taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Το Μόναχο είναι εύκολο και γρήγορο αεροδρόμιο, έχω προλάβει και ανταπόκριση 20 λεπτών κάποτε. Μην αγχώνεσαι. Όλες οι πτήσεις Star Alliance είναι στο Terminal 2 (το οποίο είναι στην... ιδιοκτησία της Lufthansa). Αν δεν πετάς με καμμιά εξωτική εταιρία το Μόναχο - Αθήνα (όπως π.χ. εγώ κάποτε με την Air China), αυτό είναι το σημείο στο οποίο θα εισέλθεις στη ζώνη Σέγκεν & την ΕΕ, που σημαίνει ότι θα περάσεις έλεγχο διαβατηρίων και ενδεχομένως τελωνειακό έλεγχο (Μόνο για ότι έχεις στη χειραποσκευή, αν έχεις βαλίτσες αυτές θα έλεγχθουν στην Αθήνα). Υποθέτοντας ότι δεν κουβαλάς τίποτα παράνομο (στον Καναδά η Μαριχουάνα είναι περίπου ελέυθερη, οπότε τα διάφορα τελωνεία έχουν τάση να ελέγχουν τους επιβάτες από Καναδά), θα ξερμπερδέψεις σε 15-20' από όλα αυτά μαζί, κι αυτό στη χειρότερη περίπτωση. Έλεγχο ασφαλείας δεν ξαναπερνάς.Γεια σας ταξιδεύω από Τορόντο για Αθήνα με πτήση τράνζιτ μέσω Μόναχου!!
Χρόνος αναμονής 2 ώρες και δέκα λεπτά!
Θα έχω κάποιο έλεγχο??
Μένω στον ίδιο τέρμιναλ?? Τέρμιναλ άφιξης 2 και το ίδιο αναχώρησης.
Ο χρόνος αναμονής είναι αρκετός??
Καθε βοήθεια επιθυμητή .
Σας ευχαριστώ.
Υπόψη ότι το Terminal 2 έχει δυο κομμάτια, το βασικό terminal και το δορυφορικό. Ανάμεσα στα δυο υπάρχει υπόγειο τρενάκι. Όλοι οι έλεγχοι είναι στο βασικό terminal, οπότε αναλάγως σε ποιά πύλη θα σταθμεύσει το αεροπλάνο από Τορόντο και σε ποιά πύλη θα σταθμέυεσει το αεροπλάνο για Αθήνα, μπορεί να πρέπει να υπολογίσεις λίγα λεπτά χρόνο παραπάνω (5-10' max).
Με όλα αυτά, θα σου μείνει καμμιά ώρα χρόνος για duty free, δειγματισμό Βαυαρικής μπύρας κ.ο.κ.