Το 2ο μάλλον θα είναι σε στυλ photo story..Δε αρχίζεις να γράφεις και για το 2ο ταξίδι που έκανες;;;; αφού έχεις fans!!
Τί μου θύμισες!!! Δυό κορίτσια κι εμείς Σαγκάη-Πεκίνο. Τη φίλη μου (ξανθή με σγουρό μαλλί) δεν την άφηναν σε ησυχία! Ετσι βέβαια γλύτωνα εγώ ! Εβλεπες ορδές Κινέζων επαρχιωτών να ακολουθούν τον αρχηγό που κρατούσε το σημαιάκι/λουλούδι/ομπρέλα να φωτογραφίζουν τα αξιοθέατα γύρω μας με βασικό πρόσωπο εμάς. Κι'οταν έκανε την αρχή μια θαρραλέα να ζητήσει να φωτογραφηθεί μαζί μας, τότε καταλάβαμε το Κινέζικο σουξέ μας! Οπως μας εξήγησε μιά ξεναγός είναι άνθρωποι που στην επαρχία που ζούνε δεν έχουν ξαναδεί ξανθό ή σγουρό μαλλί. Στο τέλος έφτασε να τους φωνάζει να απομακρυνθούνε για να μπορέσει να συνεχίσει την ξενάγησή της!Άσε και το άλλο... Ειδικά εγώ που ήμουνα ξανθιά τότε με κοιτούσαν σαν τον ΕΤ!! Με σταματούσαν στο δρόμο και μου έπιαναν τα μαλλιά!!!
Είχα διαβάσει την ιστορία σου παλιότερα, αλλά τώρα, μετά από ένα ταξίδι πέντε εβδομάδων στην Κίνα, αποφάσισα να την ξαναδιαβάσω. Αρκετές φορές κι εμείς ζήσαμε ανάλογες κωμικοτραγικές καταστάσεις, προσπαθώντας να συνεννοηθούμε με τους Κινέζους. Δεν θα σταθώ όμως σ' αυτό, αλλά θα ήθελα να σχολιάσω αυτό που έγραψες για την ευγένεια και το σεβασμό. Ε, λοιπόν, πιο αγενή λαό από τους Κινέζους δεν έχω συναντήσει στη ζωή μου!!! Δεν σέβονται τίποτα και κανέναν... Είσαι στην ουρά για να βγάλεις εισιτήρια για το μετρό στο αυτόματο μηχάνημα και την ώρα που είσαι έτοιμος να πατήσεις το κουμπί που γράφει τον προορισμό σου, πετάγεται κάποιος και "σου παίρνει" το μηχάνημα. Είσαι και πάλι στην ουρά για να βγάλεις εισιτήριο για το τρένο και αφού σου έχει βγει το λάδι για να συνεννοηθείς με τον υπάλληλο και είσαι έτοιμος να πληρώσεις, ξαφνικά εμφανίζεται ένα χέρι (κάτι σαν προέκταση του αυτιού σου) που κρατάει ένα μάτσο γιουάν και προσπαθεί να σε παραμερίσει για να βγάλει εισιτήρια (ενώ εσύ έχεις ήδη δώσει τα διαβατήρια και περιμένεις την έκδοση των εισιτηρίων). Είσαι στο ξενοδοχείο περασμένα μεσάνυχτα και δεν μπορείς να ησυχάσεις γιατί οι πόρτες ΟΛΩΝ των δωματίων είναι ανοιχτές και ενήλικες και πιτσιρίκια πηγαινοέρχονται με τα κινητά τους από το ένα δωμάτιο στο άλλο ουρλιάζοντας και ακούγοντας μουσική στη διαπασών, είτε από τα κινητά είτε από την τηλεόραση! Και παρόμοια περιστατικά είχαμε πάρα πολλά και κάθε μέρα.Εγώ είδα ένα λαό απίστευτα φιλόξενο. Ένα λαό που τον χαρακτηρίζει μια ευγένεια διαφορετική.. και που θα σε σεβαστεί!! Είναι έτοιμος και πρόθυμος να σε βοηθήσει σε ότι χρειαστείς και επικοινωνιακός!! Έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σε καταλάβουν και να τους καταλάβεις κι εσύ!!