• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρωτοφανής καύσωνας στη Ρωσία με θερμοκρασίες-ρεκόρ

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...

Μόσχα
Τις θερμότερες ημέρες των τελευταίων 30 ετών βιώνουν οι Ρώσοι, εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και της αφόρητης υγρασίας που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Η μέση τελική θερμοκρασία στη Μόσχα έφτασε την Πέμπτη στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας στους 37-38 βαθμούς Κελσίου. Ο υδράργυρος έχει να αγγίξει τόσο υψηλά επίπεδα στη Ρωσία από το 1981.

Από τον καύσωνα και την υγρασία έχουν καταστραφεί σοδειές δημητριακών στη ρωσική ομοσπονδία, εμβαδού περίπου ίσου με την Πορτογαλία, όπως πιστοποίησε το Μετεωρολογικό κέντρο «Fobos» και το υπουργείο της Γεωργίας.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραταθούν για μερικές ακόμη ημέρες.

Πιθανόν την Κυριακή να καταρριφθεί για όλη την Μόσχα η... ιστορική θερμοκρασία των 36,6 βαθμών Κελσίου, η οποία καταγράφηκε στη διάρκεια του 1936, όπως προβλέφθηκε από το «Fobos» και μεταδόθηκε από τα κρατικά ΜΜΕ. Αρκεί να αναφερθεί ότι η Μόσχα έχει ζήσει και σε -35 βαθμούς Κελσίου. Με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις ημέρες, γεγονότα ακυρώνονται και οι πωλήσεις των κλιματιστικών έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.

Μάλιστα, με δικαστική απόφαση, το σημερινό ωράριο εργασίας συντομεύθηκε κατά μία ώρα, για να αντεπεξέλθουν οι εργαζόμενοι.

in.gr

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αυτο και άν λέγεται στροφή του κλίματος !!
βλέπω τους ρώσους να εγκαταλείπουν τον τουρισμο σε ζεστά θέρετρα και να κάθονται στο σπιτι τους --θερμότερα δεν γίνεται..:shock:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αμερικανοι επιστημονες λενε οτι αυτο θα ειναι το θερμοτερο καλοκαιρι ever.Λιγο υπερβολικο βεβαια μου ακουγεται αυτο ,αλλα παιδια ετοιμαστειτε ψυχολογικα :σημερα θα φτασει 37 και αυριο 40

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δεν ξέρω τι γίνεται στη Ρωσία, εγώ πάντως ψάχνω στα dvd μου ταινία με χιόνια μήπως και δροσιστώ!!!!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
απο το -35 στο +35 ;) και απο το κονιακ στα mojito στην κοκκινη πλατεια

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
την Κυριακη θα ειμαι Μοσχα.οποτε οταν γυρισω θα σας πω ποση ηταν η θερμοκρασια

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μόλις γύρισα απο Μόσχα-Αγ. Πετρούπολη,οι θερμοκρασίες το μεσημέρι ήταν 38C αλλα η υγρασία και το νέφος απο τα καμμένα ήταν ανυπόφορο,ήταν όμως ενα υπέροχο ταξίδι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom