gelf
Member
Περιεχόμενα
Ρουμανία Νοέμβρης 2014
Κεφάλαιο 1
Η Απόφαση για το ταξίδι
Στα μέσα του Οκτώβρη, συναντήθηκα με ένα φίλο σε αγαπημένο μας στέκι – οινοθήκη πίνοντας Pinot Noir. Το αγαπημένο θέμα συζήτησης αφορά στο ποια θα είναι τα ταξίδια μας τους επόμενους τρείς - τέσσερις μήνες. Στο πρώτο μπουκάλι Pinot Noir προσδιορίσαμε τις γενικές κατευθύνσεις, στο δεύτερο μπουκάλι Pinot Noir θυμηθήκαμε την ταινία «Πλαγίως» του Αλεξάντερ Πέιν, στο τρίτο μπουκάλι Pinot Noir καταλήξαμε σε τέσσερα συγκεκριμένα ταξίδια, ενώ στο τέταρτο μπουκάλι Pinot Noir λήφθηκε η απόφαση για τη σειρά και την ημερομηνία των ταξιδιών.
Έτσι αποφασίστηκε πρώτο και πιο κοντινό ταξίδι Ρουμανία από 6 έως 9 Νοεμβρίου 2014.
Επί τόπου κλείστηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια και για τα τέσσερα ταξίδια.
Για το Βουκουρέστι επιλέχτηκε πτήση με Aegean, από Αθήνα την Πέμπτη 06-11-2014, πτήση η οποία είναι πρωινή (08.15) και προς Αθήνα την Κυριακή 09-11-2014 πτήση η οποία είναι απογευματινή (18.50).
Επίσης επειδή γνώριζα ότι στη Ρουμανία βρίσκεις πολύ καλά κρασιά λόγω Γαλλικής επιρροής και κατ επέκταση τεχνογνωσίας και προκειμένου να αποφύγω την οδήγηση έχοντας καταναλώσει κάποια μπουκάλια υπέροχου οίνου, έκλεισα αυτοκίνητο με οδηγό, το οποίο μου κόστισε 149 ευρώ, αλλά μου εξασφάλισε παράλληλα ότι θα κοιμηθώ στο ξενοδοχείο μου και όχι σε κανένα ρουμάνικο κελί, μετά από πιθανό αλκοτέστ στους ρουμανικούς αυτοκινητόδρομους. Με το αυτοκίνητο αξιοποιήσαμε την πρωινή πτήση πηγαίνοντας Σινάια, κάστρο Πέλες και Μπρασόφ.
Ξενοδοχείο έκλεισα ένα πολύ κεντρικό το Europa Royal, στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου με θέα από τη μία πλευρά στην πλατεία Ενότητας και από την άλλη στην πριγκιπική αυλή και στην εκκλησία της πριγκιπικής αυλής.
Last edited: