panlek30
Member
Δεν ειμαι αντιθετος στα εμβολια αλλα επειδη δεν εχω ουτε καν σαν επιθυμια να επισκεφθω καποια αλλη χωρα που να απαιτει κιτρινου πυρετου, δε βρισκω το λογο να κανω ενα εμβολιο επειδη θα απλα περασω απο το αεροδρομιο της Αντις. Οποτε αν δεν χρειαζεται, δεν θα κανω.η αιθιοπιαν δεν είναι ευρωπαϊκή εταιρία και δεν γνωρίζω πως αποζημιώνει, βέβαια το ένα σκέλος έχει να κάνει με την ΕΕ αλλά και πάλι έχω τις επιφυλάξεις μου.
καλύπτει όμως ξενοδοχείο φαγητό και δωρεάν βίζα για είσοδο στην χώρα σε περίπτωση καθυστέρησης.
με δυο μέρες βλέπεις την πόλη με 4 πας και λαλιμπελα. (λεμε τώρα)
η νότιο Αφρική ζητάει μόνο πτήση επιστροφής για να σε αφήσει να μπεις στο αεροπλάνο και στη χώρα.
η πρεσβεία στην Αθήνα έχει μια ευγενέστατη υπάλληλο που λύνει όλες τις απορίες με χαμόγελο και υπομονή.
το εμβόλιο κίτρινου πυρετού Καλό είναι να γίνει γιατί είναι μια φορά για πάντα. κοστίζει 50 ευρώ και γίνετε στα ιατρεία της τουριστικής ιατρικής. το 50αρικο το καρπώνεται το Παστέρ. και το κάνουμε για την δική μας προστασία. οι νοτιοαφρικανοι δεν το ζητάνε αλλά μπορεί να ζητηθεί σε μελόντικα ταξίδια καπου αλλού.
το τσεκ ιν ανοίγει 4 ώρες πριν Και στην Αθήνα και στο κειπ.
τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων στο κειπ είναι όλα μαζεμένα και βρίσκονται δεξιά στην έξοδο του αεροδρομίου κατεβαίνοντας ένα υπόγειο τούνελ και ξαναβγαίνεις πάλι πάνω. θέλει υπομονή γιατί έχει μεγάλες ουρές. υπάρχουν ταμπέλες που οδηγούν εκεί. εμείς επιλέξαμε την αβισ και δεν το μετανιώσαμε.
η επιστροφή του αυτοκινήτου είναι συμμαζεμένη και με τάξη, μπαίνεις την ουρά παραδίδεις το αμάξι γίνετε ο έλεγχος μπροστά σου και φεύγεις. το πολύ 15 με 20 λεπτά. ανάλογα με το πόσοι είναι πιο μπροστά.
το αμάξι επιβάλετε στο κειπ. χωρίς αμάξι δεν βλέπεις τίποτε. το ξενοδοχείο πρέπει να σας εξασφαλίσει φυλασσόμενο πάρκιγκ έστω και με πληρωμή. εμείς δίναμε 4 ευρώ τη μέρα.
το βράδυ αφήστε το αμάξι στο παρκιγνκ του ξενοδοχείου και παρτε ουμπερ ακόμα και για κατούρημα. είναι τζάμπα.
η πόλη είναι πεντακάθαρη πάμφθηνη άψογα οργανωμένη αλλά υπάρχει μικροεγγκληματικοτητα. θέλει πολύ προσοχή τη νύχτα. τη μέρα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αλλά και πάλι όποιον περίεργο δεις απέναντι τον κρατάς σε απόσταση.
Αμαξι θα εχουμε κ τις 15 μερες γιατι θα κανουμε road trip. Θα εχουμε παρκινγκ παντου, καθως το εχω σα προυποθεση οπου κ να μενουμε. Στο Κειπ θα μενουμε De Waterkant και το εχουμε επιλεξει για λογους ασφαλειας κ για να μπορουμε να εχουμε επιλογες κ το βραδυ.