iopa22
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Πορτογαλία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λας Βεγκας-Νορβηγια
Μαχαιρια και χουφτα αλατι η κάθε μια φωτογραφια σου.Με το καλο και του χρονου.!!!
Δηλαδή το Μιλάνο σε τι θέση το έβγαλαν οι αναζητήσεις σου;Έπειτα, από 10 μέρες σκέψης, αναμονής και αναζήτησης, η παρέα πήρε απόφαση...
Η απόφαση κρίθηκε (πέρα από το κόστος, που είναι τελικά παρόμοιο και στις δύο περιπτώσεις) από αναζητήσεις του τύπου "new year's eve in europe", "where to spend new year's eve", "where to travel for new year's eve" κλπ κλπ...
Τα αποτελέσματα λοιπόν από καμιά 25αριά - 30 σελίδες που προτέινουν τους "Top 5", "Top 10", "Top 20", κλπ. προορισμούς για Πρωτοχρονιά στην Ευρώπη είναι ως εξής:
Βερολίνο --> 15
Λονδίνο/Παρίσι --> 12
Άμστερνταμ --> 11
Πράγα --> 9
Ρώμη --> 8
Βαρκελώνη/Εδιμβούργο --> 7
Βιέννη --> 6
...παρακάτω δε συνεχίζω, είναι πολλοί οι προορισμοί με λιγότερους πόντους.
Οι πόντοι, να πω, δεν είναι αναλογικοί με τη θέση στα τοπ, είναι απλή αναφορά. Δηλαδή, με κάθε απλή συμμετοχή σε μια οποιαδήποτε θέση της λίστας παίρνει ένα πόντο...
Το αποτέλεσμα λοιπόν βγάζει Βερολίνο πρώτο με διαφορά.
Εναλλακτικό Βερολίνο με πρωτοχρονιάτικα πάρτι στις πλατείες και μερικά εκατομμύρια κόσμου στο δρόμο στην αλλαγή του χρόνου. Έτσι τουλάχιστον το παρουσιάζουν.
Οπότε αλλαγή σχεδίων και 4 διανυκτερεύσεις Βερολίνο.
Μην αρχίσετε τον "πόλεμο" ξανά!
Πείτε, όμως, καμιά χρήσιμη ιδέα/συμβουλή/οδηγία!
Το Μιλάνο, κατά περίεργο τρόπο, δεν υπήρχε σε καμία σελίδα σαν πρόταση για Πρωτοχρονιάτικος προορισμός.Δηλαδή το Μιλάνο σε τι θέση το έβγαλαν οι αναζητήσεις σου;
Για το Βερολίνο υπάρχουν πολλά θέματα με οδηγίες και πρέπει να τα ψάξεις και μετά να ρωτήσεις κάτι επιπλέον αν θέλεις.
Χρήσιμη συμβουλή!Κλείσε αμέσως αν το αποφάσισες.΄Εχασες ήδη ένα μήνα ψάχνοντας.Θα τα πληρώσεις ακριβά αν καθυστερήσεις και άλλο.
Εισιτήρια κλείσαμε, ελαφρώς αυξημένα από αυτά που κοιτούσαμε στην αρχή.Χρήσιμη συμβουλή!Κλείσε αμέσως αν το αποφάσισες.΄Εχασες ήδη ένα μήνα ψάχνοντας.Θα τα πληρώσεις ακριβά αν καθυστερήσεις και άλλο.
Ξεκίνησα να τη διαβάζω χθες αργά και δεν την τελείωσα!Πρωτοχρονιά δεν βρέθηκα στο Βερολίνο αλλά χειμώνα Φεβρουάριο μήνα.
Αυτή εδώ η ιστορία ίσως σε βοηθήσει να βγάλεις το πρόγραμμά σου για το που θα κινηθείς και τι θα δεις. http://www.travelstories.gr/community/threads/berlin-in-ich-liebe-dich-Χειμερινό-Βερολίνο.45148/
Για προτάσεις για φαγητό και ποτό κτλ κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις πολλά. Για για την αλλαγή χρόνου και τις γιορτές γενικά στο Βερολίνο ήδη έχεις πάρει κάποιες πληροφορίες, και θα σε βοηθήσει όποιος έχει βρεθεί στο Βερολίνο για Πρωτοχρονιά.
Μου έκανε εντύπωση η λίστα σου και από καθαρή περιέργεια έψαξα κι εγώ τους τοπ προορισμούς όπως τους παρουσιάζουν τα διάφορα sites και ανάμεσα σε 10-12 που διάβασα, μόνο ένα είχε ως προορισμό το Βερολίνο, Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το πόσο χαμηλά υπάρχει η Βιέννη που θεωρείται από πολλούς ταξιδιώτες ένας από τους 3 τοπ προορισμούς. Δεν έχω σκοπό να σε αμφισβητήσω, απλά όπως σου είπα μου έκανε εντύπωση.
Υπάρχει και αυτό το θέμα:Ξεκίνησα να τη διαβάζω χθες αργά και δεν την τελείωσα!
Είναι εξαιρετική!
Εννοείται θα τη διαβάσω όλη και είμαι σίγουρος θα βρω πολλές χρήσιμες πληροφορίες!
Σε ευχαριστώ!
Ωραία κριτηρια...απο αναζητηση...υποθετω κατι παλιοχωρια τυπου Saint Moritz, Cortina, St. Anton ουτε που θα εμφανιζονται στις αναζητησεις που να περασουμε την πρωτοχρονια...
(ευτυχως απο μια αποψη..)
Υποθέτω πως στους οδηγούς είναι οι πιο Mainstream επιλογές, ίσως γι' αυτό.Εντάξει είπαμε ότι το Βερολίνο υπερτερεί αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα....(για τις μηχανές αναζήτησης μιλάω...)