kalspiros
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- remaining UK
- Ταξίδι-Όνειρο
- yeah, whatever...
«Ρε γκαβό, βλαμμένο σκατό», πετάει θυμωμένα και νιώθω την ανάσα του σαν καυτό γυαλόχαρτο στο αυτί μου. «Που είναι αυτός ο Θεός που μου λες; Πιστεύεις ότι μια πονόψυχη διάνοια θα άφηνε παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα, θα καθόταν να βλέπει καλούς ανθρωπάκους να ουρλιάζουν, να καίγονται και να αιμορραγούν κάθε δευτερόλεπτο της μέρας και της νύχτας; Αυτό δεν είναι Θεός. Μόνο μαλάκες άνθρωποι. Έχεις κολλήσει μαζί μ’ εμάς τους υπόλοιπους σ’ αυτόν το λάκκο με τα φίδια από ανθρώπινα θέλω, θέλω που ματαιώθηκαν και αποστεώθηκαν σε ανάγκες, που τσούζουν σαν ανοιχτές πληγές.» (…) «Γιατί νομίζεις ότι ο κόσμος αυτοκαταστρέφεται; Επειδή τα αγαθά βρίσκονται γύρω μας, αλλά δεν μπορούμε να τ’ αποκτήσουμε τα γαμημένα. Γιατί δεν μπορούμε να τ’ αποκτήσουμε; Επειδή η αγορά των υποσχέσεων δε θέλει να τ’ αποκτήσουμε. Αυτό δεν είναι έργο κανενός Θεού. Αυτό είναι έργο των ανθρώπων, ζώων που επινόησαν έναν εξωτερικό Θεό, για να ρίχνουν όλοι το φταίξιμο πάνω του.» (…) «Μη κοιτάς στον ουρανό για βοήθεια. Εδώ κάτω να κοιτάς, εμάς τους ανισόρροπους ονειροπόλους»
DBC Pierre.
Βέρνον, ο μικρός Θεός
Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα
Μετάφραση: Βάκυ Τομπρού
Βραβείο Booker 2003
PERIZITITO.GR - Βιβλία : Αποτελέσματα αναζήτησης
Εξαιρετικό.
DBC Pierre.
Βέρνον, ο μικρός Θεός
Εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα
Μετάφραση: Βάκυ Τομπρού
Βραβείο Booker 2003