• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Καλωσόρισες στην παρέα και μην ανησυχείς, κανείς δεν σε παίρνει απ' τα μούτρα. Απλά είναι όπως είπαν και οι άλλοι χιλιοαπαντημένα τα συγκεκριμένα θέματα και μπορείς να βρεις τα πάντα στην αναζήτηση.
Για την ερώτησή σου τώρα, και εγώ θα πω ότι είναι καλύτερο να μην παιδεύεσαι χειμωνιάτικα με άλλες πόλεις και να επικεντρωθείς στην Ρώμη. Άλλωστε, πρέπει να έχεις υπόψη σου και τον καιρό, που αυτή την περίοδο μπορεί να σε κλείσει μέσα 1-2 μέρες. Η Ρώμη έχει τόσα ενδιαφέροντα (και όχι μόνο αξιοθέατα) που δεν φτάνουν οι 5 μέρες για να την χορτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι... δεν φτάνει μια ζωή αλλά λέμε τώρα.
Όσο για την Πομπηία, μπορείς να την συνδυάσεις σε μελλοντικό ταξίδι με Νάπολη και Αμάλφι και να το καταευχαριστηθείς, ιδιαίτερα αν είναι άνοιξη ή καλοκαίρι.

Tip για Ρώμη: Μην χάσεις με τίποτε τα υπέροχα Presepio (φάτνες) στις διάφορες εκκλησίες.

maroulini

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και για τις συμβουλές και για το welcome, συγνώμη αλλά παργματικά δεν ήξερα τι συμβαίνει. Nera λατρεύω τα ταξίδια (άσχετα αν δεν πηγαίνω και τόσο συχνά) οπότε δε νομίζω να εξαφανιστώ. Μόλις χθες ανακάλυψα το site και έκανα εγγραφή οπότε λίγη κατανοήση ζητάω. Παντως σας ομολογώ ήμουν έτοιμη να τα κλείσω όλα και να μην ξαναμπώ, αλλά μου αλλάξατε διάθεση, σας ευχαριστώ once again και για τις πληροφορίες που δώσατε. Μάλλον θα τη βγάλουμε μόνο στη Ρώμη ή κάτι εκεί κοντά.
Eva Kas ευχαριστώ για τα link
Καλό μεσημέρι :clap:

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Αχ Latina moy σε ευχαριστώ πάρα πολύ για to welcome, η αλήθεια είναι ότι το χρειαζόμουν γιατί μία ερώτηση έκανα η κακομοίρα και άκουσα τα εξ αμάξης από κάποιους επειδή ρωτάω "τα ίδια και τα ίδια" και άλλα παρόμοια, τι να κάνω νέο μέλος είμαι και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη. Anyway, λοιπόν στο θέμα μας, είμαι μεταξύ Φλωρεντίας και Πομπηίας αλλά απ' ότι έχω διαβάσει λένε οι περισσσότεροι ότι δεν αξίζει για μονοήμερο και φυσικά καταλαβαίνω ότι και ταλαιπωρία είναι και δεν προλαβαίνεις να δεις τίποτα σε μία μέρα. Μιας και θα πας Νοέμβρη, περιμένω να μου πεις πώς πηγε, τιμές, αν αξιζε, να έχω ένα μπουσουλα. Σε ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πολύ για την κατανόηση.
maroulini μην μασας!;)
το θεμα ειναι οτι στο φορουμ πραγματι υπαρχουν απειρες πληροφοριες για ρωμη, ψαξε στην "αναζητηση" και θα βρεις ο,τι χρειαζεσαι!δεν το ξερες απο την αρχη, αλλα τωρα πια το εμαθες, οποτε ολα ενταξει!

στο θεμα μας και παλι..σιγουρα με μια μονοημερη εκδρομη δεν προκειται να τα δεις ολα..αλλα και παλι εγω λεω "γιατι οχι?"!αν εχεις αρκετες μερες ποιος ο λογος να μην κανεις και μια μονοημερη?και συμφωνω οτι οσες μερες και να χεις στην ρωμη, παλι λιγες θα ναι, αλλα ρωμη ειναι αυτη..θα πας και θα ξαναπας!οσο για την ταλαιπωρια που λενε καποιοι, ολα ειναι σχετικα..!εμενα πχ. δεν με ενδιαφερει το να κουραστω λιγο παραπανω, αν ειναι να δω και κατι παραπανω:D!!αλλα αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο!

οταν γυρισω θα εχω τις πληροφοριες που θες!

Traveller

Member
προσωπικα, επελεξα ναπολη για μονοημερη (μαλλον θα παμε και πομπηια απο εκει)!με εναν συνδυασμο γρηγορου (πχ. οταν πηγαινεις) και αργου τρενου (στην επιστροφη), κλεινοντας τα εισιτηρια απο το ιντερνετ νωριτερα, οι τιμες ειναι λογικοτατες!
Eσύ μικρή δεν ακούς... για να πας στη Νάπολη θέλεις κανένα δύωρο + άλλη μια ώρα στην Πομπηία τρεις ώρες γεμάτες χωρίς να υπολογίζεις τις αλλαγές σταθμών και τα conections... στις πέντε πέντε παρά σκοτεινιάζει... φιλοδοξείς σε 5 ώρες να δεις Νάπολη και Πομπηία? Και θα ταλαιπορηθείς και θα δεις ελάχιστα... αν σώνει και καλά θες να πας μια ημερίσια από Ρώμη διάλεξε μια ηλιόλουστη μέρα και πήγαινε στο Castel Gandolfo... τα υπόλοιπα είναι ερασιτεχνισμοί που δεν αρμόζουν σε μια Latina...

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Eσύ μικρή δεν ακούς... για να πας στη Νάπολη θέλεις κανένα δύωρο + άλλη μια ώρα στην Πομπηία τρεις ώρες γεμάτες χωρίς να υπολογίζεις τις αλλαγές σταθμών και τα conections... στις πέντε πέντε παρά σκοτεινιάζει... φιλοδοξείς σε 5 ώρες να δεις Νάπολη και Πομπηία? Και θα ταλαιπορηθείς και θα δεις ελάχιστα... αν σώνει και καλά θες να πας μια ημερίσια από Ρώμη διάλεξε μια ηλιόλουστη μέρα και πήγαινε στο Castel Gandolfo... τα υπόλοιπα είναι ερασιτεχνισμοί που δεν αρμόζουν σε μια Latina...
dear traveller,

θα εχω 6 ημερες στην ρωμη, που δεν ειναι πολλες αλλα δεν ειναι και λιγες!σκεφτηκα λοιπον, να αφιερωσω την μια μου μερα σε καποια μονοημερη εκδρομη!ρωτησα απο δω, ρωτησα απο κει, εψαξα τις αποστασεις, ειδα τιμες εισιτηριων και ετσι κατεληξα..

για να παω στη ναπολη θα κανω 1 ωρα και 10 λεπτα..ναι, ναι, σωστα καταλαβες..τα εσκασα για τον πηγαιμο!αλλα τι να κανω?μεχρι να πιω τον καφε μου, που ολοι λενε οτι τον λιβανιζω μια ωρα, θα εχω φθασει!

απο ναπολη, ΑΝ εχει καλο καιρο (γι' αυτο αφησα την αποφαση για εκεινη την ωρα) θα παμε σε 35 λεπτα πομπηια..θα αφιερωσουμε εκει 3 ωρες γεματες..εν συνεχεια επιστροφη στην ναπολη, στην οποια θα κατσουμε 6μιση ωρες και μετα επιστροφη στην ρωμη για ποτακι..ο,τι δουμε στην ναπολη, δεν θα σκασουμε κι ολας!η easyjet να ναι καλα :)haha::haha:) και θα ξαναπαμε!

αν ο καιρος ειναι χαλια, θα αφιερωσουμε ολη την ημερα στη ναπολη!

τα περι Castel Gandolfo δεν μου τα πες εγκαιρως:(!next time!

εξαλλου και ο ειδημων για τα θεματα της ρωμης και αρχηγος των ρωμαιοφιλων του φορουμ,samion, σε σχετικη ερωτηση που του εθεσα με ειχε προτρεψει να παω ναπολη-πομπηια διαβεβαιωνοντας με οτι συνδυαζονται για μονοημερη..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
τα εσκασα για τον πηγαιμο!τα περι Castel Gandolfo δεν μου τα πες εγκαιρως!next time!
εξαλλου και ο ειδημων για τα θεματα της ρωμης και αρχηγος των ρωμαιοφιλων του φορουμ,samion, σε σχετικη ερωτηση που του εθεσα με ειχε προτρεψει να παω ναπολη-πομπηια διαβεβαιωνοντας με οτι συνδυαζονται για μονοημερη..
αν κατάλαβα καλά έκλεισες ήδη? ελπίζω να άξιζε τον κόπο η έκπτωση αλλιώς θα ηταν καλύτερα να έκλεινες επιτόπου ή την προηγούμενη για να πας την πιο κατάλληλη από καιρό μέρα. Πομπηία + βροχή=0..
εγώ ακόμα αυτή τη μονοήμερη προτείνω..το μέρος που λέει ο τραβ πιο πάνω θέλει ΙΧ όπως κ τα ωραιότερα μέρη στο Lazio. τα αρνητικά βεβαια υπάρχουν κ είναι η απόσταση (σαν να πηγαίνεις ημερήσια από Αθήνα-Πάτρα) κ ότι αυτο συνεπάγεται. κόστος κ κούραση. ξεκινήστε πρωί πρωί κ θα πάρετε μία καλή ιδέα. για τιπς φαγητό, γλυκά στη Ναπολη πρέπει πρώτα να περάσεις από τον ομπρελά μου στη via Toledo να μου φέρεις μία παραγγελία..;)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καταρχήν κλείσαμε στο Garden Flower γνωρίζει κανείς τίποτα γι΄αυτό το ξενοδοχείο?

Εγώ πάντως όχι.

Είναι κοντά στο Termini από όσο είδα.
Μάπα περιοχή δυστυχώς και για μια πόλη σαν την Ρώμη η περιοχή που μένεις επηρεάζει πολύ. Αν δεν ακυρώνεται, τι να κάνουμε, that's life. Αν ακυρώνεται ψάξε κάτι κάπου αλλού. Εμείς μείναμε στην περιοχή του Βατικανού κι ήταν εξαιρετικά.

λέμε να πάμε μία μέρα ένα μονοήμερο κάπου σχετικά κοντά. Τι θα πρότεινάν οι ειδικοί? Εγώ επειδή έχω ξαναπάει αρκετά παλιά, μου άρεσε παρα πολύ η Πομπηία και Φλώρεντία. Αξίζει να χαλάσουμε μία μέρα για κάτι τέτοιο? Αν ναι, με τι συμφέρει καλύτερα? Τρένο, Bus??

Για μένα γίνεται είτε η Πομπηία είτε η Νάπολη. Και οι δύο μαζί είναι too much, προσπαθήσαμε να το κάνουμε κι εμείς και αδικήσαμε τη Νάπολη, δεν έπαιζε να μην περάσουμε τουλάχιστον ένα τετράωρο στην Πομπηία (παρεμπιπτόντως, μέχρι και τις αρχές Σεπτέμβρη και μάλλον για αρκετό καιρό ακόμη, μεγάλο μέρος του μουσείου είναι κλειστό, π.χ τα ψηφιδωτά και η απαγορευμένη αίθουσα). Αν επιλέξεις ένα από τα δύο, γίνεται άνετα, υπό την προϋπόθεση πως θα ξεκινήσεις χαράματα (όπως κάναμε εμείς) και θα γυρίσεις πολύ αργά (όπου το περπάτημα από το τραίνο μέχρι το Βατικανό με το ιστορικό κέντρο της Ρώμης άδειο χαράματα ήταν εξαιρετικό, με παγωτάκι μεταμεσονύχτιο και ατέλειωτες στάσεις). Αν βρέχει στην Πομπηία...ομπρελίτσα, δεν είμαστε κι από ζάχαρη.

Φλωρεντία για ημερήσια δε θα το σκεφτόμουν καν. Ανάμεσα σε Νάπολη και Πομπηία επιλέγεις όποια σου κάνει κλικ, σε κάποιους αρέσουν τα αρχαία και σε άλλους οι πόλεις, γούστα είναι αυτά. Αν βρέχει, η Νάπολη μάλλον είναι καλύτερη ιδέα, υπό την έννοια ότι έχεις και κάποια κάλυψη πάνω από το κεφάλι σου και πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης είναι "σκεπαστά".

Για τα τραίνα, όπως τα είπε η latina, έχει και με 1hr10m, αλλά "δαγκώνει".
Τιπ: Δες αν τα μουσεία του Βατικανού είναι ανοιχτά το βράδυ. Εμείς τα πετύχαμε και ήταν καταπληκτική εμπειρία, άσε που όλοι μπουκάρουν με φούρια να δουν την Καπέλα Σιξτίνα κι αν το πάρεις λάου-λάου και φτάσεις με την ησυχία σου, είσαι μόνος αποφεύγοντας τα πλήθη (που είναι και απείρως λιγότερα απ' ό,τι το πρωί), άλλη αίσθηση να έχεις ένα τέτοιο μουσείο στη διάθεσή σου φωτισμένο βραδιάτικα... μου' ρθε να κλειδωθώ μέσα, σιγά μη με βρίσκανε αν έμπαινα σε καμιά σαρκοφάγο.

Καλά να περάσετε και να μας γράψετε (ιστορία εννοώ).

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
αν κατάλαβα καλά έκλεισες ήδη? ελπίζω να άξιζε τον κόπο η έκπτωση αλλιώς θα ηταν καλύτερα να έκλεινες επιτόπου ή την προηγούμενη για να πας την πιο κατάλληλη από καιρό μέρα. Πομπηία + βροχή=0..
εγώ ακόμα αυτή τη μονοήμερη προτείνω..το μέρος που λέει ο τραβ πιο πάνω θέλει ΙΧ όπως κ τα ωραιότερα μέρη στο Lazio. τα αρνητικά βεβαια υπάρχουν κ είναι η απόσταση (σαν να πηγαίνεις ημερήσια από Αθήνα-Πάτρα) κ ότι αυτο συνεπάγεται. κόστος κ κούραση. ξεκινήστε πρωί πρωί κ θα πάρετε μία καλή ιδέα. για τιπς φαγητό, γλυκά στη Ναπολη πρέπει πρώτα να περάσεις από τον ομπρελά μου στη via Toledo να μου φέρεις μία παραγγελία..;)
ναι, εκλεισα ηδη το ρωμη-ναπολη-ρωμη!!κλεινοντας τα απο τωρα μεσω νετ, μας βγαινει 20 ευρω κατω το ατομο (δεν ειναι και λιγα δεδομενου οτι προκειται για μονοημερη)!οσο για την πομπηια, αν ο καιρος δεν ειναι καλος, θα μεινει εκτος και θα αρκεστουμε στην ναπολη:cool:!!
το κοστος και την κουραση εχω ολη την καλη διαθεση να τα αντεξω..αλλωστε, ποτε δεν ειναι προβλημα για μενα τα 2 αυτα στοιχεια, αν τα γνωριζω απο πριν και τα εχω αποδεχτει!!
για τον ομπρελά, πες το και εγινε!!:clap:!!δεν θελουμε αλλωστε πολλα τιπς!!ενα για φαγητο (γνωστο μελος του φορουμ εκανε λογο για μυδια..!) και ενα για γλυκο ειναι αρκετα!!

ps. εννοειται πως αν τελικα παμε πομπηια θα δοθει βαση σε αυτην και στην ναπολη μετα απλως θα φαμε και θα κανουμε βολτουλα!ετσι κι αλλιως, για να πας πομπηια κανεις αναγκαστικα με το τρενο σταση στη ναπολη!

maroulini

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Yorgo yorgo σε υπερευχαριστώ για τις συμβουλές, ειλικρινά είναι πάρα μα πάρα πολύ χρήσιμες. Για το ξενοδοχείο λίγο δύσκολο να αλλάξουμε, αλλά no problem για ένα ύπνο είναι μόνο, όλη μέρα θα είμαστε εκτός. Εγώ Πομπηία είχα πάει παλαιότερα και μάλιστα με πάρα πολύ βροχή και αέρα οπότε μπορεί να δούμε μόνο για Νάπολη. Θα κοιτάξω εδώ τι αναρτήσεις υπάρχουν για Νάπολη θα κάνω και λίγο google, γιατί δεν ξέρω και πολλά, θα περιμένω και εντυπώσεις από latina και θα αποφασίσω. Όσο για το Βατικανό που αναφέρεις για βράδυ θα το κοιτάξω, απλά σκέφτομαι ότι μετά από ποδαρόδρομο όλη μέρα, δεν ξέρω κατά πόσο το βράδυ έχεις το κουράγιο να αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο για το μουσειο. Και εννοείται ότι θα σας γράψω όταν επιστρέψω....εντυπώσεις και σχόλια εννοώ.
Σ΄ευχαριστώ και πάλι :clap:

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
ps. εννοειται πως αν τελικα παμε πομπηια θα δοθει βαση σε αυτην και στην ναπολη μετα απλως θα φαμε και θα κανουμε βολτουλα!ετσι κι αλλιως, για να πας πομπηια κανεις αναγκαστικα με το τρενο σταση στη ναπολη!
Η Νάπολη είναι φυσικά πολύ καλή επιλογή..απλά έχει ιδιαιτερότητες, δεν είναι μια κλασσική πόλη της Ιταλίας με ένα ιστορικό κέντρο που το περπατάς άνετα, και μετά από μία ημερήσια επίσκεψη είσαι καλυμμένος-η. Καταρχήν θα σε δυσκολέψουν πολύ οι ανηφοροκατηφόρες..επίσης δεν ξέρω αν θα προλάβεις να επισκεφτείς τις ψηλές γειτονιές της πόλης, που αξίζουν μια επίσκεψη.. αυτά δε στα γράφω για να σε αποτρέψω να πας (κάθε άλλο)..απλά στη θέση σου δεν θα πήγαινα στη Πομπηία, θα την άφηνα για όποτε ξανατύχαινε να βρεθώ στην περιοχή.

να σημειώσω ότι εμείς είχαμε πάει Εrcolano κι όχι Πομπηία (μετά από προτροπή του Samion) και δεν το μετανιώσαμε. Οπότε δες το κι αυτό σαν εναλλακτική γιατί είναι και πιο κοντά..
(τα μυδια δεν τα ξέχασα, θα σε ενημερώσω άμεσα...)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η Νάπολη είναι φυσικά πολύ καλή επιλογή..απλά έχει ιδιαιτερότητες,
πολύ σωστή παρατηρηση. και γι αυτό αν συνηγορεί κ ο καιρός αξίζει να σκεφτεί καποιος τη λύση Φλωρεντία για μονοήμερη. αν πρόκειται μόνο για την πόλη είναι πολύ πιο compact από τη Ναπολη.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
για τον ομπρελά, πες το και εγινε!!!!δεν θελουμε αλλωστε πολλα τιπς!!ενα για φαγητο (γνωστο μελος του φορουμ εκανε λογο για μυδια..!) και ενα για γλυκο ειναι αρκετα!!
grazie tante! εν καιρώ με πμ..
στα υπόψη και το Ercolano. πιο μαζεμένο ίσως κ πιο εντυπωσιακό, κτίρια σε καλύτερη κατάσταση από την Πομπηία, η οποία υπερτερεί μόνο στο μέγεθος και στο ότι είναι πιο ολοκληρωμένη ως πόλη.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom