holland74
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Έχω ζήσει Βιέννη,έχω σουδάσει γερμανική φιλολογία στην Αθήνα και μπορώ να σου πω πως ο λόγος σου είναι καθαρά ποιητικός ......και ειδικά όσοι έχουν ζήσει εξωτερικό μπορούν να μιώσουν τα συναισθήματα που περιγράφεις...απλά οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να εκφραστούν όπως εσένα...Καλώς να ορίσεις στην πατρίδα....Acht
Οχτώ χρόνια. Εδώ. Λίγο πριν αρχίσει η αναμπουμπούλα μιας ακόμη μετακόμισης, που καμία σχέση δεν έχει με τις προηγούμενες.
Οχτώ χρόνια. Εδώ που έμαθα να διεκδικώ και να παλεύω. Ν’ αναγνωρίζω και να προχωράω. Να μη λέω πολλά.
Οχτώ χρόνια. Εδώ που γνώρισα το σύντροφό μου κι άκουσα για πρώτη φορά το κλάμα μιας μικροσκοπικής ύπαρξης, που μου άνοιξε τα μάτια στη ζωή (Στο background μια μαία να φωνάζει «αγόρι είναι!». Μπροστά μου τα μεγάλα φωτεινά παράθυρα, το χιόνι. Φεβρουάριος στο Μόναχο. Πώς δεν το είχα προσέξει; )
Οχτώ χρόνια. Εδώ που μεγαλώσαμε, ενηλικωθήκαμε, αγαπήσαμε ανθρώπους -
«Έχουμε νέα!»
- και τους είδαμε να φεύγουν.
«Τη μέρα που μου το είπατε, έκλαιγα όλο το βράδυ στον ύπνο μου»
Αποχαιρετισμοί, ο θρίαμβος του αγνώστου.
«Μπορεί μια μέρα να ξαναγυρίσουμε!»
Ο καθένας κυνηγάει τα όνειρά του, κι εμείς αναζητάμε τα δικά μας. Να 'στε πάντα καλά ρε παιδιά. Και να προσέχετε, ε;
«...bis bald!»
(Είδες; Δε χαθήκαμε. Τι στενοχωριόσουνα βρε χαζή; )
Οχτώ χρόνια. Εδώ, που μάθαμε ότι καμιά φορά οι δρόμοι δε γυρίζουν πίσω.
«Δεν άρεσαν στη γιατρό οι εξετάσεις. Είπε να τις δει κι άλλος, πιο ειδικός»
«Ειδοποίησε και τον αδερφό σου. Λένε δύσκολα τα πράγματα. Κλείστε πτήσεις το συντομότερο»
Εδώ, που κερδίσαμε και χάσαμε.
Εδώ, που η ζωή μας πήγε μια μεγάλη βόλτα με το τρενάκι του τρόμου.
Eδώ, που γίναμε λίγο πιο σοφοί.
Εδώ, που σύντομα δε θα είναι πια εδώ.
«Από δουλειές κανά νέο;»
«Βασικά δεν είναι ακόμη, σί;γουρο, αλλά...»
«Σεπτέμβρη;;;;; ΑΥΤΟ το Σεπτέμβρη; Δεν το πιστεύω!!»
Δε μπορώ να πω ότι την αγάπησα τη Γερμανία - γι’ αυτό φεύγω. Κατάλαβα όμως τους ανθρώπους της. Όπως και να ‘χει, την παίρνω μαζί μου.Ένας απ’ τους σταθμούς της δικής μου προσωπικής τοπογραφίας, ένας απολογισμός που είναι πολύ νωρίς για να γίνει. Εικόνες, εικόνες, εικόνες. Το Μοναχάκι μου.
«Αυτό θα μου λείψει!». Κοίτα ρε να δεις που ήταν ωραία τελικά.
Αν θα ξανάφευγα; Σαν Φρανσίσκο, Φλωρεντία, Βρυξέλλες - μια χαμογελαστή παρέλαση της μικρής μου ουτοπίας. Την κλείνω εδώ.
Ανυπομονησία, περιέργεια, χαρά. Κι ένα μικρό σφίξιμο στην καρδιά. Κοίτα να δεις που εγώ η υψοφοβική αυτή τη φορά στην απογείωση μπορεί και να κοιτάζω έξω απ' το παράθυρο.
Αντίο λοιπόν. Ή μάλλον καλύτερα, στο επανιδείν!
ΥΓ. Πώς το λέγαμε; "Ενός κακού μύρια καλά έπονται".
Ε μαμά;