dmdoc
Member
Taver,μην τα λες αυτά για τις ουρές...με online εισιτήριο ούτε 5 λεπτά αναμονή δεν έχει.
επιμένεις σε μια ατυχή τοποθέτηση..Ατυχές το παράδειγμα. Ο Παρθενώνας και ο ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς είναι 2 άσχετοι μεταξύ τους ναοί από κάθε άποψη. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι είναι αρχαίοι ναοί. Σε αντίθεση, οι Αρένες που ανέφερα & το Κολοσσαίο είναι "copy-paste". Το ίδιο σχέδιο σε αναπαραγωγή.
Και προφανώς έχει μια συμβολική/ιστορική αξία να επισκεφθεί κανείς το ίδιο το Κολοσσαίο, αλλά δε θα δει κάτι διαφορετικό οπτικά, θα ταλαιπωρηθεί σε ατελείωτες ουρές, και θα το δει μαζί με εκατοντάδες τουρίστες που προσπαθούν να φωτογραφηθούν σε πόζα μονομάχου.
όσο και να του το λέω, να παραθέτω λινκ, όπως βλέπεις τα αγνοεί.Taver,μην τα λες αυτά για τις ουρές...με online εισιτήριο ούτε 5 λεπτά αναμονή δεν έχει.
Για λίμνες, εάν κινηθείτε στην Κόμο θα πρότεινα Bellagio. Εμείς βέβαια μέναμε Κόμο αλλά το Bellagio σε ομορφιά δεν συγκρίνεται.
εγω δεν εριξα νομισμα στη φοντανα ντι τρεβι και επιστρεφω μια χαραAν και είμαι κατά των hop off/hop on λεωφορείων, τα οποία θεωρώ τερατωδώς τουριστικά, νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το πλέον ενδεδειγμένο μέσο για να πάρεις μια μικρή γεύση της αιώνιας πόλης. Ένα ορεκτικό δηλαδή που θα σε ωθήσει να την ξαναεπισκεφτείς με καλύτερες προϋποθέσεις. Κάνε τη βόλτα σου, λοιπόμ. Αν θες ανέβα στο Καπιτώλιο , προχώρα και βγες προς τα πίσω όπυ απλώνονται η Ρωμαϊκή αγορά, το Κολοσσαίο και το Παλατίνο. Ανεπανάληπτο θέαμα. Πιες έναν Ιταλικό καφέ (στη Ναβόνα, ή στην Piazza di Spagna ή έξω από το Πάνθεον ) και μετά πήγαινε κατευθείαν στη Φοντάνα Ντι Τρέβι και ρίξε ένα νόμισμα πάνω από τον αριστερό σου ώμο με τη σκέψη ότι η ευχή σου να ξαναβρεθείς εκεί θα πραγματοποιηθεί!
τότε έχεις την ευκαιρία να ρίξεις ένα για να επιστρέψεις πάλι..και να θυμάσαι ότι μπορείς να ρίξεις και δύο μαζί για ένα νέο αμόρε ή και τρία για γάμο ή διαζύγιο (ανάλογα τι επιθυμείς..)...εγω δεν εριξα νομισμα στη φοντανα ντι τρεβι και επιστρεφω μια χαρα