GTS
Member
Τι? Φοροφυγάδες οι Ιταλοί? Πέφτω από τα σύννεφα! :xmas_lol::xmas_lol:....το χειρόγραφο σημείωμα του φοροφυγά ιδιοκτήτη!)
Ξέρουν όμως να φτιάχνουν ένα καλό πιάτο φαγητό οι άτιμοι..:xmas_lol:
Τι? Φοροφυγάδες οι Ιταλοί? Πέφτω από τα σύννεφα! :xmas_lol::xmas_lol:....το χειρόγραφο σημείωμα του φοροφυγά ιδιοκτήτη!)
εννοειται..γιαυτο το καλοπληρωνεις..ειπαμε ειναι απ τις καλυτερες κουζινες του κοσμου..Τι? Φοροφυγάδες οι Ιταλοί? Πέφτω από τα σύννεφα! :xmas_lol::xmas_lol:
Ξέρουν όμως να φτιάχνουν ένα καλό πιάτο φαγητό οι άτιμοι..:xmas_lol:
Έτερον εκάτερον..ούτε εμένα με χαλάνε τα κοψίδια, αλλά ένα φιλέτο στην Ιταλία, μία alle vongole, είναι κάτι ποιοτικά ανώτερο....χωρίς να στοιχίζει αναγκαστικά μία περιουσία όπως νομίζεις, έχει και εστιατόρια σε πολύ λογικές τιμές.εννοειται..γιαυτο το καλοπληρωνεις..ειπαμε ειναι απ τις καλυτερες κουζινες του κοσμου..
δεν ειναι κοψιδια στα καρβουνα..τα οποια καθολου δεν με χαλανε:xmas_smile:
εννοειται αυτο..ξαναλεω μου αρεσει η ιταλικη κουζινα και κυριως τα ζυμαρικα..απλα για μενα το να δωσω 40 και 50 ευρω για φαγητο ειναι χασιμο χρηματων..ισως γιατι δεν ειμαι πολυ του φαγητου..Έτερον εκάτερον..ούτε εμένα με χαλάνε τα κοψίδια, αλλά ένα φιλέτο στην Ιταλία, μία alle vongole, είναι κάτι ποιοτικά ανώτερο....χωρίς να στοιχίζει αναγκαστικά μία περιουσία όπως νομίζεις, έχει και εστιατόρια σε πολύ λογικές τιμές.
Όχι - όπως σχεδόν παντού στην Ευρώπη αλλά σπάνια στην Ελλάδα - έχει όλο το μενού αναρτημένο απ'έξω, και σε διακριτικό σημείο. Είσαι προετοιμασμένος πριν μπεις για το τι θα πληρώσεις.παντως θα ειχε γελιο να πηγαιναμε σαυτο και καλα για οικονομικο και να ερχοταν ο λογαριασμος 90-100 ευρω!
σιγουρα ξερω το επιπεδο της ρωμης και τι θεωρειται οικονομικο..φυσικα και δεν ειναι στα μετρα που συναντας στις δικες μας ταβερνες.το εζησα και στη βενετια..ειναι ακριβες πολεις..
τοσα λεφτα τα θεωρω πολλα και για μενα που δεν ειμαι πια και τοσο του φαγητου σιγουρα περιττα..
να φαω καπου καλα ναι αλλα οχι να πεταξω ετσι τα λεφτα μου..ετσι το βλεπω εγω..οχι οτι δεν το εχω κανει ποτε..
ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου..παντως ειμαι χαλαρος σαυτο το θεμα..ναι ψαχνω για οσο πιο οικονομικα γινεται και για street food αλλα αν τυχει και μπουμε σε ενα μαγαζι που τελικα ειναι πολυ ακριβο αλλα καλο δεν θα με ενοχλησει ιδιαιτερα..αλλα αν ειναι χαλια και ειναι ακριβο εκει θα σπαστω..Όχι - όπως σχεδόν παντού στην Ευρώπη αλλά σπάνια στην Ελλάδα - έχει όλο το μενού αναρτημένο απ'έξω, και σε διακριτικό σημείο. Είσαι προετοιμασμένος πριν μπεις για το τι θα πληρώσεις.
Μη συγκρίνεις με Βενετία...έχεις περισσότερες επιλογές να φας φθηνά/καλά στη Ρώμη.
Λοιπόν, για την περιπτωσή σας επαναλαμβάνω 2 προτάσεις: Antica Taverna στη Navona (Ristorante Antica Taverna, Ρώμη - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor, όπως είπα με 25 ευρώ/άτομο τρως από δύο πιάτα-κρασί- γλυκό), Trattoria da Augusto στο Τραστέβερε (Da Augusto, Ρώμη - Κριτικές εστιατορίων - TripAdvisor - έχω απόδειξη για 40 ευρώ 2 κυρίως-2 ορεκτικά- 2 κρασιά- 2 γλυκά).
~70-80 το ζευγάρι....ανάλογα τι θα πάρεις....το περιβοητο Maccheroni τι τιμες εχει?
Συμφωνούμε, ακριβό εστιατόριο + φόλα φαγητό αλλά ωραίο περιβάλλον = μια δηθενιά και μισή.ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου..παντως ειμαι χαλαρος σαυτο το θεμα..ναι ψαχνω για οσο πιο οικονομικα γινεται και για street food αλλα αν τυχει και μπουμε σε ενα μαγαζι που τελικα ειναι πολυ ακριβο αλλα καλο δεν θα με ενοχλησει ιδιαιτερα..αλλα αν ειναι χαλια και ειναι ακριβο εκει θα σπαστω..
το περιβοητο Maccheroni τι τιμες εχει?
αυτα ναι μου ειναι χρησιμα..ετσι ακριβως οπως το ειπες..παντως συνηθως την τελευταια μερα επιλεγω την πιο ακριβη καλη επιλογη για φαγητο..Συμφωνούμε, ακριβό εστιατόριο + φόλα φαγητό αλλά ωραίο περιβάλλον = μια δηθενιά και μισή.
Για street food έχει παντού, ενθουσιάστηκα με το Castroni που είναι και deli.
Castroni - Ρώμη - Κριτικές από Castroni - TripAdvisor
Αν πεινάτε και θέλετε απλώς να χορτάσετε νόστιμα αλλά χωρίς ιδιαίτερες γευστικές απαιτήσεις, θα μπείτε σε ένα Pastarito Pizzarito http://www.pastarito.it/it/menu/gustorito.asp ή ένα Ciao Autogrill's Ciao Ristorante - Rome for Visitors
καλως ηρθες λοιπον :xmas_wink:νομιζω και τα δυο εχουν προταθει..ειδικα το δευτερο ως κορυφαιο στα παγωτα..Επέστρεψα πριν 5 μέρες από Ρώμη,πολύ καλά έφαγα στην τραττορία δίπλα στο Maccheroni,Pino alle copelle λέγεται,πολύ καλύτερο περιβάλλον,χαμηλότερες τιμές και πεντανόστημο φαγητό!Το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Πάντως δεν ξέρω που θα φας ξερω σίγουρα οτι μετά θα πρέπει να περάσεις για παγωτό από το san crispino,δεν περιγράφεται!!!