• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ryanair Πτήσεις Θεσσαλονίκη-Ρώμη από Μάιο η Ryanair

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
H όλη ιστορία ξεκίνησε με την ιστορία του ηφαιστείου. Τα αεροδρόμια έμειναν κλειστά για πολλές ημέρες, η Ryan επέμενε πως θα κάνει ό,τι κάνουν και τα λεωφορεία και τα καράβια: θα επέστρεφε απλώς το αντίτιμο του εισιτηρίου, αφού το κλείσιμο των αεροδρομίων δεν ήταν δική της ευθύνη. Θεωρούσε πως είναι άδικο οι αεροπορικές να πληρώνουν ξενοδοχεία και γεύματα και να μην ισχύει το ίδιο για τις υπόλοιπες εταιρείες μεταφορών.

Άδικο-ξεάδικο, η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σαφέστατη στο θέμα, και φυσικά η Ryan υποχρεώθηκε να πληρώσει κανονικότατα, πράγμα το οποίο έκανε, έστω και διαμαρτυρόμενη για την "άδικη" νομοθεσία:
Ryanair agrees to pay volcano disruption expenses - Business Traveller

Σε αντιστάθμισμα, και καμένη στο χυλό, αποφάσισε να χρεώνει πλέον δύο λίρες παραπάνω την κάθε κράτηση, με σκοπό να έχει ένα fund για τέτοιες περιπτώσεις, το είπαμε κι εδώ:
http://www.travelstories.gr/low-cos...%E9%F2-%F4%E7%F2-ryan-%E5%F6%E5%EE%DE%F2.html

Κοινώς, εάν τυχόν σου πουν πως δε σου καλύπτουν τα έξοδα (με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις...) κρατάς τις αποδείξεις και θα δικαιωθείς όπως δικαιώθηκαν και οι άλλοι, η ΕΕ δεν παίζει με τέτοια και η Ryan κάθεται σούζα, τους τσαμπουκάδες τους κάνει μέχρι όπου την παίρνει.

Vanzel

New Member
Παιδιά θα ταξιδεύσω για πρώτη φορά και θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις:
1)Η τιμή που αναγράφεται είναι η τελική?Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου φόροι αεροδρομίου?
2)Όταν λέει να εκτυπώσω το εισητήριό μου τί εννοεί?Σε απλή κόλλα Α4?
Ευχαριστώ προκαταβολικά

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Παιδιά θα ταξιδεύσω για πρώτη φορά και θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις:
1)Η τιμή που αναγράφεται είναι η τελική?Γιατί δεν υπάρχουν καθόλου φόροι αεροδρομίου?
2)Όταν λέει να εκτυπώσω το εισητήριό μου τί εννοεί?Σε απλή κόλλα Α4?
Ευχαριστώ προκαταβολικά
1)Προσπάθησε να προχωρήσεις σε κράτηση και θα σου δείξει προτού τα κλείσεις το συνολικό ποσό.
2)Κοίτα τι γράφει ακριβώς από κάτω ο Yorgos.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Υποχρεωμένος είσαι να εκτυπώσεις την κάρτα επιβίβασης, αλλιώς θα σε χρεώσουν ένα χαράτσι στο checkin.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Και ρίξε και μια ματιά στους όρους συμμετοχής, όπως και στο φόρουμ πριν κάνεις την κράτηση, ειδικά για το θέμα των αποσκευών, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σοβαρά; Από πότε συμβαίνει αυτό;
Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω πως ήταν και ποτέ διαφορετικά. Αν πας χωρίς την κάρτα επιβίβασης πληρώνεις ένα μεγαλοπρεπές σαραντάρι (είτε σε ευρώ είτε σε λίρες):
General Conditions

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω πως ήταν και ποτέ διαφορετικά. Αν πας χωρίς την κάρτα επιβίβασης πληρώνεις ένα μεγαλοπρεπές σαραντάρι (είτε σε ευρώ είτε σε λίρες):
General Conditions
Δεν το πιστεύω ότι την πάτησα έτσι: δεν είχα προσέξει ότι μιλάμε για τη ryanair και τρόμαξα με αυτό που έγραψες. χαχαχαχαχα
failure :D

thalia 35

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα παιδιά!Είμαι καινούργια στο φόρουμ!Καλώς σας βρήκα!!!!!
Έκλεισα κι εγώ για Ρώμη με ryanair για Μάιο με 60 ευρώ πήγαινε-έλα (μαζί με βαλίτσα 15 κιλών).Ήθελα να σας ρωτήσω,χειραποσκευή σίγουρα επιτρέπεται χωρίς χρέωση?Γιατί βλέπω αυτό που λέει για την "ryanair approved cabin bag" που χρεώνεται 79 ευρώ και έχω μπερδευτεί!!!!Αυτό τι ακριβώς είναι?
Καλά να περάσεις θα σε περιμένουμε πώς και πώς για να μας πεις για τις εντυπώσεις σου για την ryanair, γιατί κι εγώ ενδιαφέρομαι για Ιούνιο.

Vanzel

New Member
Παιδιά πιστεύετε ότι αξίζει να πληρώσεις την ταξιδιωτική ασφάλιση?Και αν για κάποιον λόγο (χτύπα ξύλο) ακυρωθεί η πτήση σου έχετε ιδέα τί γίνεται?

crs83

Member
Επόμενο Ταξίδι
Bologna
Χαιρετώ την παρέα του TravelStories...
Σκέφτομαι να ταξιδεψω στη Ρώμη τον προσεχή Ιούνιο και από ότι έψαξα σίγουρα η Ryanair συμφέρει, αλλά δεν έχω ταξιδέψει ξανά με low cost εταιρία. Γι΄ αυτό και έχω κάποιες ερωτήσεις και θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος εάν κάποιος με βοηθούσε να λύσω τις απορίες μου. Συγχωρέστε με εάν υποβάλλω ερώτηση που έχει υποβληθεί παραπάνω από άλλο μέλος και οι οποίες έχουν απαντηθεί ήδη.
1. Δεν υπάρχουν Taxes - Φόροι ?
2. Αξίζει το priority boarding?
3. Στη επιλογή για travel insurance δεν υπάρχει η χώρα μας. Εάν παρά ταύτα επιθυμώ να έχω travel insurance τι κάνω?
4. Το SMS Confirmation προσφέρει τίποτα περισσότερο ή απλά σου στέλνουν μνμ ότι σου γράφουν και στο mail?
5. Το όνομα μου πρέπει να το γράψω στα αγγλικά, σωστά?
6. Έχω prepaid card VISA από την τράπεζα Κύπρου, κάνει? Αν όχι τι προτείνετε?
7.Τι είναι το Payment – Ryanair Vouchers?
8. Αφού τελειώσω με όλα τα παραπάνω , εκτυπώνω το email που θα λάβω, κάνω on line check 15 μέρες πριν το ταξίδι, εκτυπώνω ότι λάβω με email εκ νέου και πάω στο αεροδρόμιο? Εκεί βρίσκω που είναι η ryanair, δίνω τα εκτυπωμένα έγγραφα και τη βαλίτσα (άν έχω μαζί μου) και έπειτα η συνήθης διαδικασία?
9. Τέλος πως πάω από το αεροδρόμιο που θα προσγειωθεί το αεροπλάνο (ciampino) μέσα στη Ρώμη?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη εάν γίνομαι κουραστικός με τις αρκετές ερωτήσεις μου...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom