• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη - Αξιοθέατα, Διαμονή, Μετακινήσεις, Φαγητό

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Και τα 2 ειναι εργονομικα θα ελεγα .Και η Ναβονα σωστη και απο την Ποπολο κατηφοριζεις προς τα κεντρικα.Καλα λεει η Δαφνη ..θα εξαρτηθει και απο την τιμη.Για τι τιμες λεμε?

alexandra75

Member
Επειδή έχω κάνει κράτηση εδώ και πολύ καιρό (είχαν δωρεάν ακύρωση) μιλάμε για 500ευρώ για 4 νύχτες στο B&B Corso 22 (Piazza del Poppolo) και 560ευρώ στη Piazza Navona. έχω σημειώσει το όνομα του δεύτερου ξενοδοχείου στο γραφείο και δεν το θυμάμαι τώρα....

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οι διαφορες ειναι πολυ μικρες .Αν δεν υπαρχουν και ουσιαστικες διαφορες στις παροχες ,δωματια,καθαριοτητα και κριτικες των 2 αυτων χοτελ,τοτε προτιμησε τη Ναβονα καλυτερα.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Επειδή έχω κάνει κράτηση εδώ και πολύ καιρό (είχαν δωρεάν ακύρωση) μιλάμε για 500ευρώ για 4 νύχτες στο B&B Corso 22 (Piazza del Poppolo) και 560ευρώ στη Piazza Navona. έχω σημειώσει το όνομα του δεύτερου ξενοδοχείου στο γραφείο και δεν το θυμάμαι τώρα....

Χτες γύρισα απο τη Ρώμη ,έμεινα για δεύτερη φορά στο Mercure Delta Colosseo,λίγα μόλις βήματα απ το Colosseo και το σταθμό του μετρό..Αν θες ρίξε μια ματιά στις τιμές για τις ημέρες που πας,μιλάμε για ένα τετράστερο ξενοδοχείο κι όχι B&B..Μου φαίνεται οτι με τα ίδια χρήματα μπορείς να βρείς κάτι καλό..
Ακόμα μια μικρή λεπτομέρεια..Δεύτερη φορά είχα την τύχη να έχω δωμάτιο με θέα το Colosseo..Δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι καλύτερο απ το να γυρνάς το βράδυ και να έχεις αυτή τη θέα απεναντί σου...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Θα είμαι μόνη με τον άντρα μου, οπότε 2 άτομα. αν είναι να μου στοιχίσει το τρένο (τρένο παίρνουμε ή λεωφορείο/μετρό??) 15ευρώ/άτομο με αλλαγή γραμμής κιόλας, καλύτερα να πάρω ταξί. right?
right δεν υπάρχει. υπάρχει ότι σου αρέσει. μπορείς να πάρεις κ λεωφορείο ως το μετρό με 2Ε. ή κ ταξί με 40 και την άνεσή σου.
Χτες γύρισα απο τη Ρώμη ,έμεινα για δεύτερη φορά στο Mercure Delta Colosseo,λίγα μόλις βήματα απ το Colosseo και το σταθμό του μετρό..Αν θες ρίξε μια ματιά στις τιμές για τις ημέρες που πας,μιλάμε για ένα τετράστερο ξενοδοχείο κι όχι B&B..Μου φαίνεται οτι με τα ίδια χρήματα μπορείς να βρείς κάτι καλό..
συμφωνώ απόλυτα. 125 τη βραδιά σε B&B στη Ρώμη μου φαίνεται υπερβολικό ποσό. βεβαια την τελευταία ώρα...

Dafni

Member
συμφωνώ απόλυτα. 125 τη βραδιά σε B&B στη Ρώμη μου φαίνεται υπερβολικό ποσό. βεβαια την τελευταία ώρα...[/quote]

μη το λες ....στην del corso και γυρω απο πανθεον και ναβονα ειναι τυχερος κανεις αν βρει αξιοπρεπες καταλυμα σε αυτες τις τιμες ...ειδικα στην καρδια της ρωμης ειναι πανακριβα τωρα τελευταια...
τωρα Σοφια μου το mercure στο Κολοσσαιο ειναι σιγουρα καλο ξενοδοχειο και καλη περιπτωση αφου μαλιστα το προτεινετε εσυ και ο samion,αλλα αναρωτιεμαι μηπως πεφτει λιγο μακρια για καποιον που παει για πρωτη φορα στη ρωμη....έχει μετρο εκει αλλα ,στη ρωμη το μετρο δεν εξυπηρετει παντα...αν θες να πας στα ισπανικα σκαλια ενταξει,αλλα για το πανθεον ,ας πουμε δε βολευει....για αυτο ειπα οτι για πρωτη φορα τουλαχιστο,θα προτεινα να μεινει καποιος στο καρακεντρο και να κινειται με τα ποδια σχεδον για παντου ,ωστε να βλεπει και να απολαμβανει την πολη....:D

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
μη το λες ....στην del corso και γυρω απο πανθεον και ναβονα ειναι τυχερος κανεις αν βρει αξιοπρεπες καταλυμα σε αυτες τις τιμες ...ειδικα στην καρδια της ρωμης ειναι πανακριβα τωρα τελευταια...
τωρα Σοφια μου το mercure στο Κολοσσαιο ειναι σιγουρα καλο ξενοδοχειο και καλη περιπτωση αφου μαλιστα το προτεινετε εσυ και ο samion,αλλα αναρωτιεμαι μηπως πεφτει λιγο μακρια για καποιον που παει για πρωτη φορα στη ρωμη....έχει μετρο εκει αλλα ,στη ρωμη το μετρο δεν εξυπηρετει παντα...αν θες να πας στα ισπανικα σκαλια ενταξει,αλλα για το πανθεον ,ας πουμε δε βολευει....για αυτο ειπα οτι για πρωτη φορα τουλαχιστο,θα προτεινα να μεινει καποιος στο καρακεντρο και να κινειται με τα ποδια σχεδον για παντου ,ωστε να βλεπει και να απολαμβανει την πολη....
νομίζω ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων, τι αρεσει στον καθένα. προσωπικά 125 Ε στη via del corso σε Β&Β δεν θα τα έδινα με τίποτε. και μάλιστα όταν με την ίδια τιμή παίρνω 4στερο με πισίνα στο roof garden και θέα Κολοσσαίο. τον δε χειμώνα η τιμή του είναι <100 για να ξέρουμε για τί τιμές μιλάμε. πάντα προσωπικά, όταν θέλω χαμηλό μπάτζετ πάω στο σταθμό με 50-70 Ε αξιοπρεπέστατα Β&Β.

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
τωρα Σοφια μου το mercure στο Κολοσσαιο ειναι σιγουρα καλο ξενοδοχειο και καλη περιπτωση αφου μαλιστα το προτεινετε εσυ και ο samion,αλλα αναρωτιεμαι μηπως πεφτει λιγο μακρια για καποιον που παει για πρωτη φορα στη ρωμη....έχει μετρο εκει αλλα ,στη ρωμη το μετρο δεν εξυπηρετει παντα...αν θες να πας στα ισπανικα σκαλια ενταξει,αλλα για το πανθεον ,ας πουμε δε βολευει....για αυτο ειπα οτι για πρωτη φορα τουλαχιστο,θα προτεινα να μεινει καποιος στο καρακεντρο και να κινειται με τα ποδια σχεδον για παντου ,ωστε να βλεπει και να απολαμβανει την πολη....:D
Απ το Mercure μπορείς να γυρίσεις όλο το κέντρο άνετα με τα πόδια..Απ το Colosseo για μένα ξεκινάει η πιο ωραία passeggiata στη πόλη...Ο μόνος λόγος που χρησιμοποίησα το μετρό ήταν για να πάω στο ξενοδοχείο απ το termini,άντε μια φορά για να γυρίσω απ τη piazza di Spagna,και για να πάω στο San Pietro..Δεν υπάρχει λόγος είναι καράκεντρο!!!
Απ το να δώσεις τόσα χρήματα για χόστελ σίγουρα θα ξαναδινα τα ίδια και περισσότερα για να μείνω σ ένα αξιοπρεπέστατο 4στερο, που μόνο και μόνο η θέα του αποζιμιώνει την επιλογή μου...

Dafni

Member
(η απαντηση παει στον Samion)
καλα τα λες απλως,εσυ εχεις παει στη ρωμη πολλες φορες...
αυτο που ηθελα να πω ειναι πως μπαινω στη θεση καποιου που την επισκεπτεται για πρωτη φορα ,και λεω τι θεωρω προτιμοτερο...τωρα αυτο με το τερμινι δεν το περιμενα,απο σενα....χιλιες φορες το τραστεβερε για πιο οικονομικα ή ακομα και το Prati

alexandra75

Member
ωχ...πιάστηκα κοροϊδο ε? για να είμαι ειλικρινής ήταν η φτηνότερη επιλογή για διαμονή στο κέντρο και ειδικά το B&B έχει πολύ καλές κριτικές στο booking.

επειδή θα είμαστε μόλις 3 1/2 μέρες ήθελα κάτι αρκετά κεντρικό. από ότι κατάλαβα η περιοχή δεν λέει και πολλά ε??

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
ωχ...πιάστηκα κοροϊδο ε? για να είμαι ειλικρινής ήταν η φτηνότερη επιλογή για διαμονή στο κέντρο και ειδικά το B&B έχει πολύ καλές κριτικές στο booking.

επειδή θα είμαστε μόλις 3 1/2 μέρες ήθελα κάτι αρκετά κεντρικό. από ότι κατάλαβα η περιοχή δεν λέει και πολλά ε??
Όχι, μην ανησυχείς, δεν υπάρχει περιοχή στο κέντρο της Ρώμης που να μη λέει και πολλά. Ειδικά η Ναβόνα εμένα είναι η αγαπημένη μου.
Απλώς τα παιδιά σου λένε πως με τα ίδια λεφτά θα ήταν καλύτερο να μείνεις σε πολύ καλό ξενοδοχείο και όχι σε ΒΒ. Φυσικά δεν έχουν άδικο, αλλά μη θεωρείς ότι την πάτησες.
Όσο για τη θέα στο Κολοσσαίο, πάρτε μια μέρα πανίνι και κρασί και αράξτε στο Colle Oppio ακριβώς απέναντι.

Δάφνη, όπως λέει και η Σαπιέντσα, από το Κολοσσαίο ξεκινά η καρδιά της Ρώμης. Δεν είναι καθόλου μακριά ούτε αν πας πρώτη φορά Ρώμη ούτε αν πηγαίνεις 5 φορές το χρόνο ούτε αν μένεις εκεί (όπως κάποιοι είχαν την τύχη!)

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Παιδια ειναι θεμα προτεραιτητων.. Εαν η κοπελα θελει κεντρο καρακεντρο προτιμοτερη η via del corso-ισπανικα σκαλια. Εαν θελει θεα στο κολοσσαιο και ξενοδοχειο ας επιλεξει το 4στερο.
Προσωπικα συμφωνω με τη Dafni.. καλυτερα κεντρο-καρακεντρο και να φτανεις παντου με τα ποδια χωρις να μπαινεις σε διαδικασιες μετρο, λεοφορειων κλπ..
Και μην υποτιματε καθολου τα b&b της Ρωμης, τα περισσοτερα στο κεντρο ειναι καταπληκτικα.. Αλλωστε η Ρωμη στο κεντρο δεν εχει ξενοδοχεια-μεγαθηρια, τα περισσοτερα ειναι boutique. Eχω μεινει σε b&b τυπου suites στο παρελθον πληρωνοντας ιδια τιμη με αυτη που θα πληρωνα σε κεντρικο 4στερο (η σε λιγο πιο απομερο 5στερο) και δεν μετανοιωσα καθολου για την επιλογη μου..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom