• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

koutsavaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
Σ ευχαριστω τοσο μα τοσο πολυ!!!!ειναι πρωτο ταξιδι γενικοτερα στο εξωτερικο και εχω καταγχωθει!!!χίλια ευχαριστω και παλι!!!:)μια ερωτηση μονο ακομα...για το Βατικανο..μολις κατεβω απο το μετρο παιρνω καποιο λεωφορειο για να παω στο μουσειο ή κατι τετοιο?και ποσο κοστιζει το εισιτηριο αν θυμασαι...
Με τα πόδια πας στο μουσείο....ειναι κανα 10λεπτο περπατημα....εγω δεν ειχα παει γιατι ειχα διαλεξει να ανεβω στον τρούλο του Αγ. Πετρου και μετα δεν ειχα κουραγιο να παω και στο μουσείο..... έχω ακούσει πάντως τα καλύτερα......next time.....

mel_90

Member
χαχαχα μαλιστα!!!εγω λεω να τα κανω και τα 2...οχι να ανεβω στον τρουλο βεβαια...ειδα ειναι πολλα σκαλια :p απο Βατικανο για να παω Τραστεβερε πως μπορω να παω??

koutsavaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
χαχαχα μαλιστα!!!εγω λεω να τα κανω και τα 2...οχι να ανεβω στον τρουλο βεβαια...ειδα ειναι πολλα σκαλια :p απο Βατικανο για να παω Τραστεβερε πως μπορω να παω??
εγώ όλη την Ρώμη την περπάτησα με τα πόδια....το μόνο μεταφορικό μέσο ήταν ταξί από/και το αεροδρόμιο.....Με τα πόδια από κέντρο είναι 20 λεπτά χαλαρά περπάτημα....αλλιώς με το λεωφορείο.....δεν γνωρίζω εαν εχει στάση μετρό εκει......

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
ενα πρωινο ειναι αρκετο στο βατικανο ρε παιδια;αν υποθεσουμε οτι παιρνεις το εισιτηριο μετα απο ουρα 6 χιλιομετρων :p
ποση ωρα θες μέσα;μιλαμε για μια κοινη θνητη πρωην φαν της τεχνης κ των μουσειων

karfitsa

Member
ενα πρωινο ειναι αρκετο στο βατικανο ρε παιδια;αν υποθεσουμε οτι παιρνεις το εισιτηριο μετα απο ουρα 6 χιλιομετρων :p
Η ουρα ειναι μεγαλη,αλλα φευγει σχετικα γρηγορα...βεβαια,παντα υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισεις τα εισιτηρια απο το ιντερνετ.
ποση ωρα θες μέσα;μιλαμε για μια κοινη θνητη πρωην φαν της τεχνης κ των μουσειων
Για αυτη τη...κοινη θνητη...που θα της αρεσει να παει,ενα τριωρακι το θελει...

mel_90

Member
Εναν περιεκτικο και απλο ταξιδιωτικο οδηγο που μπορω να βρω??στα βιβλιοπωλεια?και απο τιμες τι παιζει?

koutsavaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
Μπορείς να αγοράσεις το τοπ 10 Ρώμη γύρω στα 10-12 ευρώ.....περιοκτικότατο και μικρό....εαν θυμάμαι καλά εχει και χάρτη πίσω όπως και χάρτη για το μετρο.
Εγώ ειχα αγοράσει ένα τέτοιο για Βαρκελώνη και με είχε βοηθήσει πάρα πολυ.

Βάνια

Member
κατ αρχην γειά σας!λοιπον, κι εγω με τον αντρα μου κλεισαμε για ρωμη για τον ιανουαριο!βρηκαμε οικονομικα εισιτηρια με ryanair, ξνοδοχεια στην πλατεια di spagna για να ειμαστε σε κεντρικ σημεια και ξεκιναμε την οργανωση μας!ως τρελαμενη φιλολογος εχω κατεβασει πληροφοριες για ολα τα αξιοθεατα και θα παμε παντου!!χαχα!ο αντρας μου θα περασει δυκολα!οι προβληματισμοι οι δικο μου ειναι οι παρακατω!
1)συνηθως με ryanair υπρεχει προβλημα με καθυστρησεις και τετοια?αυτο λιγο με αγχωνει γιατι ξεκναμε απο ηρακλειο οποτε εχουμε 2 πτησεις το καπακι με ενδαιμεση αναμονη 4ωρες...
2)η roma pass συμεφερει απο οτι εχω μαθει.εσεις που θα προτεινατε να την χρησιμοποιησουμε?με αυτην την καρτα μπαινεις δειχνοντας την χωρις να περιμενεις και ισχυε για παντου?δλδ στο βατικανο ισχυει?επισης, οκονομικα για ποιους 2χωρους μας συμφερει?γιαπαραδειγμα ποσο ειναι το εισιτηριο για βατικανο, κολοσσαιο, καπέλα κ.α και πού μας συμφερι πρισσοτερο?επιπλεον, υπαρχει εκτωση σε ολους τουςαλλουςχωρους λεει αλλαδεν λεει πού ακριβως...(αυτα που αναφερονται στο επισημο σαιτ για τις δωρεαν εισοδους στα μουσεια ισχυουν?)
3)απο πού μπορουμε να κλεισουμε λεωφορειο να παει απο το αεροδρομιο σο ξενοδοχειο?υπαρχι αυτο?
4)οικονομικο φαγητο και καλο πού θα βρουμε?μπορει καποιος να προτεινει καποια και τις περιοχες στις οποιες θα τα βρουμε?
5)πώς μπορουμε να παμε βενετια απο ρωμη για μια ημερα?τα εισιτηρια απο τερμινι απο οτι ειδα ειναι περιπου 60 ευρω πηγαινε ελα αλλα θα προλαβουμε να την επισκπτουμε αυθημερον? αξιζει ή θα κουραστουμε αδικα?εχουμε 7 μερες.5 γεματες.

Βάνια

Member
κι εγω πηγαινω ρωμη τον ιανουαριο.απο οτι καταλαβα απο το champino μπορουμε να παρουμε λεωφορειο που μας αφηνει στο termini εεε?θα μεινουμε di spagna. αρα ειναι οικονομικο για 2 ατομα να παρουμε terravision?? αυτο το βρισκεις εξω απο το αεροδρομιο ή στο anagnino??

karfitsa

Member
Καλως ηρθες.....θα σου πω για αυτα που ξερω...
1.με 4 ωρες αναμονη,καλυπτεις και μικρη καθυστερηση....
2.η roma pass δεν ισχυει για μουσεια βατικανου...
και για το 4.δεν αξιζει να πας Βενετια μονοημερη...καλυτερα να μεινεις μονο Ρωμη,εχει τοσα να δεις:)
Πολλες πληροφοριες μπορεις να παρεις απο το φορουμ κανοντας "αναζητηση"οπως και να διαβασεις ταξιδιωτικες ιστοριες μελων...http://www.travelstories.gr/community/forums/Ταξιδιωτικές-Ιστορίες-Ευρώπη.57/?prefix_id=21

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom