• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

Traveller

Member
Ποιό check in, ποιές βαλίτσες και ποιές ώρες βρε χριστιανέ μου?
Check in θα έχει κάνει από την Αθήνα και θα παραλάβει τις αποσκευές της κανονικά στη Βενετία...

Στα άλλα έχεις δίκιο... μακρυά από την Ρώμη παιδιά... τίποτε δεν έχει... είναι βρώμικη, τραγικά επικίνδυνη και πανάσχημη... Φαγητό δεν έχει ούτε για δείγμα, η Ιταλική μαφία καραδοκεί να βιάσει τις τουρίστριες και να σκοτώσει τους τουρίστες και θα πεθάνετε στον ποδαρόδρομο...

Από τα ωραιότερα που έχουν γραφεί ever στο forum!!!

georgios είσαι σίγουρος ότι πήγες Ρώμη και όχι Μακρακόμη???

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Τί εννοείς cakenet;:roll:

μήπως ...."μια δοκιμή θα με πείσει;;"
Όχι...είναι καθαρά θέμα παρεξήγησης! Μάλλον κόλλησε η σελίδα και το μόνο που διάβασα ήταν το εξής κομμάτι:
μιας και συζητάμε για ενδιάμεση στάση ρώμη,
να ρωτήσω και εγώ:
Οπότε, είχα μείνει με την απορία: Πως να σε λέγαμε αν δε ξέραμε το θέμα; :D

ευαγγελια καταρχην καλησπερα. μην το ριψοκινδυνευεις γιατί πολύ απλά δεν θα προλάβεις. πρέπει να είσαι τουλάχιστον δύο ώρες πριν για να κάνεις τσεκ ιν.?
Αυτό δεν ισχύει, όταν θα ταξιδέψει θα της δώσουν την κάρτα επιβίβασης για την επόμενη πτήση από την Αθήνα, οπότε δεν χρειάζεται να είναι δύο ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο. Απλά θα περάσει από τον απαραίτητο έλεγχο και θα πάει κατευθείαν στην αίθουσα της επιβίβασης.

προσωπική μου άποψη για τους προυγούμενους- στη ρωμη δεν ξαναπατάω. βέβαια όταν πήγα δεν είχα και την καλύτερη διάθεση, αλλά διαπίστωσα ότι δεν είναι αυτό που λέν οτι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη ρώμη. απεναντίας με έφαγε ο ποδαρόδρομος, η πείνα, τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια- μην βλέπετε μόνο το κέντρο- τέλος όσον αφορά τις κλοπές. δεν το διαπίστωσα αλλά μου το είπαν ότι οι ιταλοί εύχονται στα παιδιά τους να γίνουν ή κλέφτες ή παπάδες ή αστυνομικοί. άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική μαφία είναι η διασημότερη στον κόσμο. επίσης αν προσέξετε τα παράθυρα των σπιτιών έχουν όλα σιδεριές- αυτοί ξέρουν καλύτερα δεν νομίζετε?
Όπως σου απάντησε κάποιος σε άλλο θέμα, μα που ζεις εσύ, στο Μονακό; Γιατί εμένα προσωπικά μου φαίνεται πιο βρώμικη η Αθήνα.

Όσο για το θέμα της ασφάλειας, συνεχίζεις να επιμένεις σε κάποια θέματα και δεν καταλαβαίνω πως σου δημιουργήθηκε αυτό το κόλλημα! Κι εγώ βλέπω ταινίες στην tv αλλά δεν τα πιστεύω όλα, αλλά ούτε ότι θα μου πει ο καθένας. Δηλαδή, είναι δυνατόν να πιστέψω ότι οι Ιταλοί εύχονται να γίνουν τα παιδιά τους κλέφτες; Έλεος δηλαδή!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Check in θα έχει κάνει από την Αθήνα και θα παραλάβει τις αποσκευές της κανονικά στη Βενετία...

Στα άλλα έχεις δίκιο... μακρυά από την Ρώμη παιδιά... τίποτε δεν έχει... είναι βρώμικη, τραγικά επικίνδυνη και πανάσχημη... Φαγητό δεν έχει ούτε για δείγμα, η Ιταλική μαφία καραδοκεί να βιάσει τις τουρίστριες και να σκοτώσει τους τουρίστες και θα πεθάνετε στον ποδαρόδρομο...

Χα χα...Θεός είσαι ώρες ώρες...Θεός! :clap::clap::clap:

evaggelia

Member
Επόμενο Ταξίδι
ψάχνω προορισμό..
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΑΒΑΗ
χα,χα!!!
να είστε καλά , με κάνατε και γέλασα με το "Ρώμη-Μακρακό(ώ)μη"

τυχαίνει να είναι και στη ....γειτονιά μου ....η Μακρακώμη, που γράφετε με "ω" όπως η Ρώμη!!!

Μόνο βρε παιδιά, μπερδεύτηκα....ποιά είναι η τελική πρόταση;

evaggelia

Member
Επόμενο Ταξίδι
ψάχνω προορισμό..
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΑΒΑΗ
Όχι...είναι καθαρά θέμα παρεξήγησης! Μάλλον κόλλησε η σελίδα και το μόνο που διάβασα ήταν το εξής κομμάτι:

Οπότε, είχα μείνει με την απορία: Πως να σε λέγαμε αν δε ξέραμε το θέμα; :D

Αυτό δεν ισχύει, όταν θα ταξιδέψει θα της δώσουν την κάρτα επιβίβασης για την επόμενη πτήση από την Αθήνα, οπότε δεν χρειάζεται να είναι δύο ώρες νωρίτερα στο αεροδρόμιο. Απλά θα περάσει από τον απαραίτητο έλεγχο και θα πάει κατευθείαν στην αίθουσα της επιβίβασης.

Όπως σου απάντησε κάποιος σε άλλο θέμα, μα που ζεις εσύ, στο Μονακό; Γιατί εμένα προσωπικά μου φαίνεται πιο βρώμικη η Αθήνα.

Όσο για το θέμα της ασφάλειας, συνεχίζεις να επιμένεις σε κάποια θέματα και δεν καταλαβαίνω πως σου δημιουργήθηκε αυτό το κόλλημα! Κι εγώ βλέπω ταινίες στην tv αλλά δεν τα πιστεύω όλα, αλλά ούτε ότι θα μου πει ο καθένας. Δηλαδή, είναι δυνατόν να πιστέψω ότι οι Ιταλοί εύχονται να γίνουν τα παιδιά τους κλέφτες; Έλεος δηλαδή!

οκ , cakenet, ευχαριστώ!!!!!!!!!!
μια διευκρίνιση για το : "πως να σε λέγαμε, αν δεν ξέραμε"...είσαι Σαλλονικιός;;μου θύμισες τα φοιτητικά μου χρόνια....

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Οι προτάσεις είναι δύο, είτε την κάνεις για ένα σύντομο καφεδάκι στην Φοντάνα Ντι Τρέβι ή κάπου γύρω, είτε την βγάζεις με shoping και καφεδάκι στο αεροδρόμιο! Και τα δύο είναι εφικτά, από εκεί και πέρα είναι θέμα δικής σου επιλογής!

Κι αν γκρινιάξει ο άντρας σου για την μεγάλη αναμονή, του πετάς κι ένα: "Οικονομία σου έκανα, η απευθείας πτήση μας έβγαινε από 250? το άτομο".....και όλα καλά! :clap:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
οκ , cakenet, ευχαριστώ!!!!!!!!!!
μια διευκρίνιση για το : "πως να σε λέγαμε, αν δεν ξέραμε"...είσαι Σαλλονικιός;;μου θύμισες τα φοιτητικά μου χρόνια....
Είμαι Κατερινιώτης που μένω στην Αθήνα! ;)

evaggelia

Member
Επόμενο Ταξίδι
ψάχνω προορισμό..
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΑΒΑΗ
ευαγγελια καταρχην καλησπερα. μην το ριψοκινδυνευεις γιατί πολύ απλά δεν θα προλάβεις. πρέπει να είσαι τουλάχιστον δύο ώρες πριν για να κάνεις τσεκ ιν. όσο για τις βαλίτσες να πεις στον υπάλληλο όταν κάνεις τσεκ ιν ότι θέλεις να τις παραλάβεις βενετία. ο προρορισμός σου είναι βενετία αν κατάλαβα? γιατί δεν πήγες κατευθείαν ή δεν έχει απευθείας αεροπλάνο? προσωπική μου άποψη για τους προυγούμενους- στη ρωμη δεν ξαναπατάω. βέβαια όταν πήγα δεν είχα και την καλύτερη διάθεση, αλλά διαπίστωσα ότι δεν είναι αυτό που λέν οτι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη ρώμη. απεναντίας με έφαγε ο ποδαρόδρομος, η πείνα, τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια- μην βλέπετε μόνο το κέντρο- τέλος όσον αφορά τις κλοπές. δεν το διαπίστωσα αλλά μου το είπαν ότι οι ιταλοί εύχονται στα παιδιά τους να γίνουν ή κλέφτες ή παπάδες ή αστυνομικοί. άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η ιταλική μαφία είναι η διασημότερη στον κόσμο. επίσης αν προσέξετε τα παράθυρα των σπιτιών έχουν όλα σιδεριές- αυτοί ξέρουν καλύτερα δεν νομίζετε?
Έκλεισα από τις προσφορες της αλιταλια με ενδιάμεσο ρώμη αλλά έκανα λάθος στην κράτηση, (ενώ είχε με 1 ώρα αναμονή, εγώ πάτησα καταλάθος άλλη εσωτερική πτήση με 5 ώρες αναμονή...και δεν αλλάζει η κράτηση:(:()

Με θορύβησες με όσα γράφεις....:roll:

evaggelia

Member
Επόμενο Ταξίδι
ψάχνω προορισμό..
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΑΒΑΗ
Είμαι Κατερινιώτης που μένω στην Αθήνα! ;)
:rolleyes:χμμ...καλά το κατάλαβα!!!

χαίρομαι που διατηρείς του ιδιωματισμούς..πολύ αυθεντικό :clap::clap::clap:

και ευχαριστώ για την απάντηση

aarg

New Member
Καινούργιο μέλος με απορίες
Εχουμε κλείσει με την σύζυγο αεροπορικά εισητήρια για τις 11/4 (σάββατο πριν το πάσχα των καθολικών)το βράδυ για Ρωμη, με σκοπό να επιστρέψουμε 15/4(τετάρτη) χωρίς βέβαια να συνειδητοποιήσουμε ότι πηγαίνουμε ακριβώς πάνω στο πάσχα των καθολικών και δεν έχουμε ιδέα αν την Κυριακή και την Δευτέρα είναι ανοιχτά τα μουσεία ή τα μαγαζιά και γενικά τι θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε γιατί αν τα αφήσουμε όλα για την τρίτη δεν θα προλάβουμε να κάνουμε τίποτε.
Οποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Είχα βρεθεί περσι (τις ημέρες του Πάσχα των καθολικών) στη Φλωρεντία.
Την Κυριακή τα μουσεία κλπ ήταν κλειστά και εκμεταλεύτηκα τη μέρα για εκδρομή στην Τοσκάνη (Σιένα, Σαν Τζιμινιανο).
Τις υπόλοιπες ημέρες (και Δευτέρα του Πάσχα) δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Λειτουργούσαν τα πάντα. Φαντάζομαι ότι θα ισχύει το ίδιο και στη Ρώμη. Να περάσετε τέλεια.

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική

συμφωνώ με τον traveller..(εκτος αν ειρωνευεται..και δεν το καταλαβα..)δεν με ενθουσιασε η ρώμη.... τιποτα το αξιόλογο..το ολοι οι δρομοι οδηγουν στην ρώμη..ενας μυθος!!
δεν ξερω για την μαφια..δεν μου ετυχε κάτι...αλλα ουτε καλα φαγαμε..εεε..λίγο καλά στο endy στην barberino.....τιποτα σημαντικο..
τιποτα παιδια..αν δεν ειχε το 2-3 σημαντικα αξιοθεατα που τραβουν τους ξενους..δεν θα ηταν τιποτα..ειναι η μονη πολη που δεν επιθυμώ να ξαναπάω...
ειχα ακουσει τοσα πολλα για την ρωμη..που τελικα απογοητευτηκα....δεν μου αρεσε..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom