ludovica
Member
Πιστεύω ότι εδώ είναι όλο το ζουμί. Δεν αμφισβητώ αυτά που λέει ο Γιώργος ο οποίος νομίζω πως είναι σοβαρός συνομιλητής, όμως δεν μπορεί να μην υπάρχει και η "άλλη πλευρά". Μιλάμε για μια οργάνωση με χιλιάδες μέλη και μεγάλη λαϊκή στήριξη όχι για πέντε τύπους με μπακλαμαδάκια (εκτός αν πάλι κάνω λάθος). Η καταπίεση πάντα "γράφει" μέσα σου, εδώ κάποιοι αντιδρούμε για πολύ πιο χαζά πράγματα αν δεν μας τα ζητήσουν ωραία και ευγενικά, όχι να σου απαγορεύουν τη γλώσσα και την κουλτούρα σου (όποια κι αν είναι αυτή, ακόμα κι αν είναι χαζή κουλτούρα).Βεβαια παντα ολα εχουν δυο (τουλαχιστον) οπτικες. πχ στο δικο μου σπιτι επειδη ο παππους μου ηταν ανταρτης, μαθαιναμε για το τι εκαναν οι φασιστες στους ανταρτες, μια φιλη μου που ερχεται απο την αλλη πλευρα, μαθαινε για το αντιθετο.
Και ας μην κοροϊδευόμαστε. Είναι αδύνατο να μην υπάρχει παλιανθρωπιά σε κάθε λαϊκή ή εθνική κίνηση όταν έχει να αντιμετωπίσει μεγαλύτερους παλιανθρώπους.
Κι εγώ με το μέρος των ανταρτών και όχι των φασιστών είμαι (φεύγουμε από την ΕΤΑ πάμε στον ελληνικό εμφύλιο). Θα ήμουν εντελώς αφελής αν πίστευα ότι δεν έκαναν εγκλήματα ή ότι δεν υπήρξε στρατολόγηση με τη βία. Ωστόσο πάντα η καρδιά μου χτυπά πιο δυνατά όταν ακούω ότι "σαν ατσάλινο τείχος και αλύγιστος ορμάει ο ΕΛΑΣ στα πεδία των μαχών"... Ζυγίσεις τα πράγματα και κρατάς ό,τι βαραίνει μέσα σου περισσότερο.