• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Γαλλία Πως είναι στα Γαλλικά το φθηνό; Αφιέρωμα στις πόλεις της Γαλλίας.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
την συνηθη δραστηριοτητα της Προβηγκιας παραδιπλα "εχει Βαν Γκογκ", που για μενα ειναι λογος ταξιδιου.
Ξέρεις πόσοι πίνακες του Van Gogh υπάρχουν συνολικά στην Προβηγγία/PACA; Ακριβώς ένας, σε ένα μουσείο στην Avignon που δεν το διαφημίζει καν.

paefstra

Member
Ξέρεις πόσοι πίνακες του Van Gogh υπάρχουν συνολικά στην Προβηγγία/PACA; Ακριβώς ένας, σε ένα μουσείο στην Avignon που δεν το διαφημίζει καν.
Μα ακριβως, ο Σαγκαλ φουλ σε μουσειο ειναι λογος ταξιδιου, οχι αυτη η καραμελα με τον Βαν Γκογκ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

paefstra

Member
Δεν τον χωνευω πολυ, θα πω την αληθεια. Εχω δει πολυ Ματις αλλου.

Και 20 λεπτά με το τρένο από τη Nice:
Musée Picasso (Antibes) - Wikipedia
Εχω αλλαξει 2 φορες ενα ταξιδι τον Ιουνη του 24 για να βαλω επιτελους φετος τη Νικαια που ακυρωθηκε περσι λογω απεργιων. Θα δω αν μπαινει και η Αντιμπ.

Από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς οδηγούς του φόρουμ, να πούμε γι' άλλη μια φορά!🍻
Άντε και στον επόμενο, στη νέα σου πατρίδα!

Μα ακριβως, ο Σαγκαλ φουλ σε μουσειο ειναι λογος ταξιδιου, οχι αυτη η καραμελα με τον Βαν Γκογκ.
Για τα μουσεία ζωγραφικής της Κυανής Ακτής, γενικά δεν τα βρίσκω και τρομερό λόγο να τα επισκεφτείς αν δεν είσαι υπερβολικά μουσειόπληκτος, αν και δεν έχω επισκεφτεί το MAMAC (μοντέρνας τέχνης) δυστυχώς, που έκλεισε (προσωρινά) φέτος για τέσσερα χρόνια. Προφανώς υποκειμενικό, αλλά από αυτά που αναφέρονται το μουσείο Πικάσο το βρήκα περισσότερο εντυπωσιακό λόγω κτιρίου παρά εκθεμάτων (αν και είναι το μουσείο που συνήθως προτείνω αν κάποιος θέλει να δει κάτι σε ζωγραφική), στου Ματίς υπήρχε ένα ενδιαφέρον αν και πάλι δεν είχε τα γνωστότερά του εκθέματα, στου Σανγκάλ ενώ είχε εντυπωσιακούς πίνακες και μουσειολογικά μάλλον ήταν το πιο ενδιαφέρον, βρήκα πολύ λίγα τα εκθέματα. Δεν είναι όπως τα μουσεία στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο που μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες.

Για μένα το αξιοθέατο της περιοχής είναι κυρίως οι γραφικές πόλεις και τα χωριά, από τα παραλιακά μέχρι τα κρεμασμένα σε λόφους ή και τα πιο αλπικά, και κυρίως η φύση* (παραθαλάσσια μονοπάτια, φαράγγια, καταρράκτες, σπηλιές, γκρεμοί, βουνά), την οποία ένας επισκέπτης των λίγων ημερών δεν πρόκειται να ανακαλύψει, ενώ παντρεύει δυο από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης (ή και του κόσμου - δεν είμαι μεθυσμένος :bleh: ).

*Το κλισέ του "πρωί σκι, απόγευμα βουτιά στη θάλασσα" δεν είναι απλώς ένα κλισέ στον συγκεκριμένο νομό.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς οδηγούς του φόρουμ, να πούμε γι' άλλη μια φορά!🍻
Σ' ευχαριστώ πολύ να σαι καλά!

Άντε και στον επόμενο, στη νέα σου πατρίδα!
Πολύ χλωμό. Μόνο για την Ιταλία θα έκανα κάτι αντίστοιχο αλλά δυστυχώς έχω δει πολύ λιγότερα μέρη.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική

paefstra

Member
Επανερχομαι στο επικο αυτο thread για μια ερωτηση.
Εχω κλεισει ενα παρα πολυ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ταξιδι για 15Αυγουστο με αφιξη και αναχωρηση στο Παρισι απο αποψη ημερομηνιων που δυναται να αλλαξει πολυ ευκολα (ακομη).
Επισης εχω κλεισει ολους τους δυνατους συνδυασμους διαμονης σε υπερearly booking σε
1) Κοιλαδα Λιγηρα στην Tours ως βαση αλλα μπορω να βγαλω μια νυχτα απο το Παρισι και να την βαλω σε αλλη μια πολη της κοιλαδας (ποια?)
2) Με υπερearly booking εκλεισα δευτερη εναλλακτικη για ενα 3ημερο στα παραλια του ωκεανου La Rochelle και Rochefort ελπιζοντας σε πιο δροσερο ωκεανιο κλιμα, αντι για κοιλαδα Λιγηρα.
Μπορω να αλλαξω την αναχωρηση απ ευθειας σε Nantes αντι για Παρισι για το δευτερο σεναριο.

Τα ερωτηματα μου ειναι
1. Ποιο απο τα δυο ταξιδια εχει ελπιδες να εχει τη δροσια που εχουν τα παραλια της Νορμανδιας τον Αυγουστο?
2. Αν απαντησετε το παραλιακο, αξιζει ομως τον κοπο? Γιατι οκ η Νορμανδια αξιζε καθε λεπτο εκει, αλλα η συγκριση μεταξυ των δυο προορισμων ειναι υπερ του Λιγηρα κι ας ιδρωνουμε?

Last edited:

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μπορω να αλλαξω την αναχωρηση απ ευθειας σε Nantes αντι για Παρισι για το δευτερο σεναριο
Δεν έχω πάει σε rochefort και la Rochelle για να συγκρίνω. Θέλω να σχολιάσω ότι η Nantes όχι μόνο μπαίνει εύκολα και στο πρώτο σενάριο αλλά αυτό θα πρότεινα αντί για άλλη μια πόλη του Λιγηρα που ψάχνεις για διανυκτέρευση. Η Nantes είναι με διαφορά η πιο ζωντανή πόλη της περιοχής. Σίγουρα θα έχει δρώμενα και θα είναι πολύ ζωντανή εκείνη την περίοδο.

paefstra

Member
Δεν έχω πάει σε rochefort και la Rochelle για να συγκρίνω. Θέλω να σχολιάσω ότι η Nantes όχι μόνο μπαίνει εύκολα και στο πρώτο σενάριο αλλά αυτό θα πρότεινα αντί για άλλη μια πόλη του Λιγηρα που ψάχνεις για διανυκτέρευση. Η Nantes είναι με διαφορά η πιο ζωντανή πόλη της περιοχής. Σίγουρα θα έχει δρώμενα και θα είναι πολύ ζωντανή εκείνη την περίοδο.
Πολυ καλη ιδεα. Μαλιστα αφηνει και τα δυο σεναρια ανοικτα ως την τελευταια εβδομαδα.

chrisbd

Member
Για τα κάστρα το Λίγηρα (τα πιο σημαντικά δηλαδη) νομιζω οτι το Μπλουά ειναι πιο καλη λυση γιατι ειναι σχεδον στο κεντρο αντε και η Αμπουάζ ή η Τουρ.. Για την ζεστη τι να πεις;; υπάρχει και η πιθανότητα να θες παλτω οταν νυχτωνει (υπερβολη αντε ζακετα η μπουφαν)..

Λα Ροσελ και Ναντ ωραια αλλά τα κάστρα ειναι μοναδικά .. εκτος αν εχετε ξαναπαει οποτε τα ζυγιζετε..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.763
Μέλη
39.496
Νεότερο μέλος
paulie_walnuts

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom