Ρούχα για ταξίδι και κρύο

STKF

Member
Υπάρχει κάτι εκτός από τα ισοθερμικά και τα ζεστά ρούχα που θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση;
Επί της ουσίας μάλλον όχι αλλά υπάρχουν κάποια tips. Πρώτον δεν αφήνεις ακάλυπτο δέρμα. Κλείνεις όλες τις <<τρύπες>>. Σκέψου έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας με πλήρη εξάρτυση. Δεν βλέπεις πουθενά γυμνό δέρμα.
Δεύτερον το τελευταίο ρούχο πρέπει να είναι αντιανεμικό. Τρίτον αποφεύγεις τα τζιν παντελόνια.
Αν σκεφθώ κάτι άλλο θα σου πώ.

magda pap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Καλησπέρα σε όλους.Ετοιμάζομαι πάλι για χειμερινή εξόρμηση και θέλω την βοήθεια σας.Θα πάμε τέλη Νοέμβρη στην Βιέννη και την Μπρατισλάβα και επειδή στα προηγούμενα χειμερινά ταξίδια μας(Κρακοβια,Νυρεμβεργη,Πράγα,Βουδαπέστη) αντιμετωπίσαμε θέμα με το κρύο,θέλω την γνώμη σας.Είχαμε φυσικά ισοθερμικά και μποτάκια με γουνα μέσα αλλά ειδικά στο θέμα των παπουτσιών υπήρξε μια απογοήτευση.Αρχικά ήμασταν εντάξει με τα απλά μποτακια μας αλλά μετά από κάποια ώρα πονούσαν πολύ τα πόδια μας και τελικά καταλήξαμε όλες ότι κρυώναμε λόγω των
ποδιών.Οποτε θέλω να μου προτείνετε όσοι έχετε πάρει και είστε ευχαριστημένοι μάρκες για μποτακια για κρύο και χιονι αλλά επίσης και για πολύ περπάτημα.Επίσης και για κάλτσες ισοθερμικες τι γνώμη έχετε;Και για ισοθερμικά έχετε πάρει κάποια συγκεκριμένη μάρκα;Κάνουν δουλειά;Ποντάρω σε εσας γιατί βρίσκω διαφορά στο Ίντερνετ και έχω μπερδευτεί.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

magda pap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Πήγαμε Σάλτσμπουργκ με θερμοκρασίες -5. Είχαμε πάρει ισοθερμικα Columbia και ισοθερμικες κάλτσες Admiral και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα.
Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Θα κοιτάξω admiral για κάλτσες γιατί η αλήθεια είναι ότι βρίσκουμε τρελές τιμές 😔

DimiBiri

Member
Επόμενο Ταξίδι
Pending...
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα!Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δυστυχώς ο σύνδεσμος δεν δουλευει.
Μπείτε στο site sports direct και βάλτε στην αναζήτηση thermal socks. Θα σας βγάλει αρκετές και δε λογικές τιμές.

maria91

Member
Καλησπέρα σε όλους.Ετοιμάζομαι πάλι για χειμερινή εξόρμηση και θέλω την βοήθεια σας.Θα πάμε τέλη Νοέμβρη στην Βιέννη και την Μπρατισλάβα και επειδή στα προηγούμενα χειμερινά ταξίδια μας(Κρακοβια,Νυρεμβεργη,Πράγα,Βουδαπέστη) αντιμετωπίσαμε θέμα με το κρύο,θέλω την γνώμη σας.Είχαμε φυσικά ισοθερμικά και μποτάκια με γουνα μέσα αλλά ειδικά στο θέμα των παπουτσιών υπήρξε μια απογοήτευση.Αρχικά ήμασταν εντάξει με τα απλά μποτακια μας αλλά μετά από κάποια ώρα πονούσαν πολύ τα πόδια μας και τελικά καταλήξαμε όλες ότι κρυώναμε λόγω των
ποδιών.Οποτε θέλω να μου προτείνετε όσοι έχετε πάρει και είστε ευχαριστημένοι μάρκες για μποτακια για κρύο και χιονι αλλά επίσης και για πολύ περπάτημα.Επίσης και για κάλτσες ισοθερμικες τι γνώμη έχετε;Και για ισοθερμικά έχετε πάρει κάποια συγκεκριμένη μάρκα;Κάνουν δουλειά;Ποντάρω σε εσας γιατί βρίσκω διαφορά στο Ίντερνετ και έχω μπερδευτεί.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Decathlon για ισοθερμικα,μιλαμε εγγυηση και τιμες κατω των 10ε(τουλαχιστον πριν 3 χρονια,αν και δε νομιζω να εχουν τρελες διαφορες τωρα)
Μπείτε στο site sports direct και βάλτε στην αναζήτηση thermal socks. Θα σας βγάλει αρκετές και δε λογικές τιμές.
Δε θα πληρωσουν τελωνειο;

magda pap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Decathlon για ισοθερμικα,μιλαμε εγγυηση και τιμες κατω των 10ε(τουλαχιστον πριν 3 χρονια,αν και δε νομιζω να εχουν τρελες διαφορες τωρα)

Δε θα πληρωσουν τελωνειο;
Ναι το έψαξα το δεκαθλον γιατί μου το είπαν και άλλοι.ευχαριστώ πολύ 🥰

MVSylvia

Member
Ψαξε κ στα ορειβατικα, κ αυτες οι καλτσες λειτουγουν μια χαρα ισοθερμικα, δεν μαζευουν υγρασια με τιποτα.

Παρολα αυτα απο οσες ισοθερμικες, ορειβατικες κ αλλες που δοκιμασα, αυτες που πραγματικα με κρατησαν φουρνο και χωρις υγρασια ηταν κατι απλες μαλλινες χοντρες με λιγο συνθετικο μεσα για ελαστικοτητα. Ουτε ισοθερμικες ηταν, ουτε τιποτα. Επομενως αμα το υφασμα ειναι κυριως μαλλι με λιγο ελασταν πολυεστερ μεσα θα εισαι μια χαρα.

Το ιδιο ισχυει κ για τα ρουχα. Καθολου βαμβακι γιατι ιδρωνεις βρεχεται κ μετα εισαι παγακι. Δεν φοραω ισοθερμικα. Κοιταω απλως να κανω στρωσεις πιο στενη κολλητη προς πιο φαρδια με καθολου βαμβακι. Πολυεστερ κ μαλλι, ειδικα μερινο. Δεν χρειαζεται τοσο τεχνικο ντυσιμο για αυτες τις πολεις. Κ ενα καλο μπουφαν, ουτε αυτο χρειαζεται να ειναι πανακριβο. Κ ενα καλο φλις απο κατω, εκει μπορεις να κοιταξεις να εχουν τιποτα polar υλικα αν θες να δωσεις κανα 100αρι.

magda pap.

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
Σκωτία
Ψαξε κ στα ορειβατικα, κ αυτες οι καλτσες λειτουγουν μια χαρα ισοθερμικα, δεν μαζευουν υγρασια με τιποτα.

Παρολα αυτα απο οσες ισοθερμικες, ορειβατικες κ αλλες που δοκιμασα, αυτες που πραγματικα με κρατησαν φουρνο και χωρις υγρασια ηταν κατι απλες μαλλινες χοντρες με λιγο συνθετικο μεσα για ελαστικοτητα. Ουτε ισοθερμικες ηταν, ουτε τιποτα. Επομενως αμα το υφασμα ειναι κυριως μαλλι με λιγο ελασταν πολυεστερ μεσα θα εισαι μια χαρα.
Μου θύμισες την γιαγιά μου που φορούσε μάλλινες φανέλες τον χειμώνα και τελικά φαίνεται ότι είχε δίκιο!Σε ευχαριστώ πολύ και μάλλον θα πάρω ένα σετ για δοκιμή.

MVSylvia

Member
Μου θύμισες την γιαγιά μου που φορούσε μάλλινες φανέλες τον χειμώνα και τελικά φαίνεται ότι είχε δίκιο!Σε ευχαριστώ πολύ και μάλλον θα πάρω ένα σετ για δοκιμή.
Δεν θελω να υποτιμησω την τεχνολογια των πιο συγχρονων υφασματων αλλα θεωρω πως για τετοιες πολεις που δεν ειναι και τιποτα πολικα expeditions, αν κοιταξεις να ντυθεις με σωστα υφασματα κ στρωσεις δεν θα κρυωσεις. Εγω φοραω κ ενα 90% μαλλινο καλσον με κορμακι συνθετικο απο πανω κ ειμαι ζεστη σε μειον βαθμους ανετα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom