Γύρισα από το αρχιπέλαγος Lofoten πριν 3 μήνες....περάσαμε με την παρέα μου 5 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, το Φεβρουάριο ! Απίστευτο μέρος με απαράμιλλη ομορφιά... Για ότι πληροφορίες χρειαστείς, στείλε !Καλησπέρα σε ολους. Απο λοφοτεν ξερει κανεις να με διαφωτισει? Κανα 10ημερο εκει και τριγύρω αξιζει? Η να μου προτεινετε μερη κ κοστος περιπου?
Ποσο σε ζηλευω με την καλη εννοια!Γύρισα από το αρχιπέλαγος Lofoten πριν 3 μήνες....περάσαμε με την παρέα μου 5 ημέρες στην καρδιά του χειμώνα, το Φεβρουάριο ! Απίστευτο μέρος με απαράμιλλη ομορφιά... Για ότι πληροφορίες χρειαστείς, στείλε !
Πρέπει να μας πεις πότε θα πάτε και πόσες μέρες μένετε καθαρά στην Νορβηγία (εξαιρώ δηλαδή τις μέρες του ταξιδιού από/προς Ελλάδα). Συμφωνώ με hydronetta ότι 10 μέρες μόνο Lofoten είναι πολύ.Μια και πάτε εκεί πάνω καλό είναι, και συστήνεται ανεπιφύλακτα, να το συνδυάσετε και με άλλες περιοχές. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πάει κάποιος είναι από το Oslo με αεροπλάνο μέχρι το Narvik. Από εκεί νοικιάζεις αυτοκίνητο (οπωσδήποτε απαραίτητο γενικά για την Νορβηγία ) και φτάνεις από τον Ε6 και τον Ε10 στο Svolvar (160 km).Αν θέλεις να φτάσεις μέχρι την άκρη στο ψαροχώρι με το περίεργο όνομα Α είναι άλλα 132 km υπέροχης διαδρομής.Για την επιστροφή, και για να δείτε και άλλα μέρη, με αυτοκίνητο μέχρι το Bodo (ή με fast ferry) και από εκεί με αεροπλάνο για το Oslo. Είναι υπέροχη η επιλογή σου,απίστευτη ομορφιά όποια εποχή και να πάει κάποιος.Ενας μικρός χάρτης της περιοχής και μια ανάμνηση μουΚαλησπέρα σε ολους. Απο λοφοτεν ξερει κανεις να με διαφωτισει? Κανα 10ημερο εκει και τριγύρω αξιζει? Η να μου προτεινετε μερη κ κοστος περιπου?
Καλησπερα και ευχαριστω θερμα οσους μοιραζονται τις εμπειριες τους εδω .Πρέπει να μας πεις πότε θα πάτε και πόσες μέρες μένετε καθαρά στην Νορβηγία (εξαιρώ δηλαδή τις μέρες του ταξιδιού από/προς Ελλάδα). Συμφωνώ με hydronetta ότι 10 μέρες μόνο Lofoten είναι πολύ.Μια και πάτε εκεί πάνω καλό είναι, και συστήνεται ανεπιφύλακτα, να το συνδυάσετε και με άλλες περιοχές. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πάει κάποιος είναι από το Oslo με αεροπλάνο μέχρι το Narvik. Από εκεί νοικιάζεις αυτοκίνητο (οπωσδήποτε απαραίτητο γενικά για την Νορβηγία ) και φτάνεις από τον Ε6 και τον Ε10 στο Svolvar (160 km).Αν θέλεις να φτάσεις μέχρι την άκρη στο ψαροχώρι με το περίεργο όνομα Α είναι άλλα 132 km υπέροχης διαδρομής.Για την επιστροφή, και για να δείτε και άλλα μέρη, με αυτοκίνητο μέχρι το Bodo (ή με fast ferry) και από εκεί με αεροπλάνο για το Oslo. Είναι υπέροχη η επιλογή σου,απίστευτη ομορφιά όποια εποχή και να πάει κάποιος.Ενας μικρός χάρτης της περιοχής και μια ανάμνηση μου
View attachment 312141
View attachment 312142
Θα απαντήσω εδώ για να βοηθήσω κι άλλους...Ποσο σε ζηλευω με την καλη εννοια!
Οι αποριες μ ειναι οι εξης:
-Μεινατε σε airbnb η καπου αλλου?
- για τις μερες που μεινατε εκει ποσα χαλασατε αν επιτρέπεται?
-ενοικιασατε αμαξι?
-πως φτασατε εκει?
-κοστος εισιτηρίων?
-μεινατε μονο λοφοτεν η πηγατε κ καπου αλλου?
-ο καιρος πως ηταν? Εννοω εκανε κρυο ουδέτερα πράγματα?
Η χώρα είναι πανάκριβη. Για μένα η πιο ακριβή που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα και το πιο ακριβό μου ταξίδι γενικά (ενδεικτικά, οι τιμές είναι παραπάνω κι από Αμερική, Καναδά ή Ισλανδία). Δε θυμάμαι να είδα κανένα προϊόν στο σούπερ μάρκετ να είναι πιο φτηνό από Ελλάδα (ίσως ο σολωμός τώρα που το ξανασκέφτομαι).Το Τρομσο αξιζει γενικα? Εκει βλεπεις το σελας? Και κατα ποσο ειναι πιθανο να το πετυχει κανεις γτ εχω ακουσει ειναι δυσκολο.
Θα με ενδιεφερε επισης να ξερω ενα σεβαστο οικονομικο πακετο ποσο θα παει, να εχω μια εικονα. Ξερω οτι ειναι ακριβή χωρα, καποιος μ ειχε πει για 2κ το άτομο κ οτι τα πραγματα στο σουπερ τους είναι πιο φθηνα απο της Ελλαδας.
Ολο ερωτησεις ειμαι χαχα Σας τρελαναΚαλησπερα και ευχαριστω θερμα οσους μοιραζονται τις εμπειριες τους εδω .
Τωρα λογο της καταστασης με τον κορονοιο ειναι λιγο δύσκολο. Θελω πολυ ομως να μαθω οσο περισσοτερες πληροφορίες, για να δω τελικα αν θα πρεπει να δώσω μονο το συκώτι ή και το νεφρο για να παω χαχα επειδη ειναι ονειρο ζωης. ( αστειευομαι)
Εβαλα ενα χρονικο των 10 ημερων, κατα προτιμηση λοφοτεν αλλα οχι απαραιτητα μονο εκει, θα ηθελα να το συνδυασω και με αλλα μερη αν γινοταν.
(καλα γενικα εκει πανω ειναι απιστευτα νορβηγια φιλανδια ισλανδια κλπ)
Θα ηθελα να δω
- Lofoten
-Geiranger fjord
-Bergen
-Seven Sisters waterfall
-Haukland beach
-Μουσειο πλοιων των Vikings
-Βορειο Σελας
Απλα σαν πρωτη επιλογη εβαλα λοφοτεν επειδη δεν νομιζω να ειναι εφικτο να τα γυρισω ολα και να τα συνδυασω. Ισως λοφοτεν και οτι εχει γυρω απο αξιοθεατα κλπ.
Το Τρομσο αξιζει γενικα? Εκει βλεπεις το σελας? Και κατα ποσο ειναι πιθανο να το πετυχει κανεις γτ εχω ακουσει ειναι δυσκολο.
Θα με ενδιεφερε επισης να ξερω ενα σεβαστο οικονομικο πακετο ποσο θα παει, να εχω μια εικονα. Ξερω οτι ειναι ακριβή χωρα, καποιος μ ειχε πει για 2κ το άτομο κ οτι τα πραγματα στο σουπερ τους είναι πιο φθηνα απο της Ελλαδας.
Ολο ερωτησεις ειμαι χαχα
Σας τρελανα
Επειδη ειμαι ατομο του χειμωνα, και με εκνευριζει η ζεστη, σκεφτομουν καλοκαιρινους μηνες να πηγαινα. Μαιο ή Αύγουστο ή Σεπτέμβρη. Αν δεν σου κανει κοπο στειλτο μου. Σε ευχαριστω!Ολο ερωτησεις ειμαι χαχα Σας τρελανα
Ουδείς αναμάρτητος Η Νορβηγία είναι ένας must προορισμός (το λένε και πολλοί άλλοι φίλοι εδώ μέσα) και πολύ καλά κάνεις και τον έχεις βάλει στο πρόγραμμα σου. Οι 10 μέρες εκεί θα σου δώσουν μια καλή εικόνα της χώρας αλλά δεν μπορείς να δεις όλα όσα αναφέρεις.Κατ' αρχάς πρέπει να διαλέξεις εποχή.Αν πας χειμώνα θα κυνηγάς το Βόρειο Σέλας κάπου στον βορρά και θα έχεις το μειονέκτημα της μικρής μέρας και του μάλλον δύσκολου καιρού.Αν προτιμήσεις καλοκαίρι θα έχεις πολύ μεγάλες μέρες,άρα θα τις εκμεταλλεύεσαι καλύτερα,σίγουρα καλύτερο καιρό και θα δεις περισσότερα.Αν θέλεις μπορώ να σου στείλω το σχεδιάγραμμα ενός από τα ταξίδια μου στην Νορβηγία που έχει πολλά απ'αυτά που ζητάς .
Δεν έχει εκεί τέτοια ζέστη που να σε εκνευρίζει. Στο Bergen φτάνει μέχρι 20-22 βαθμούς τον Αύγουστο. Θα στο στείλω λίγο αργότερα γιατί τώρα μου βγήκε κάτι επείγον.Επειδη ειμαι ατομο του χειμωνα, και με εκνευριζει η ζεστη, σκεφτομουν καλοκαιρινους μηνες να πηγαινα. Μαιο ή Αύγουστο ή Σεπτέμβρη. Αν δεν σου κανει κοπο στειλτο μου. Σε ευχαριστω!