taxidaki
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Θιβέτ
Οι Γερμανοι, εχουν αντιληφθει την κατασταση μας, απο περυσι τον Σεπτεμβρη ήδη. Έτυχε σε έκθεση να συζητησω με συνεργατες προμηθευτες μου, και εβγαζαν την εφημεριδα και μου εδειχναν αρθρα για την κατασταση μας,τα οποια εδω ακομη δεν συζητουσαν καν. Θυμαμαι συγκεκριμενη φραση, οταν κοιταζα καποια νεα σχεδια φωτιστικων: "εσεις τωρα στην Ελλαδα δεν χρειαζεστε τα φωτιστικα, αλλα την λαμπα." Πραγματικα ενιωθα πολύ ασχημα.Καλοι μου γερμανοφιλοι,θα ηθελα να σας ρωτησω,αν καποιος πηγε Γερμανια τον τελευταιο μηνα,αν διαπιστωσε αλλαγη συμπεριφορας οταν ακουνε οτι καποιος ειναι Ελληνας.Πιστευω οτι υπαρχει μια μονομερης επιθεση στην Ελλαδα,λογω των γνωστων οικονομικων προβληματων,απο μια μεριδα,τουλαχιστον, κιτρινης δημοσιογραφιας πχ bild,focus.
(Εγω ταξιδευω για Βερολινο σε λιγες μερες )
Εχει πεσει τιποτα στην αντιληψη σας?
Σιγουρα τωρα, θα υπαρχει καποιο ιχνος ειρωνιας μολις ακουνε πως εισαι Ελληνας, αλλά θεωρω πως οσοι ειναι λιγο πιο σοβαροι ανθρωποι, δεν θα βασιζονται στα γραφομενα του κιτρινου τυπου. Άλλωστε τωρα εχει παρει ο κατηφορος κι αλλες χωρες και δεν θα ειμαστε το επικεντρο
Για το Βερολινο παντως θα ελεγα να μην το σκεφτεσαι, διοτι εχουν μια αλλη νοοτροπια λόγω της πρωτυτέρας τους καταστασης.