• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία ΡΩΜΗ-ΣΙΕΝΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

taxidemenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ
Αν οι ημερες που διαθετεις ειναι αυτες που αναφερεις, τοτε εχεις μοιρασει πολυ καλα τις διανυκτερευσεις σου. Αν και θα ελεγα οτι η Τοσκανη χρειαζεται περισσοτερες διανυκτερευσεις χωρις βεβαια να τις κοψεις απο την Ρωμη. Σου ευχομαι παντως οπως και να εχει να περασεις ΦΙΝΑ!!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Στη Ρώμη χρειάζεσαι τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις.
Αφού έχεις τόσες λίγες ημέρες εγώ θα έμενα μόνο Φλωρεντία τις υπόλοιπες. Ιδίως αν θες να δεις αρκετά από τα αξιόλογα παλάτια και μουσεία που έχει.
Σιένα άλλωστε μπορείς να πάς και μονοήμερη με αυτοκίνητο άλλωστε και να δεις τα βασικά. Μία ώρα δρόμος.
Πάντως να ξέρεις ότι η Τοσκάνη κανονικά είναι ένα ταξίδι μόνο του.

fekish

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαλί και Μπόρα Μπόρα
(δεν ξέρω τι έκανα και μοιράστηκε το μήνυμά)

Ρώμη: 4
Φλωρεντία: 4 (με εκδρομή στην Σιένα και Σ. Γκιμιλιάνο)
Βενετία: 2
Μιλάνο:1

Όλα είναι καταπληκτικά, αλλά τι θα άλλαζα και τι μου άρεσε:
Ρώμη: θα ξανα πήγαινα 7-8 μέρες άνετα... Δεν με πειράζει να γυρίζω συνεχώς τα δρομάκια περπατώντας και πηγαίνοντας σε μουσεία. Αλλά επίσης θα πήγαινα και ολοήμερη εκδρομή στα νότια.
Φλωρεντία: πήγαμε με τρένο από Ρώμη. Ωραία διαδρομή, πάλι ωραία δρομάκια, αν και περιμέναμε πολύ παραπάνω πράγματα απ'οσα είχαμε ακούσει. Θα σπαταλούσα ακόμα 1-2 μέρες στην Τοσκάνη, αλλά μόνο 2 στην Φλωρεντία. Άτε ακόμα μισή μέρα στην Πίζα
Βενετία: Μου θύμισε κάτι σε Μύκονο με τα δρομάκια και τον τόσο πολύ κόσμο και μαγαζάκια! Θα έπρεπε να είχαμε 3-4 μέρες εκεί για να απολαύσουμε την πόλη, γιατί 2 μέρες ήταν λίγες.
Μιλάνο: πήγαμε από περιέργεια πιο πολύ για να δούμε και το Μιλάνο και για να πάρουμε πτήση από εκεί. Δεν αξίζει πιο πολύ από 2 μέρες. Το μόνο πράγμα που άξιζε ήταν η διαδρομή Βενετία-Μιλάνο, απίστευτη η Βόρεια Ιταλία!

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Γειά σας κι απο μένα!
είπα κι εγω για να μην ανοίξω νέο topic να σας ...απασχολήσω απο εδω: είμαι ...ιταλόπληκτη εδω και χρόνια (απο το 1995 που πήγα Περούτζια για σπουδές). Εδω και χρόνια σκεφτόμουν ένα ταξίδι με Ι.Χ. στην Τοσκάνη αλλά η παρέα που συγκεντρώθηκε φέτος πάει πρώτη φορά Ιταλία και "πιέζει" να εντάξουμε και τη Ρώμη στη διαδρομή. Ξέρω οτι οι 7 μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι λίγες για όλα αυτά και οτι η Ρώμη θα ήταν καλύτερο να γίνει σε άλλο ταξίδι, αλλά μήπως μπορείτε να μου δώσετε καμία ιδέα πως θα μπορόυσα να εκμεταλευτώ το χρόνο να να φτιάξω μια διαδρομή που να ικανοποιεί τόσο την παρέα που θέλει να δει Ρώμη-Φλωρεντία αλλά κι εμένα που θέλω να βγω έξω απο τα όρια των μεγάλων πόλεων και να δω μέρη όπως Siena-San Gimignano και ο,τι άλλο σε μικρό,κρυμμένο, όμορφο? Α, παρακαλώ, προτείνετέ μου και κανένα επαρχιακό δρόμο για να δούμε ωραίες διαδρομές πέρα απο τους αυτοκινητόδρομους! Ευχαριστώ πολύ για όποια συμβουλή, ιδέα, πρόταση

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Γειά σας κι απο μένα!
είπα κι εγω για να μην ανοίξω νέο topic να σας ...απασχολήσω απο εδω: είμαι ...ιταλόπληκτη εδω και χρόνια (απο το 1995 που πήγα Περούτζια για σπουδές). Εδω και χρόνια σκεφτόμουν ένα ταξίδι με Ι.Χ. στην Τοσκάνη αλλά η παρέα που συγκεντρώθηκε φέτος πάει πρώτη φορά Ιταλία και "πιέζει" να εντάξουμε και τη Ρώμη στη διαδρομή. Ξέρω οτι οι 7 μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας είναι λίγες για όλα αυτά και οτι η Ρώμη θα ήταν καλύτερο να γίνει σε άλλο ταξίδι, αλλά μήπως μπορείτε να μου δώσετε καμία ιδέα πως θα μπορόυσα να εκμεταλευτώ το χρόνο να να φτιάξω μια διαδρομή που να ικανοποιεί τόσο την παρέα που θέλει να δει Ρώμη-Φλωρεντία αλλά κι εμένα που θέλω να βγω έξω απο τα όρια των μεγάλων πόλεων και να δω μέρη όπως Siena-San Gimignano και ο,τι άλλο σε μικρό,κρυμμένο, όμορφο? Α, παρακαλώ, προτείνετέ μου και κανένα επαρχιακό δρόμο για να δούμε ωραίες διαδρομές πέρα απο τους αυτοκινητόδρομους! Ευχαριστώ πολύ για όποια συμβουλή, ιδέα, πρόταση
7 ημέρες για να δείτε και Ρώμη και Φλωρεντία και Τοσκάνη είναι ελάχιστες.
Κάποιος πρέπει να υποχωρήσει από τα θέλω του.
Αν υποθέσουμε ότι θα κάνετε 3 διανυκτερεύσεις Ρώμη 2 Φλωρεντία και 2 στα περίχωρα, απλά θα πάρετε μια μυρωδιά και θα θέλετε να ξαναπάτε σε όλα.
Πότε θα πάτε; Αν το ταξίδι γίνει άνοιξη, θα διάλεγα με χίλια την Τοσκάνη. Έχει απίστευτα μέρη να δεις. Φυσικά να διασχίσετε την chiantistrasse και θα αντικρίσετε υπέροχα τοπία.
Υπάρχουν πολλές πληροφορίες και ιστορίες για την περιοχή στο φόρουμ.
Χρησιμποποίησε την αναζήτηση και μετά εδώ είμαστε πάλι.
Επαναλαμβάνω μη χαλάσετε το ταξίδι σας, προσπαθώντας να χωρέσετε τα πάντα. Η Ιταλία είναι δίπλα και σίγουρα θα ξαναπάτε.;)

Επόμενο Ταξίδι
Κωσταντινούπολη!
Ταξίδι-Όνειρο
O γύροs του κόσμου!
Το ίδιο ακριβώς σκεφτόμουν κι εγω...τελικά το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην πάμε στη Ρώμη και να διαλέξουμε μία διαδρομή στην Umbria και στην Toscana. Το ταξίδι έχει προγραμματιστεί για 12 Σεπτέμβρη, οπότε θεωρώ οτι ο καιρός θα είναι καλός και θα προσφέρεται για βολτες χωρίς πολλές ζέστες. Ο,τι άλλο έχετε να προτείνεται, αναμένω με χαρά και σίγουρα θα διαβάσω ο,τιδήποτε έχει γραφτεί γύρω απο αυτές τις περιοχές (ήδη έχω αρχίσει τη μελέτη!)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Γειά σας κι απο μένα!

Συνδυασμό Ρώμης - Φλωρεντίας και λίγο εξοχής Τοσκάνης κάναμε πριν λίγα χρόνια σε λιγότερες ημέρες, όχι γιατί μας έφταναν αυτές αλλά γιατί τόσες είχαμε και θέλαμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

Πήγαμε αεροπορικώς στη Ρώμη για δύο διανυκτερεύσεις (σίγουρα θέλαμε περισσότερο), από εκεί με τρένο στη Φλωρεντία (άλλες δύο διανυκτερεύσεις) και στη συνέχεια νοικιάσαμε αυτοκίνητο και αρχίσαμε να κατεβαίνουμε και περνώντας από το San Gimignano καταλήξαμε στη Σιένα.

Κάναμε τις τελευταίες δύο διανυκτερεύσεις στη Σιένα και είδαμε την εξοχή και τα χωριά της Τοσκάνης. Από τη μια τα κιαντοχώρια και από την άλλη την περιοχή Crete η οποία μας άρεσε και περισσότερο. Κάποια από τα χωριά που επισκεφθήκαμε ήταν τα Montalcino, Montepulciano και Pienza.
Η επιστροφή μας έγινε με παράδοση του νοικιαστού αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο της Ρώμης και αφού είχαμε περάσει και από μερικά ακόμα χωριά στη διαδρομή μας, όπως το Sorano το Pitigliano και το Orvieto.

Στις τοπικές εκδρομές στην Τοσκάνη χρησιμοποιήσαμε κυρίως δεύτερους δρόμους και μόνο στην επιστροφή μας προς τη Ρώμη χρησιμοποιήσαμε κυρίως την εθνική οδό, με κάποιες μικρές παρακάμψεις.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Anny γούστα είναι αυτά, αλλά δύο μέρες στη Ρώμη (κυρίως) και άλλες δύο στη Φλωρεντία δε σας φάνηκαν ελάχιστες; Αλήθεια τι προλάβατε να δείτε;
Φυσικά και δε σε κατηγορώ, αλλά προσωπική μου άποψη είναι να βλέπω όσα περισσότερα μπορώ από έναν προορισμό, και ιδίως στην Ιταλία, που είναι δίπλα.
Ρώμη έχω μείνει 5 ημέρες και άλλες τόσες Φλωρεντία και έμεινα ανικανοποίητος.
Όσο για τον φίλο, θα ταξιδέψει Σεπτέμβριο, νομίζω ιδανική εποχή για την Τοσκάνη.
Αλήθεια τα Sorano,Pitigliano και το Orvieto που δεν έχω επισκεφθεί πως σου φάνηκαν;

Marizaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
Η αλήθεια είναι πως.. είναι καλύτερα να "εξαντλεις" όσο μπορείς μια περιοχή και να μη περνάς από όλες απλα για να πεις ότι πήγες. Κι για μένα τα αρχικά σχέδια ήταν μετά τη δουλειά στην Αλεσάντρια να πάμε μόνο Ρωμη. Αλλα από τη στιγμή που θα κάνουμε τη διαδρομή για να κατέβουμε με τραίνο..ας κάνουμε κ μία στάση..να πάρουμε μια..μυρουδια!;)Οτι δε φτανει ..δε φτάνει, αλλα έχω κι εγώ τέτοιο κόλλημα με την Ιταλία...(εχω κανοίσει άλλες δύο φορές να πάω αλλα πάντα κάτι συνέβαινε κ το ακύρωνα στο τελος) που τώρα θελω να πάω παντουουουου!!!:D
οπότε μάλλον θα τι κάνουμε όπως ανέφερα πριν..αφου είδα οτι συμφωνείτε οι περισσοτεροι!(btw σας ευχαριστω:))

black mamba

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Έχω κάνει αυτή την εκδρομή με πάνω κάτωτις ίδιες μέρες και ήταν μια χαρά. ΟK! Αν ήταν περισσότερες οι μέρες θα ήταν καλύτερα, αλλά αν πιέζουν οι άδειες κλπ τι να κάνεις; Στο κάτω κάτω όσες μέρες και να έχεις στην Ιταλία πάντα θέλεις παραπάνω. Go for it επομένως και διασκέδασε.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Anny γούστα είναι αυτά, αλλά δύο μέρες στη Ρώμη (κυρίως) και άλλες δύο στη Φλωρεντία δε σας φάνηκαν ελάχιστες; Αλήθεια τι προλάβατε να δείτε;
Φυσικά και δε σε κατηγορώ, αλλά προσωπική μου άποψη είναι να βλέπω όσα περισσότερα μπορώ από έναν προορισμό, και ιδίως στην Ιταλία, που είναι δίπλα.
Ρώμη έχω μείνει 5 ημέρες και άλλες τόσες Φλωρεντία και έμεινα ανικανοποίητος.
Όσο για τον φίλο, θα ταξιδέψει Σεπτέμβριο, νομίζω ιδανική εποχή για την Τοσκάνη.
Αλήθεια τα Sorano,Pitigliano και το Orvieto που δεν έχω επισκεφθεί πως σου φάνηκαν;
Οι μέρες που μπορούμε να ξεκλέψουμε για ταξίδια εκτός Αυγούστου (κυρίως ο άντρας μου, αλλά και εγώ λόγω είδους εργασίας), δυστυχώς είναι πάντα πολύ λίγες. Συνήθως κολλάμε δυο-τρεις μέρες στις αργίες του Πάσχα ή όπως φέτος πήραμε μια μέρα και κάναμε τετραήμερο την αργία της 25ης Μαρτίου.

Άρα εκ των πραγμάτων θα πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτές τις συνθήκες.

Οι σχεδόν δύο μέρες στη Ρώμη φυσικά και δεν έφτασαν. Αλλά από καθόλου, μας αρκούσαν. Το αρχικό πλάνο ήταν να πάμε μόνο Φλωρεντία - Τοσκάνη, αλλά μετά είπαμε να πάρουμε μια γεύση από Ρώμη και νομίζω ότι πολύ καλά κάναμε γιατί έστω και τόσο λίγο, την ευχαριστηθήκαμε. Πήραμε καλή μυρωδιά και σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθουμε.

Επίσης, πολλές φορές συνειδητά δεν πηγαίνουμε σε μουσεία γιατί προτιμάμε να γνωρίσουμε την όποια πόλη περπατώντας. Αν έχουμε αρκετές μέρες στη διάθεσή μας, τότε και τα μουσεία παίζουν γερά. Στην προκειμένη περίπτωση, στη Ρώμη δεν πήγαμε σε κανένα μουσείο, αλλά περπατήσαμε όλο το ιστορικό κέντρο και οι εικόνες και φυσικά οι γεύσεις που μας έμειναν είναι αρκετά ικανοποιητικές.

Τα ταξίδια μας έχουν συνήθως περιηγητικό και φωτογραφικό σκοπό, άρα στο παραπάνω πρόγραμμα χώρεσαν αρκετά μέρη χωρίς όμως να είναι και πολύ κουραστικό.

Αν με άφηναν στην περιοχή με ανοιχτή ημερομηνία επιστροφής, να είσαι σίγουρος ότι εκεί θα ήμουν ακόμα και δε θα τα είχα δει και όλα.

Όσο για τα Sorano, Pitigliano και Orvieto ήταν πανέμορφα. Όπως και δεκάδες άλλα χωριουδάκια που φαίνονταν από το δρόμο.
Το Sorano το προσεγγίσαμε από την πίσω πλευρά και η πρώτη εικόνα του που είχαμε ήταν μαγευτική. Το Pitigliano πολύ θα θέλαμε να το δούμε και βράδυ που το φωτίζουν υπέροχα, αλλά όπως είπαμε ο χρόνος δεν ήταν αρκετός. Στο δε Orvieto σταματήσαμε μόνο για ένα καφέ και μια πολύ γρήγορη βόλτα στο κέντρο του που σίγουρα δεν έφτανε.
Όμως, έστω και με αυτές τις συνθήκες, ευχαριστηθήκαμε που τα είδαμε και μπορεί στο μέλλον να καταφέρουμε να ξαναβρεθούμε στη γειτονιά για να τα εξερευνήσουμε καλύτερα. :D

Δες πάλι το βιβλίο στην υπογραφή μου με τις φωτογραφίες της Ιταλίας. Οι κατηγορίες Ρώμη και Τοσκάνη ήταν από αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι. Όποτε, τουλάχιστον από εικόνες καταφέραμε και μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom