Ναι κάτι άλλο εκτός απ' το Duomo? Εδώ δεν συγκρίνουμε τους δυο Καθεδρικούς ναούς. Προσωπικά το Castello Sforzesco το βρήκα αδιάφορο.Φίλε το Duomo είναι από τα κορυφαία κτίρια του είδους του ενώ ο αντίστοιχος καθεδρικός του Βερολίνου δεν είναι.
Η γκαλερί Brera είναι κατά την γνώμη μου καλύτερη από την αντίστοιχη πινακοθήκη του Βερολίνου.
Ας μην ξεχνάμε και τον <<Μυστικό Δείπνο>>.
Κλείνοντας,το Βερολίνο δεν έχει ένα αξιόλογο κάστρο-στολίδι στο κέντρο της πόλης.
Εγώ πάντως θα σου έλεγα να το επισκεφτείς κάποια στιγμή και να δείς περι τείνος πρόκειται.Χμ...νομίζω όλα παίζουν το ρόλο τους στο γιορτινό κλίμα μιας πόλης. Γιατί άλλο τα μαγαζιά και άλλο οι χριστουγεννιάτικες αγορές? Αφού και αυτές στήνονται για να καταναλώσεις. Οσο για τα ψώνια ο stratios έθεσε το ερώτημα και οι υπόλοιποι απαντήσαμε.
Κι εγώ. Ακόμα το θυμάμαι το σακάκι των 7,500€ στη Via della SpigaΜονο εγώ γυρίζω από Ιταλία με φωτογραφίες από βιτρίνες ρούχων και παπουτσιών που τα κοιτάζω ως έργα τέχνης; Μιλάνο.
Ναι κάτι άλλο εκτός απ' το Duomo? Εδώ δεν συγκρίνουμε τους δυο Καθεδρικούς ναούς. Προσωπικά το Castello Sforzesco το βρήκα αδιάφορο.
Εγώ πάντως θα σου έλεγα να το επισκεφτείς κάποια στιγμή και να δείς περι τείνος πρόκειται.
Κι εγώ. Ακόμα το θυμάμαι το σακάκι των 7,500€ στη Via della Spiga
Ναι κάτι άλλο εκτός απ' το Duomo? Εδώ δεν συγκρίνουμε τους δυο Καθεδρικούς ναούς. Προσωπικά το Castello Sforzesco το βρήκα αδιάφορο.
Εγώ πάντως θα σου έλεγα να το επισκεφτείς κάποια στιγμή και να δείς περι τείνος πρόκειται.
Κι εγώ. Ακόμα το θυμάμαι το σακάκι των 7,500€ στη Via della Spiga
Τέλος, πείτε και κανένα αρνητικό βρε παιδιά, μη μείνουμε μόνο στα θετικά τους!
Να πανηγυρίζω την έλευση του νέου χρόνου στην πόλη της Μέρκελ και του Σόιμπλε?
Η να πάω στην συναυλία στην πύλη του Βραδενβούργου-όπως γράφει ένας φίλος- και να ξέρω ότι στα δέκα λεπτά με τα πόδια είναι το μνημείο του Ολοκαυτώματος?
Οικογενειακά ας πουμε!Δεν μας είπε πόσα άτομα? παρέα ή οικογένεια γιατί μπερδεύτηκα.
Το Μιλάνο το υπεραστίστηκες.Σε απόλυτη ηρεμία σας άφησα σε πόλεμο σας βρήκα!
Αν και ψηφίζω Βερολίνο δεν μπορώ παρά να υπερασπιστώ το Μιλάνο και θα εξηγήσω γιατί.
-Το Μιλάνο είναι εκεί από πάντα, το Αρχαιολογικό του Μουσείο έχει ευρήματα από το Mediolanum και όχι από την Πέργαμο.
-Και να αγνοήσεις το Ντουόμο δεν μπορείς να αγνοήσεις την Αγία Μαρία με τον Μυστικό Δείπνο.
-Η Μπρέρα έχει Mantegna, Raffaelo, Bellini, Francesca, Tintoretto τα οποία μπορεί να έχει και το Βερολίνο με τη διαφορά ότι εκεί κουβαλήθηκαν.
-Στο ''αδιάφορο'' κάστρο δούλεψε ο Νταβίντσι και ο Μπραμάντε.
Όταν λέμε ότι στο Βερολίνο ζεις την ιστορία τι εννοούμε? μήπως το ότι ένας ολόκληρος λαός ακολούθησε έναν φρενοβλαβή στο αιματοκύλισμα του κόσμου? Παραδέχομαι τους γερμανούς που κατάφεραν να κάνουν τις φρικαλεότητες τους αξιόθεατα και σιγά σιγά ''ξεπλένουν'' την ιστορία τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βάλω αυτά τα ''αξιοθέατα'' δίπλα σε αυτό που σήμανε το Μιλάνο στην εξέλιξη του παγκόσμιου πολιτισμού και του ανθρωπισμού, λίγο μέτρο...
Τελικά το μόνο κοινό που έχουν οι δυο πόλεις είναι ότι στη μία αυτοκτόνησε ο χίτλερ και στην άλλη κρέμασαν τον Μουσολίνι (χρόνια πολλά με την ευκαιρία, πλησιάζει η 28η!)