Polly
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Θιβέτ/ Γουατεμάλα
Δεν ξερω αν υπαρχουν κα αλλες προτασεις στο φορουμ και μπορει να με κατοτιπισετε με τις παραπανω ερωτησεις. Ευχαριστω!
Γεια σου Polly. Πήγα πρόσφατα στο Μαρόκο, σου γράφω μερικά που ξέρω και είναι η απάντηση που έγραψα και σε άλλο μέλος.Δεν ξερω αν υπαρχουν κα αλλες προτασεις στο φορουμ και μπορει να με κατοτιπισετε με τις παραπανω ερωτησεις. Ευχαριστω!
Nα βεβαιωθείτε οτι δεν εχει χιονισει στον Ατλαντα και να νοικιασετε αυτοκινητο κι εμεις ετσι καναμε την 1η φορα. Οταν κλεισετε camp στην ερημο θα σας στειλουν μηνυμα και θα σας που απο που θα σας παραλαβουν. Προτείμω το riad madu και το camp Madu για 2 βραδια στη merzouga.Θα μου δώσετε τα φώτα σας παίδες , διότι ψαχνω να οργανώσω το ταξίδι στο μαρόκο για την εορταστική περίοδο αλλά ψιλοζορίζομαι καθώς είναι το πρωτο μου ταξίδι εκτός ευρώπης . Θα πάμε δύο άτομα με 9 ολοκληρες ημέρες κ δύο μισές... Άφιξη κ αναχωρηση απο μαρακές..Τα ερωτήματα εχουν ως εξής..
Ποια διαδρομή να ακολουθησουμε? αξίζει να παμε εσαουίρα μεσα στο καταχειμωνο ή να την παρακαμψουμε κ να οδευσουμε για καζαμπλανκα, ραμπατ, (αξίζει να δει κανεις αυτες τις πολεις?) με προορισμό το σεφσαουέν που νομίζω αξίζει. Κ στη συνέχεια κάθοδος για Φες , Μεκκες, Ιφραν με προορισμο τη μεζρουγκα κ την έρημο για 1-2 διανυκτερευσεις. Κ μετά συνεχεια για μαρακές . Πώς το βλεπετε? ρεαλιστικό? Σε μια τέτοια διαδρομη ποια μέρη αξίζουν να δωσουμε περισσότερο χρονο από όσα ανεφερα ή και που δεν εχω αναφερει? Η ενοικιαση αυτοκινητου κ οδηγηση στο μαρόκο προτείνεται? Ή βολευουν περισσοτερο τρένα κ ταξί? Τον οδηγό για την έρημο από πού να τον πάρω (ή βασικά απο πού να με παρει....?). Έχετε να προτεινετε κάποιο πρακτορείο?
Πολλές ερωτήσεις κ αποριες. Διαβάζω στο μεταξύ κ τις εμπειρίες άλλων μελών αλλά θα με βοηθούσε να με καθοδηγησετε για την ραχοκοκαλιά του ταξιδιου...
Σε ευχαριστώ πολύ. Αμα ειναι οκ οι δρομοι κ οι ...μαροκινοί οδηγοι, νοικιαζουμε αυτοκίνητο. Ούτε κ το μαρακές ειναι για πολλά πολλά ε? Ιδιαιτερα κ με το σεισμό υποθετω..Οριακά είσαι στις μέρες για όλα αυτά. Χωρίς αυτοκίνητο πολύ δύσκολο. Οι δρόμοι είναι μια χαρά απλά προσοχή με τα όρια ταχύτητας.
Για την έρημο δε χρειάζεσαι πρακτορείο. Ένα βραδι το κλείνεις από το μπουκιγκ σε καμπιγκ της αρεσκείας σου και σε παραλαμβάνουν αυτοί από Μερζούγκα .
Εσσαουίρα δεν ξέρω πως είναι το χειμώνα, Ραμπάτ αξίζει να μείνεις 1 βράδι, Καζαμπλάνκα γρήγορο πέρασμα για το τζαμί . Το ζουμί είναι στην ενδοχώρα
Σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να γραψεις τόσες πληροφορίες. Σίγουρα θα διαβάσω κ την ιστορία σου κ θα επανέλθω.... By the way σε κάποιες ιστορίες είδα οτι η Φεζ είναι ιδιαίτερα συντηρητική κ μάλλον εχθρική με τους τουριστες. Προφανώς εσυ δε συμφωνείς (χαχα)Καλησπέρα, οι μέρες σου είναι λίγες για να δεις όλα αυτά τα μέρη. Αν θέλεις να δεις αυθεντικό Μαρόκο, σου έχω πρόγραμμα:
Πρώτη διανυκτέρευση Μαρακές και τελευταία Μαρακές. Από Μαρακές νοικιάζετε αμάξι παμφθηνο με εξαιρετικούς δρομους και δεύτερη διανυκτέρευση Μπουλμαν Νταντες. Επόμενη διανυκτέρευση στην έρημο Μερζουγκα (κλείνεις από booking τέντα σε καταυλισμό και με τηλέφωνο θα σε πάρουν αυτοί από ένα κεντρικό ξενοδοχείο που θα παρκάρεις μέσα στην έρημο, μην φανταστείς έρημος έρημος, αλλά γεματη βενζινάδικα, ξενοδοχεία, δρόμους, εστιατόρια κλπ. Μέχρι και ίντερνετ εχει). Δεν αξίζει δεύτερη βραδιά, δεν έχεις χρόνο και είναι βαρετο. Οι επόμενες τρεις (το τονίζω, τρεις τουλάχιστον) διανυκτερεύσεις στη Φεζ, κορυφαίο μέρος με φοβερή μεντίνα, όλα τα λεφτά. Μεκνες δεν αξίζει τζάμπα τα χιλιόμετρα, Ιφραν είναι στη διαδρομή για Φεζ, δεν έλεγε κάτι ιδιαίτερο. Επόμενη διανυκτέρευση Σεφσαουεν και μετά μένεις Καζαμπλάνκα η Ραμπάτ, νομίζω καλύτερα Ραμπάτ να δεις και το τζαμι. Από εκεί δεν είναι πολύ μακριά το Μαρακές. Έτσι κανείς έναν μεγάλο γύρο και βλέπεις το αυθεντικό Μαροκο. Οι δρόμοι είναι εκπληκτικοί, μην φοβάστε τίποτα, αρκεί να οδηγείτε και οι δύο για να ξεκουράζεστε. Είναι τόσο εύκολος προορισμός που δεν χρειάζεται πρακτορείο, φοβερά ασφαλής χώρα. Για να βγει όμως το πρόγραμμα που σου προτείνω, θα πρέπει να φεύγετε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο, πχ στις 7 να ξεκινάτε γιατί έχει 4-5-6 ώρες οδήγηση καθημερινά και κάποια αξιοθέατα στη διαδρομή που θα σταματάτε για μερικές ώρες, όπως και για φαγητό. Ουσιαστικά με το αμάξι σταματάτε σε αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά, κασμπες, παραδοσιακές αγορες κλπ και έτσι δεν ειναι ένα μονότονο πράγμα. Τρένα και ταξί δεν ξέρω αν συμφέρουν, καθότι από την πρώτη στιγμή είχα αποφασίσει την ενοικίαση ιχ και δεν το έψαξα.
Καζαμπλάνκα και Ραμπάτ είναι το σύγχρονο Μαρόκο με ουρανοξύστες, μοντέρνο ύφος και χωρίς γραφικότητα.
Μπορείς να διαβάσεις και την ιστορία μου.
Μαρόκο - Road στο Μαρόκο: Ιστορίες δρόμου 2.000 χιλιομέτρων
Ευχαριστω για την απάντηση. Οποτε εσύ προτεινεις να χωρίσουμε πώς? Διότι νομίζω οτι αυτά που προτείνεις δεν ειναι μαζεμένα σε μια μεριά... Ίσως να κάνω κ λάθοςΑν θέλεις να ευχαριστηθείς αφαίρεσε τα μισά για μια άλλη φορά. Εσσαουίρα πάντα μέσα, Μαρακές που είναι κοντά, έρημος διαν/υση, Φεζ, Μεκνές, Volubilis είναι κοντά και τα τρία.
Τα τρένα εξυπηρετούν, είναι καθαρά φεύγουν στην ώρα τους και επικοινωνείς με ντόπιους..