς μήπως και μαζέψω 2-3 πραγματάκια (μουσεία,αξιοθέατα, φαγητό, ποτό κλπ κλπ). Αυτή τη φορά λέω να ακολουθήσω προσωπικές σας προτάσεις και όχι ταξιδιωτικούς οδηγούς όπως πχ έκανα στο Παρίσι (άσχετα αν τελικά ο συγκεκριμένος οδηγός ήταν καλός) ή σε άλλους προορισμούς...