• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

coolalexis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Μπορεί κανείς να πει αν η περιοχή Aurelio είναι καλή και αν η μετάβαση για το ιστορικό κέντρο είναι εύκολη?Τα μόνα ξενοδοχεία που φαίνονται καλά σε καλή τιμή είναι εκεί...

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μπορεί κανείς να πει αν η περιοχή Aurelio είναι καλή και αν η μετάβαση για το ιστορικό κέντρο είναι εύκολη?Τα μόνα ξενοδοχεία που φαίνονται καλά σε καλή τιμή είναι εκεί...
Η περιοχή αυτή είναι πολύ κοντά στο Βατικανό αλλά απέχει από το ιστορικό κέντρο...Πάντως έχει συγκοινωνία,περνάει το μετρό.

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
λοιπον και εμενα το πρωτο μου ταξιδι στο εξωτερικο χωρις γκρουπ και τελειως μονη εγω και τα αγγλικα μου ηταν το σεπτεμβρη στη ρωμη... εγραψα σχετικα καποια αλλα ακομα δεν εγραψα την ταξιδιωτικη ιστορια..
λοιπον σημαντικο... για κεντρο θα παρεις το τρενο λεωναρντο εξπρες..κατι που δεν μου παν κατατοπιστικα οι ιταλοφιλοι ειναι πως το βρισκεις..γιατι αυτο ειναι λιγο σηριαλ..καταρχην ειναι στο 2 οροφο με το που βγαινεις δεξια παιρνεις ενα ανσανσερ και μετα περιπλανιεσαι σε ατελειωτους ...ειδικα λογω.. βαλιτσας διαδρομους για να φτασεις σε αυτο..ακολουθεις μια πολυ μικρη σχεδον κρυμμενη πινακιδα που λεει station για να το βρεις..
τελικα φτανεις και βγαζεις εισητηριο απο ενα ψιλικατζιδικο..μια που εκει με εστειλαν οι πληροφοριες..11ε βγαλε και της επιστροφης γιατι αν το βγαλεις απο κεντρο μετα ειναι 12ε..γιατι δεν καταλαβα..
και οταν με το καλο μπεις και φτασεις..κανεις δεν ειδα να ελεγχει τα εισητηρια δεν ξερω οι καμερες..αν... φτανεις στο τερμα...
ξεκινας μετα να φτασεις στο σταθμο λεωφορειων και αυτο δεν ειναι ευκολο με την βαλιτσα μια που αυτο το ρημαδι το τρενο ειναι στο τερμα τερμα ...του σιδηροδρομικου σταθμου... και ελπιζω να μην φτασεις νυχτα γιατι αν βγεις απο το σιδηροδρομικο σταθμο και τον κανεις το δρομο απεξω θα καταλαβεις οτι η περιοχη δεν ειναι καθολου..καλη...
αν μπορεις καντην μεσα απο το σιδηροδρομικο..αν και εγω οταν εφτασα δεν το καταφερα ολο σκαλωπατια εβρισκα..
γενικα αυτο με την μεταφορα μου φανηκε τρελλη ταλαιπωρια ειδικα αν κουβαλας βαλιτσα..αυτα και καλα να περασεις

fotinifotini31

New Member
οχι μονο δεν μιλανε αγγλικα στο αεροπλανο, αλλα ουτε για να αγορασεις πιτσα η πανινι
θα ενημερωθεις απο το σαιτ παρα πολυ καλα:lol:μαθε μεχρι τοτε βασικες εκφρασεις στα ιταλικα:roll:[/qu

καλησπερα τωρα καταφερα να παρω το μινιμα σασ και ευχαριστω πολυ
αν και ανχωθηκα λιγο απο την στιγμη που το διαβασα τι εννοειτε δεν μιλουν μεσα στο αεροπλανο αγγλικα?
μετα στο αεροδρομιο τηα ερτηουν αν με παρουν και μιλοαν ιταλικα μονο στο αεροπλανο εχω ανχος!ευχαριστω πολυ περιμενω απαντηση σας!

fotinifotini31

New Member
Κάποιοι εδώ μέσα ίσως σου πούν ότι πρόκειται για βρώμικη και επικίνδυνη πόλη! ΜΗΝ τους ακούσεις!!! :)
Σοβαρά τώρα, η γλώσσα δεν είναι πρόβλημα ούτε στο αεροπλάνο, ούτε στην πόλη. Όσο δε για την Alitalia, δεν παίρνεις καλύτερα μόνο χειραποσκευή?

καλησπερα ευχαριστω γιατην απαντηση σας τι εννοειτε να παρω χειραποσκευη?

fotinifotini31

New Member
Καταρχην να σου πω οτι και γω το πρώτο ταξίδι που εκανα μονος στο εξωτερικό χωρις group ηταν τον Ιουλιο στην Ρώμη. Και βρηκα σχεδον τα πάντα απο εδω και απο το site του tripadvisor.
Τωρα μια καθαρά προσωπική γνωμη εινια να μείνεις στο Termini επειδη απο εκει περνανε ολες οι συγκοινωνίες και μπορεις να πας παντου. Εγω ειχα μεινει στο Serena hotel και εμεινα πολυ ικανοποιημένος.
Καποια στιγμή θα τελειώσω και την ταξιδιωτη μου ιστορια απλα ειχα πολυ τρεξιμο και το εχω αμελήσει.

καλησπερα καταρχας σας ευχαριστω που μου απαντησατε!
δεν θα χρειαστω ξενοδοχειο θα μεινω στο ριετη στο αντροτοκο (αν δεν κανω λαθος ετσι λεγεται ) ειναι φοιτητρια η ξαδερφη μου και εχει σπιτι!ειναι κοντα στην λακουλα.
ευχαριστω

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Φωτεινή μην αγχώνεσαι,φυσικά και μιλάν αγγλικά στο αεροπλάνο!
Αλλά και γενικά όσοι πάνε δηλ στην Ιταλία πρέπει να ξέρουν ιταλικά;
Σχετικά με αυτό που ειπώθηκε με χειραποσκευή κλπ πιο πάνω και αναρωτιέσαι ....είναι επειδή η Αlitalia είχε βγάλει ..κακό όνομα ότι...χάνονται βαλίτσες....αλλά απ'ότι ξέρω από πληροφ που διαβάζω κι εγώ εδώ στο φόρουμ από άλλα μέλη, τώρα έχουν αλλάξει τα πράγματα,δεν συμβαίνουν αυτά,οπότε..μη στενοχωριέσαι.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Θα περάσεις όμορφα στη Ρώμη. ΄Εχεις το μεγάλο πλεονέκτημα να σε συνοδεύει κάποιος που μένει εκεί. Έτσι θα δεις την πόλη από τα μάτια ενός κατοίκου κι όχι με το τρέξιμο ενός τουρίστα.
Πραγματικά θα περάσεις αξέχαστα
Και βεβαίως, μην ακούς τις κακές γαλλικές σειρήνες....
Πήγαινε στην ομορφιά, για να δεις μετά το βλαχομπαρόκ
-)))))

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος