fenia42
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Азербайджан
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Θα τις κρύψω !Δηλ. δε θα βγάλεις φωτός από τις άλλες πόλεις;
Θα τις κρύψω !Δηλ. δε θα βγάλεις φωτός από τις άλλες πόλεις;
Είπαμε να περάσουμε Παρασκευή μεσημέρι Παλαιστίνη για να αποφύγουμε το Sabbath. Δεν είναι ότι θα έχουμε και πολλές μέρες για να "κάψουμε" τη μία (εννοώντας ότι δε θα λειτουργεί τίποτα και θα είμαστε κάπως "εγκλωβισμένες"). Έχω μήπως παρεξηγήσει τη φάση και δεν είναι νέκρα όπως θεωρώ;Δε φαίνεται, ανάλογα με το μεταφορικό μέσο με το οποίο θα περάσεις τον έλεγχο άντε να σου ζητήσουν διαβατήριο, αλλά μέχρι εκεί.
Γενικά συμβαίνουν διάφορα, τα οποία αν δεν τα δεις με τα μάτια σου δε μπορείς να τα πιστέψεις (π.χ. να κλείνουν οι Ισραηλινές αρχές το δρόμο επειδή έτσι γουστάρουν), αλλά με τους τουρίστες θέλουν να δείχνουν ένα πιο "φιλικό" πρόσωπο.
Συμβουλή: Παρασκευή βράδυ να είστε σε Ισραηλινό έδαφος (κατά προτίμηση Ιερουσαλήμ που είναι πιο συντηρητική) για να πάρετε μια γεύση από Sabbath
Εγώ ας πούμε δεν σκοπεύω να τις κρύψω, επειδή ξέρω ότι μπορούν άνετα να με ψάξουν, να τις βρουν και μετά οι συνέπειες να είναι πολύ χειρότερες από αν απλά πω με ειλικρίνεια ποιά μέρη επισκέφτηκα. Γενικά θέλω να κινηθώ όσο πιο νόμιμα γίνεται.Θα τις κρύψω !
Το διαβατήριο κοιτάνε και τέλος, σε 5 λεπτά θα έχεις περάσει χωρίς πρόβλημα. 3 φορές δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και κανένας από τους συνταξιδιώτες.Δεν φαίνεται από τον έλεγχο μεταξύ Ισραήλ-Παλαιστίνης πότε μπαίνει και πότε βγαίνει κανείς από εκεί;
Αν εγώ περάσω Παρασκεύη πρωί Παλαιστίνη και ξαναμπώ Ισραήλ Κυριακή απόγευμα δεν είναι αυταπόδεικτο ότι διανυκτέρευσα εκεί;
Πότε πάτε είπαμε να είμαι και γω εκεί; Σκέφτομαι για Ιούνιο, γι'αυτό ρωτάω.Σκοπεύω πάντως στη φωτογραφική να μην έχω μπαταρία αλλά θεωρώ ακραίο το να ψάξουν τόσο. Μπορεί να έχω γυμνές φωτογραφίες
Οκτώβρη εμείςΠότε πάτε είπαμε να είμαι και γω εκεί; Σκέφτομαι για Ιούνιο, γι'αυτό ρωτάω.
Ναι βρε, το ζήτημά μου δεν είναι αν θα περάσω, αναφερόμουν σε αυτό που είπε ο @mourohavlos για το να μην "παραδεχτω" οτι θα διανυκτερευσω Παλαιστίνη αν ερωτηθώ στον έλεγχο στο αεροδρόμιο.Το διαβατήριο κοιτάνε και τέλος, σε 5 λεπτά θα έχεις περάσει χωρίς πρόβλημα. 3 φορές δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και κανένας από τους συνταξιδιώτες.
Πως γιορταζουν το Sabbath την Παρασκευή; Νομιζα πως θα ειναι ολα κλειστα απο το μεσημερι της Παρασκευής και πως το τζερτζελο ξεκιναει Σαββατο βραδυΣυμβουλή: Παρασκευή βράδυ να είστε σε Ισραηλινό έδαφος (κατά προτίμηση Ιερουσαλήμ που είναι πιο συντηρητική) για να πάρετε μια γεύση από Sabbath
Καλά αν σε ρωτήσουν θα σε ρωτήσουν γενικά, σε φάση τι ήρθατε να κάνετε, ε πες και συ ήρθα να δω τα ιστορικά και θρησκευτικά μέρη του ισραήλ. Δεν θα βάλουν και πράκτορα πάνω σου.Ναι βρε, το ζήτημά μου δεν είναι αν θα περάσω, αναφερόμουν σε αυτό που είπε ο @mourohavlos για το να μην "παραδεχτω" οτι θα διανυκτερευσω Παλαιστίνη αν ερωτηθώ στον έλεγχο στο αεροδρόμιο.
Ωραία, να ξέρω να ξανακλείσω.Οκτώβρη εμείς
Είσαι σιγουρος;Δεν θα βάλουν και πράκτορα πάνω σου.
Είναι ωραία από πολιτισμική σκοπιά, να πας στο Δυτικό Τείχος και κυρίως να περπατήσεις σε γειτονιές υπερορθόδοξων ΕβραίωνΠως γιορταζουν το Sabbath την Παρασκευή; Νομιζα πως θα ειναι ολα κλειστα απο το μεσημερι της Παρασκευής και πως το τζερτζελο ξεκιναει Σαββατο βραδυ
Ποσο πιο hardcore μπορεί να είναι από τους υπέρ ορθόδοξους του Παρισιού;Είναι ωραία από πολιτισμική σκοπιά, να πας στο Δυτικό Τείχος και κυρίως να περπατήσεις σε γειτονιές υπερορθόδοξων Εβραίων