Ηνωμένο Βασίλειο Βοήθεια για Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Χαϊλαντς

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Θα οδηγήσεις δεξιοτιμονο και ανάποδα? Σου βγάνω τον πίλο.
Η πρώτη μισή ώρα είναι ζόρικη. Μετά αρχίζεις και το συνηθίζεις.

Αρκετά εύκολο. Το μόνο που μας είχε δυσκολέψει στην αρχή ήταν όταν ήμασταν σε επαρχιακό δρόμο και θέλαμε να κάνουμε δεξιά 😂
Και οι κυκλικοί κόμβοι έχουν το θεματάκι τους

Τελικά ξανά αλλαγή πλάνων.....Φτάνουμε, οδηγώ για Γλασκώβη (1 βράδυ), 1 βράδυ Ινβερνές και 3 και κάτι γεμάτες μέρες στο Εδιμβούργο.

Το δεξιοτίμονο εννοείται με ανησυχεί, αλλά πιστεύω πως θα το απολαύσυμε καλύτερα, παρά τις μη χριστιανικές κουβέντες που θα λέω :haha: :haha:

Πάντως ένας traveller δεν κολλάει σε δεξιοτίμονα και λοιπά. Περισσότερο με χάλασε που το old Firm θα γίνει Κυριακή 14.30 τοπική ώρα.

Kor75

Member
Καλησπέρα σας, ήθελα να ζητήσω συμβουλές διαμονής στο Εδιμβούργο.
Κάποια πρόταση στην παλιά ή στη πιο νέα πόλη; Αν κοιτάξω στη νέα πόλη αξίζει περισσότερο;
Η απόσταση βάδισης προς την παλιά πόλη είναι μεγάλη; Υπάρχουν μέσα συγκοινωνίας που βολεύουν;
Ευχαριστώ!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλησπέρα σας, ήθελα να ζητήσω συμβουλές διαμονής στο Εδιμβούργο.
Κάποια πρόταση στην παλιά ή στη πιο νέα πόλη; Αν κοιτάξω στη νέα πόλη αξίζει περισσότερο;
Η απόσταση βάδισης προς την παλιά πόλη είναι μεγάλη; Υπάρχουν μέσα συγκοινωνίας που βολεύουν;
Ευχαριστώ!
Εξαρτάται από τον οικονομικό προϋπολογισμό του καθενός, ωστόσο είναι μια πόλη που σίγουρα ισχύει ο κανόνας «όσο πιο κεντρικά, τόσο πιο ακριβά» ,σε σημείο μάλιστα υπερβολής στις περισσότερες των περιπτώσεων. Νομίζω με μια απλή έρευνα μπορείς να το συμπερανεις.
Για τον λόγο αυτό είχα προτιμήσει να μείνω εκτός κέντρου, αλλά σε περπατήσιμη απόσταση του ενάμιση περίπου χιλιομέτρου, κοντά στο πάρκο Holyrood.
Δε χρησιμοποίησα κανένα μέσο μετακίνησης εκτός από αυτό του αεροδρομίου μιας και η πόλη μου φάνηκε αρκετά εύκολη για μετακινήσεις με τα πόδια.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Αν ψάχνεις για το καλοκαίρι (κλειστά πανεπιστήμια), καλή λύση είναι τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες (Holyrood Park rd). Υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση με την περιοχή που λογικά θα κινηθείς, ωστόσο όπως λέει και ο @psilos3 είναι σε περπατήσιμη απόσταση. Βολεύουν και για να ανέβεις στο Κάθισμα του Αρθούρου και από εκεί να κατέβεις για το παλάτι.
Έχω μείνει και στις αρχές της Gilmore pl, κοντά στη Leven st, οικονομικά και πολύ βολικά για κέντρο.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αν ψάχνεις για το καλοκαίρι (κλειστά πανεπιστήμια), καλή λύση είναι τα δωμάτια στις φοιτητικές εστίες
Αυτή είναι μια πολύ καλή και οικονομική πρόταση για το Εδιμβούργο, το ίδιο είχα κάνει κι εγώ έχοντας το διαβάσει εδώ μέσα και δε μετάνιωσα καθόλου.

Kor75

Member
Σας ευχαριστώ για τις αρχικές απαντήσεις, αρχές Ιουνίου θα πάμε :) δε ξέρω αν θεωρείται πιο εύκολη ή δύσκολη εποχή τιμολογιακά

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
αρχές Ιουνίου θα πάμε :) δε ξέρω αν θεωρείται πιο εύκολη ή δύσκολη εποχή τιμολογιακά
Εντάξει δεν ειναι και γιορτές, αλλά σχεδόν ποτέ δε θεωρείται καλή εποχή τιμολογιακά για το Εδιμβούργο. Θέλει πολύ καλό ψάξιμο όπως και να χει, με ενδεχόμενους συμβιβασμούς.

Κι εγώ τέτοια περίοδο είχα πάει, είναι καλό το γεγονός πως ξημερώνει νωρίς και η μέρα διαρκεί μέχρι τις 10-11 περίπου, σε βοηθάει να δεις πολλά περισσότερα, αν δε βρέχει...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.989
Μέλη
39.695
Νεότερο μέλος
Vicky28

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom