• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

mourohavlos

Member
Καλησπέρα κ από εμένα,,εγω με την γυναίκα μου ετοιμαζομαστε για το ταξίδι του μέλιτος μας στην πανέμορφη Ρώμη.Καταρχάς δεν υπάρχει αλλο φόρουμ με τοσες πολλές και σωστές πληροφορίες. Εγω μια απορία εχω μονο. Εχουμε κλείσει ξενοδοχείο στη περιοχή popolo,Relais Piazza Del Popolo λέγεται.Επειδή δεν αναφέρεται σχεδον καθόλου η περιοχή πείτε μου την γνώμη σας για τις αποστάσεις απο termini κ περιοχές με τα αξιοθέατα,αλλά κ σαν ξενοδοχείο αν γνωρίζει κάποιος.Σας ευχαριστώ
Έμεινα στο εν λόγω ξενοδοχείο το καλοκαίρι, εξαιρετική τοποθεσία, πολύ καλή εξυπηρέτηση, value for money γενικότερα, το μόνο (αν μπορείς να το πεις) αρνητικό είναι ότι είχε κάθε βράδυ κουνούπια στο δωμάτιο (σαν λερναία ύδρα ένα πράμα, όσα σκότωνες άλλα τόσα εμφανίζονταν)... Θα το πρότεινα πάντως σίγουρα

Traveller

Member
Επαναλαμβάνω δεν έχεις καμιά δουλειά να μπλέκεις με το Termini... ταξίδι γάμου κάνεις... θα πάρεις ένα taxi και με άνεση θα φτάσεις στο ξενοδοχείο σου... αν υπολογίσεις την ταλαιπορία και το χάσιμο χρόνου η διαφορά τιμής είναι αστεία...

VACH

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Τραστέβερε είναι ωραία για να βγαίνεις, τώρα για να μένεις...δεν ξέρω. Εξαρτάται αν θα πας Ρώμη και για τα αξιοθέατα ή έχεις πάει πολλές φορές και πας για την έξοδο και την καλοπέραση. Αν πας για τα αξιοθέατα και πας πρώτη φορά, καλύτερα να μείνεις πιο κέντρο, υπάρχουν πολλές ωραίες γειτονιές και γραφικές, σε απόσταση κοντινή με τα πόδια απ' τα αξιοθέατα και κοντά σε λεωφορείο για βραδάκι στο Τραστέβερε. Επίσης, τσέκαρε καλά πού στο Τραστέβερε είναι, μήπως έχει φασαρία. Γενικώς το Τραστέβερε είναι κάτι σαν Ψυρρή-Μοναστηράκι και τα μαγαζιά λειτουργούν ως αργά και έχει πολυκοσμία.

eirini2014

New Member
Καλησπέρα και από μένα , εχω προγραμματίσει να είμαι Ρώμη 17-19 Οκτωβρίου , έχετε να μου προτείνετε κάποιο ωραίο ιταλικό εστιατόριο στο Τραστέβερε ή και κάποιο μπαράκι εκεί?

Traveller

Member
Βρε παιδιά ξεκολλήστε με το Trastevere... έχει του κόσμου τα σούπερ εστιατόρια η Ρώμη μην κολλάτε σε μια passe περιοχή που σας είπε κάποιος... δηλαδή θα πηγαίνατε να φάτε στου Ψυρρή?

• Like
Reactions: GTS

eirini2014

New Member
Βρε παιδιά ξεκολλήστε με το Trastevere... έχει του κόσμου τα σούπερ εστιατόρια η Ρώμη μην κολλάτε σε μια passe περιοχή που σας είπε κάποιος... δηλαδή θα πηγαίνατε να φάτε στου Ψυρρή?
δεν έχεις και άδικο..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καλησπέρα και από μένα , εχω προγραμματίσει να είμαι Ρώμη 17-19 Οκτωβρίου , έχετε να μου προτείνετε κάποιο ωραίο ιταλικό εστιατόριο στο Τραστέβερε ή και κάποιο μπαράκι εκεί?
Αυστηρα isole di Sicilia.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
θα ηθελα να απαντησει και καποιος που εχει κανει κρατηση απο το hotels.com
Πριν μερικά χρόνια όταν έκλεινες από γραφεία που προπλήρωνες τη διαμονή και έπαιρνες ένα voucher διαμονής (όπως το otel.com), συνήθως ήταν όλα μέσα στην τιμή και δεν πλήρωνες το δημοτικό φόρο στο ξενοδοχείο.
Σήμερα όμως όλα τα γραφεία που έχω κοιτάξει έχουν στους όρους της κράτησης την υποχρέωση του πελάτη να πληρώσει το δημοτικό φόρο τοις μετρητοίς στο ξενοδοχείο (για τον οποίο παίρνεις και ξεχωριστή απόδειξη από το ξενοδοχείο).

ggonholidays

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Η περιοχή του ξενοδοχείο είναι παρά πολύ καλή. Μπορείς να πας με τα πόδια στα περισσότερα αξιοθέατα της πόλης. Έμεινα πρόσφατα σε ένα ξενοδοχείο πολύ κοντά και από τερμινη βόλευε η στάση το μέτρο σπάνια στη γραμμή Α. Ήταν γύρω στο δεκάλεπτο περπάτημα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πριν μερικά χρόνια ....και δεν πλήρωνες το δημοτικό φόρο στο ξενοδοχείο.
Πριν μερικα χρονια ο φορος διαμονης δεν υπηρχε. Επανηλθε στην ιταλικη νομοθεσια το 2011. Προυπηρχε καποιος αναλογος ως το 1991.
Στο τελος της διαμονης εκδιδεται αποδειξη αρα πρακτικα και να προκαταβαλλοταν στα πρακτορεια (πραξη που δεν απαγορευεται) θα πρεπει να διορθώνεται αναλογα με τις πραγματικες μερες διαμονης (ακυρωση, παραταση κλπ) ετσι ωστε να αποδοθει μετα απο τον ξενοδοχο στο Δημο.

ψαράκι

Member
Πρώτη φορά θα πάμε χωρίς παιδιά.. Είναι μακρυά δηλαδή από το κέντρο; Δεν μπορώ να το εκτιμήσω από τον χάρτη, μη με αποπαίρνετε :(

Μπορείτε να μου προτείνετε μια ωραία τέτοια γειτονιά;

Αυτό πως σας φαίνεται;
https://www.airbnb.gr/rooms/3608910?checkin=03/01/2015&checkout=06/01/2015&guests=2&s=gyFq

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.607
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
Giotissk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom