Thalassaki
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ........
Πρέπει οπωσδήποτε να είναι νησί ή σας καλύπτει και ηπειρωτικός παραθαλάσσιος προορισμός με ωραίες παραλίες και καλό φαγητό σε καλή σχέση ποιότητας τιμής;Γράφω εδώ για να μην ανοίξω νέο θέμα. Θέλω να πάω το καθιερωμένο 4ημερο της χρονιάς με τη μαμά μου (και ίσως και τον αδερφό μου) σε κάποιο νησί. Χρόνο να φάμε στα πλοία δεν έχουμε, οπότε αρχικά σκεφτήκαμε είτε να πάμε αεροπορικώς είτε να πάμε σε κάποιο κοντινό νησί. Αεροπορικά βρίσκουμε φθηνά για Σαντορίνη και Κρήτη, όμως θεωρώ ότι είναι λίγες οι μέρες και δε θα έχουμε και μεταφορικό, οπότε μάλλον απορρίπτονται. Έπεσαν στο τραπέζι η Αίγινα και η Αμμουλιανή λόγω εγγύτητας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Πιθανή ημερομηνία 31 Ιουλίου με 3/4 Αυγούστου (κακό το ξέρω αλλά τότε μπορώ να πάρω άδεια).
1) Μπορεί καμία/κανείς να κάνει μια σύντομη παρουσίαση των νησιών (σε φάση σχέση ποιότητας τιμής, παραλίες κλπ γενικά θετικά αρνητικά); Μας ενδιαφέρουν κυρίως οι ωραίες παραλίες (αν γίνεται όχι οργανωμένες) και το καλό φαγητό. Αν πάμε στην Αίγινα, οι μετακινήσεις θα γίνουν με λεωφορείο ή/και ταξί αναγκαστικά. Αμμουλιανή μάλλον θα παίξει αμάξι, αν και είναι υπερβολικά μικρό νησί απ'ότι είδα.
2) Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αυτό το βεληνεκές είναι καλοδεχούμενη. Ιόνιο απορρίπτεται γιατί η μάδερ δε ψήνει να πάρει αμάξι.
Ευχαριστώ α πριόρι!
Με εκτίμηση,
μικρή τσοπάνα
Για νησί σκεφτείτε και την επιλογή της Τζιάς (Κέα) που προσωπικά την προτιμώ από την Αίγινα. Απο Λαύριο είστε στο νησί σε μια ώρα αν και έχει και δρομολόγια από Πειραιά. Το Αγκίστρι επίσης είναι μια ακόμα επιλογή σε κοντινή απόσταση απο Πειραιά αλλά με λίγο πιό τσιμπημένες τιμές απο Αίγινα.
Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link για να πάρεια μιά γεύση απο Τζιά.
Τζια: Οι 24 προτάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις