Βιέννη Πως θα φτάσω στη Βιέννη;

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Φτάνεις…

Με το αεροπλάνο μέσω του αεροδρομίου Vienna International Airport, Flughafen Wien – Startseite – Offen f

Οι εταιρείες Olympic (Olympic Airlines S.A.) και Austrian Airlines (Austrian Airlines) συνδέουν την Αθήνα με τη Βιέννη χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Οι τιμές γύρω στα 300 ευρώ μετ΄ επιστροφής. Εάν βρεις κάτω από 600 στις περιόδους αιχμής, είναι μια καλή ευκαιρία.

Οι Έλληνες υπήκοοι χρειάζονται ένα έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο για την είσοδό τους στην Αυστρία και μπορούν να παραμείνουν εκεί τρεις μήνες χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις. Ας σημειωθεί ότι όλα τα ελληνικά διαβατήρια, τα οποία εκδόθηκαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006, ΔΕΝ ισχύουν για την είσοδο στη χώρα.

Από το αεροδρόμιο στην πόλη

Το αεροδρόμιο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και συνδέεται με την Βιέννη

- με τρένο
α) το CityAirport Train CAT, (City Airport Train – Home – Tickets – Online Tickets – Tarifbestimmungen) κάνει τη διαδρομή χωρίς στάση, σε 16 λεπτά από και προς το σταθμό Wien-Mitte. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 9 ευρώ για μονή διαδρομή και 16 ευρώ μετ΄ επιστροφής, αλλά σ’ αυτά περιλαμβάνεται και η δυνατότητα του check-in από το κέντρο της πόλης (ουσιαστικά λειτουργεί και αντί για left luggage: Πηγαίνετε τα πράγματα στο σταθμό φεύγοντας από το ξενοδοχείο και τα κάνετε check-in) το on board ticket είναι ?12 ενώ τα παιδιά έως 14 ετών μετακινούνται δωρεάν. Θα αγοράσεις το εισιτήριο από τις πλατφόρμες, από τα μηχανήματα, με μετρητά, αλλά και με πιστωτικές κάρτες. Μπορείς να πάρεις εισιτήριο και μέσα στο τρένο, αλλά είναι ακριβότερο. Η πυκνότητα διαδρομών είναι περίπου κάθε 30 λεπτά. Θα χρειαστείς νέο εισιτήριο για τον υπόγειο. Μπες στην ιστοσελίδα του CAT για να δεις πότε είναι η τελευταία διαδρομή τη νύκτα. Μέχρι τώρα ήταν γύρω στις 11. Επομένως προσοχή, μην αγοράζεις εισιτήριο πριν βεβαιωθείς για την ώρα αναχώρησης
Θα σε αφήσει στο σταθμό Wien-Mitte και από εκεί με το U-bahn, δηλαδή τον υπόγειο, θα πας όπου θέλεις..

β)το S-Bahn, Schnellbahn Wien
δηλαδή το κλασικό τρένο, έχει δρομολόγια κάθε 30 λεπτά (στην καλύτερη περίπτωση) κάνει τη διαδρομή σε περίπου 25 λεπτά. Φεύγει ακριβώς από την απέναντι πλατφόρμα από εκείνη του CAT και ονομάζεται S7. Κοστίζει 3,60 ευρώ περίπου και σε βγάζει πάλι στο σταθμό Wien-Mitte. Βολεύει ιδιαίτερα αν ο σταθμός που σε εξυπηρετεί στην πόλη είναι κάποιος από τους ενδιάμεσους (π.χ. Rennweg)
Τα δρομολόγια γίνονται μέχρι τις 00:18 το βράδυ. Στην ιστοσελίδα του τρένου μπορείς να επιβεβαιώσεις τις ώρες λειτουργίας.

- με λεωφορείο
Το λεωφορείο με την ένδειξη Vienna Airport Lines σε φτάνει στο κέντρο της πόλης στην πλατεία Schwedenplatz/ Morzinplatz, αλλά και σε άλλα σημεία του κέντρου, σε 20 έως 30 περίπου λεπτά, με κόστος 6 ευρώ (φτηνότερο μετ΄ επιστροφής), ενώ κάνει στάση ακόμα και στην Όπερα. Η πυκνότητα των δρομολογίων είναι περίπου κάθε μισή ώρα. (http://www.postbus.at/en/Regions/Vie…ines/index.jsp)

Μην ξεχάσεις ποτέ να ακυρώνεις το εισιτήριό σου, γιατί οι έλεγχοι είναι πολύ συχνοί και τα πρόστιμα μεγάλα

- με ταξί
Με τόσες και τόσες διευκολύνσεις ίσως το ταξί θα είναι η τελευταία σου επιλογή. Αν όμως αυτό επιθυμείς, πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις για τη διαδρομή μέχρι το κέντρο της πόλης ?32.50 (flat rate) με την εταιρία Airport Services που έχει γκισέ στις αφίξεις. Προπληρώνεις με μετρητά ή κάρτα αν θες.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.329
Μηνύματα
888.257
Μέλη
38.992
Νεότερο μέλος
kwstasa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom